美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

rika1874 發表於 18-11-22 21:26
我開始左一個月左右,你地有無脾氣差左?
響FB搵左Group,裡面好多人Share飲食,因為咁搵到間正野賣生酮甜 ...

邊到有生酮甜品,可pm嗎

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

但出街食要戒糖都好似有D難度

子爵府

我想講下會反彈里樣野, 就好似你做運動,好努力做, 做到好fit, 咁跟住就唔做, 咁一定會反彈, 咁都可以叫做無效, 同做facial一樣, keep住做咪keep住靚, 唔做咪會差返。

子爵府

同埋長期唔食糖對身體唔好, 其實肝臟每日都會自己做醣, 同埋菜同肉都有醣ga, 你避極點都會食到

子爵府

同埋可以上網揾下, 好多醫生(外國)有講, 再自己衡量, 同埋飲食金字塔之父, 在老年的時間已經推反自己個理論, 佢晚年去咗一個地方, 個地方飲食文化就同生酮差不多, 所以活到八十幾九十

大宅

響FB搵左Group,裡面好多人Share飲食,因為咁搵到間正野賣生酮甜 ...

可以share 下同pm 我group 嗎
我都想行生酮
但好似有啲難跟

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我都剛開始適應咗幾日,我有飲防彈咖啡同食生酮能量棒,同埋我仲買埋生酮測試紙,因為我見體重都降得幾快,琴晚就測下,發現張紙仔已變色,顯示開始燃燒脂肪。上網睇話如果減到理想體重要退酮,要慢慢退,唔喺好快反彈,希望到時唔會反彈啦!

禁止訪問

男爵府

可以分享吓同PM我個FB group 嗎? 先謝謝!

大宅

我都是戒糖一族,飲奶走糖少奶,會食優質澱粉質,其實營養師講過糖同鹽不是身體既必需品(emoji)

大宅

rika1874 發表於 18-11-28 14:37
PM你呀

可以pm埋我嘛,唔該

大宅

回覆樓主

食左五日到,琴日食左燒肉放題都輕左2kg
不過我知係水份
我減多4 kg 就夠了

禁止訪問

禁止訪問

民房

我之前試過Keto,頭兩星期日日幾乎痾返哂d油出來,再食多一個月都係冇變輕,同埋feel到個肚腩好似大左少少。
之後咁岩又去左旅行幾日,居然仲重左幾kg,完全唔知係因為keto定旅行事。 不過Keto前去旅行兩星期都大吃大喝冇變重。
我依家都係決定跟返均衡飲食,少食精緻碳水同加工食物,平時都會儘量戒糖,食落最舒服又可以keep到成世

子爵府

我按自己的方法戒糖,都瘦咗差不多10kg
我覺得減肥無捷徑,一定要搵一個適合自己的方法長期堅持落去

大宅

lok1229 發表於 18-11-30 14:24
我食左接近5個月 上星期做實驗跟返澱粉甜野一星期 都係重返1KG
尋日開始再KETO
...

你五個月total 輕幾多?
其實我無過重,只係想瘦5 kg
唔知得唔得

首頁

尾頁

跳至