跳至

首頁

尾頁

大宅

WOO ~ C 火, py未夠兩歲未夠就好似做管家咁, 我一定橙喇 !! 點算呀??究竟應該點教呀!! 你地 d bb 會唔會咁架 ??

我好擔心呀 !!

http://hk.myblog.yahoo.com/clcrita/article?mid=10077

天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

PY媽,

o甘你好好監守行為啦,如果唔係PY會鬧你o家,小朋友o係o甘o家啦,唔好o甘擔心。

大宅

原帖由 Smallpigbb 於 09-4-17 09:30 發表
PY媽,

o甘你好好監受行為啦,如果唔係PY會鬧你o家,小朋友o係o甘o家啦,唔好o甘擔心。

唉....我都知好難解決, 點解人地 bb 咁乖, 我個咁架 ..

我呻吓姐...唯有守行為啦

大宅

PY ma~~~唔橙唔橙, 幾多人恨都恨唔倒ar~~~你好好enjoy "被監管"嘅生活la~~:;pppp:

大宅

PY MA , 會唔會你平日照顧上有 d 問題出現呀? 所以攪到 PY 咁 "管家妹":;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

媽咪要小心d唔好成日自己去Wet...要帶埋PY啦...如果唔係就俾PY鬧ga la.... hahaha... PY so cute...
12/5 -- 3.58kg, 14/6 -- 5.18kg, 28/6 -- 6.13kg, 12/7 -- 6.35kg, 20/7 -- 6.68kg, 12/8 -- 7.31kg, 24/9 -- 8.33kg, 26/11 -- 9.03kg, 19/2 -- 9.75kg, 22/3 -- 9.6kg, 13/5 -- 9.86kg, 8/8 -- 10.1kg, 2/9 -- 11.7kg, 18/11 -- 13.2kg, 17/2/09 -- 16.5kg, 15/5 -- 18.3kg, 1/9 -- 19.2kg, 1/1/10 -- 19.2kg, 1/2 -- 18.8kg, 15/3 -- 28.5kg

男爵府

唔橙, 唔橙, 家有管家妹,就唔橙

伯爵府

咁您確實又真係要擔心d架喇.py ma...我個小朋友都冇好似py 咁嘅~~py係咪有咩思想方向錯咗呀.
不過py ma唔緊要,有咩嘢無論大事小事您出個post.post一出一定好多人答您........

不過我覺得最好方法都係叫py快d嫁出去啦,管家婆一嫁咗您同py ba都耳根清靜呀.

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 爸B勳章

PY咁早熟咪好囉, 幾多BB仲係一舊飯

但你就要以身作則, 唔好wet咁多喇:;pppp:

大宅

py ma 你係度晒命咩 , py 咁叻女

我驚既野仲多個你呀, 女仔人家勁百厭, 又唔鍾意食嘢,講嘢勁多太空話..........我諗一板都唔夠我出 post 呀.heehee

其實呢段時候佢地係最得意同好玩,我地要識得將D問題变成優点 + 鼓勵 + 欣賞佢地.

All mums add oil ar

男爵府

畀面勳章

PY真係懂性啦~~第時唔知你會同佢講呢句說話幾多次呢?

原帖由 mimimomo6 於 09-4-17 09:25 發表
WOO ~ C 火, py未夠兩歲未夠就好似做管家咁, 我一定橙喇 !! 點算呀??究竟應該點教呀!! 你地 d bb 會唔會咁架 ??我好擔心呀 !!

http://hk.myblog.yahoo.com/clcrita/article?mid=10077
...

複式洋房

唔係哎,幾錫你飯餸凍在冇益 ga

大宅

py ma,

若果嵐嵐識講呢句說話, 我諗我真係"pook"去食飯都"pook"唔切呀~~

不知幾開心啦, 點會橙呀!

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

禾都想問吓

有管家妹响屋企, 貢你為有唔好玩咁多電腦囉

原帖由 mimimomo6 於 09-4-17 09:33 發表

唉....我都知好難解決, 點解人地 bb 咁乖, 我個咁架 ..

我呻吓姐...唯有守行為啦

別墅

唉, PY ma, 我隻熊貓女唔識講, 但係咁打手勢叫我上車要攬安全帶, 出門口又del 啲鞋叫我著. 我都唔知點好?

大宅

管住你好過唔比你管, 我家公子條頸硬過鐡, 我已經提高我d EQ................

點攪/????

原帖由 fishmum 於 09-4-17 23:26 發表
禾都想問吓

有管家妹响屋企, 貢你為有唔好玩咁多電腦囉

別墅

原帖由 isaacim 於 09-4-18 09:52 AM 發表
管住你好過唔比你管, 我家公子條頸硬過鐡, 我已經提高我d EQ................

點攪/????

係咪所有嚴公子都咁硬頸?我家嘅嚴公子都好有性格,唔想講、唔想做嘅嘢就威迫利誘都冇用.我D EQ真係唔夠用!

別墅

原帖由 fattyangela 於 09-4-18 12:43 AM 發表
唉, PY ma, 我隻熊貓女唔識講, 但係咁打手勢叫我上車要攬安全帶, 出門口又del 啲鞋叫我著. 我都唔知點好?

哈哈,熊貓女天生擁有做管[你]層嘅特質!

佢出發點係好,只係approach 有改善嘅空間je. 鈞鈞連咁嘅意識都未有呀!

大宅

嘩...原來你地仲橙過我, 仲引申左咁多問題, 我都知唔可以對一個未滿兩歲BB 太多要求

個個BB都一定有D野未符合父母要求,

唯有一齊諗計, 同我地個心肝寶貝鬥智鬥力喇!!

可能PY見我地成日管佢, 有樣學樣

咁我唔攪貢多機,以後要小D 上來喇

首頁

尾頁

跳至