親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

諗住去完one day tour 之後去食燒烤
2大1細,大家有冇好介紹呢

男爵府

sangsangboy 發表於 18-11-19 18:56
諗住去完one day tour 之後去食燒烤
2大1細,大家有冇好介紹呢

㢬大朝鮮火爐烤

wcpcelia    發表於 18-11-21 19:47

子爵府

Hei3705 發表於 18-11-19 19:50
㢬大朝鮮火爐烤

呢間岩岩去完, 堅正,韓牛好食,最正係調味豬排,仲有大醬湯送

男爵府

QQ70 發表於 18-12-28 17:33
呢間岩岩去完, 堅正,韓牛好食,最正係調味豬排,仲有大醬湯送

係呀,呢間幾正宗,價錢需然貴少少,但好味

子爵府

Hei3705 發表於 18-12-28 17:50
係呀,呢間幾正宗,價錢需然貴少少,但好味

佢 d 韓牛係1++ or 1+, 佢唔算貴! 個個話去 Alpensia 附近間韓牛村抵食,我買左兩pack 韓牛,差不多$1000 都食唔飽,食到赤

大宅

Hei3705 發表於 18-11-19 19:50
㢬大朝鮮火爐烤

係弘大邊到? 貴錢貴到點樣?大約幾錢1個餐?

男爵府

QQ70 發表於 18-12-28 19:17
佢 d 韓牛係1++ or 1+, 佢唔算貴! 個個話去 Alpensia 附近間韓牛村抵食,我買左兩pack 韓牛,差不多$1000 ...

我今次住Alpensia 無出去吃韓牛,相比㢬大好吾好味?好食的話可以接受。如果一般就肉尺了。

另外你鐘吾鐘意食牛肋肉( 有調味)?明洞有間我每次必去,今次也有去,呢間食過10 次以上,牛肋肉每份33000,牛舌都正,30000 won 約8、9 片

子爵府

Hei3705 發表於 18-12-29 11:38
我今次住Alpensia 無出去吃韓牛,相比㢬大好吾好味?好食的話可以接受。如果一般就肉尺了。

另外你鐘吾鐘 ...

我唔覺韓牛村果 d 特別好食囉,仲要咁貴
我鐘意食調味牛肋肉呀,響香港我去d 韓國人開嘅烤肉店,自己調味牛肋肉好好食, 我今次響韓國又唔見!

下次我去你介紹呢間先,間店叫咩名?thx

男爵府

QQ70 發表於 18-12-29 12:04

我唔覺韓牛村果 d 特別好食囉,仲要咁貴

明洞 "知牛"。有一次搵食偶然入去試下,食過好食就次次去了,其他明洞大街都有,費是亂試中伏。佢個豆腐湯、簿餅都好味,又有燒鱔都正

子爵府

Hei3705 發表於 18-12-29 12:23
明洞 "知牛"。有一次搵食偶然入去試下,食過好食就次次去了,其他明洞大街都有,費是亂試中伏。佢個豆腐 ...

2020年農曆新年再去, 等緊下個月出機票價錢

男爵府

bbyl 發表於 18-12-28 23:07
係弘大邊到? 貴錢貴到點樣?大約幾錢1個餐?

你google 找找就會有blog 介紹點去同價$,係地鐵站行過去都方便。

男爵府

QQ70 發表於 18-12-29 12:25
2020年農曆新年再去, 等緊下個月出機票價錢

我想2019 聖誕再去,但仲未見出平機票,密切留意中

子爵府

Hei3705 發表於 18-12-29 12:28
我想2019 聖誕再去,但仲未見出平機票,密切留意中

我都想聖誕去架,但係次次聖誕後學校要考試,下年仲要係呈分試,所以農曆新年先可以去

男爵府

QQ70 發表於 18-12-29 13:20
我都想聖誕去架,但係次次聖誕後學校要考試,下年仲要係呈分試,所以農曆新年先可以去
...

最緊要Alpensia 好次今年咁book 到平房就very good

子爵府

Hei3705 發表於 18-12-29 14:35
最緊要Alpensia 好次今年咁book 到平房就very good

我3月 book 果陣 d 房價真係好貴, 後來9月搵韓國 d agent 先 book 到, 之後我都唔見我 d 日子有再放房

男爵府

QQ70 發表於 18-12-29 14:38
我3月 book 果陣 d 房價真係好貴, 後來9月搵韓國 d agent 先 book 到, 之後我都唔見我 d 日子有再放房
...

我都係3 月hold 房,原本$35xx 2 晚,最後12 月book $2800 3 晚

首頁

尾頁

跳至