夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 18-11-21 12:05
分享就可以, 因為我一般依D 野, 用到我都唔會太深究其他function.... , 妳可隨便問.
...

好。稍後我試下,希望我搞得掂。感謝幫忙
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

PTMCYS 發表於 18-11-21 12:02
我就唔會咁得閒成日睇住太太, 第一時間諗起, 煮緊飯唔洗打比太太, 問係邊到, 開始煮餸未. 又或者在商場/街 ...

我先生在我兩的手機上安裝這類app又係因為旅遊出外,失散左,佢都可以搵到我。
我都知我先生都冇如此閒情日誌來觀察我,了解我,好似末代王帝溥儀 那出戲,小皇帝 的大便,太監都要過目,聞下來測他的健康情況。如果我先生有錢到能空他的當來如此對我就好了。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 18-11-20 00:40
中午跟客人開會時, 太太send 了個apps 叫我裝, 我話唔得閒, 今晚先. 剛才回酒店太太又提我, 叫做"愛分享"的 ...

剛剛幫屋企人裝咗。好得,好準。多謝推介,thank you so much

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-11-26 00:06
剛剛幫屋企人裝咗。好得,好準。多謝推介,thank you so much

這個apps 好利害, 在中國內, 香港, 外國都找到對方的位置, 亦可以用文字對話.

寶石宮

PTMCYS 發表於 18-12-4 14:04
這個apps 好利害, 在中國內, 香港, 外國都找到對方的位置, 亦可以用文字對話.

...

文字對話都得??我又未試過,大部分時間都好準,喺邊座大廈都check到

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-12-4 14:20
文字對話都得??我又未試過,大部分時間都好準,喺邊座大廈都check到

這個是推介來.

有時覺得, 人性真係天生, 好似我13歲的仔仔, 用盡方法逗他安裝, 他都不肯. 我記得我小時候係好聽話的人來, 唔會好似佢咁, 都唔知話佢醒目好, 還是做呆仔好(好似我咁....), 不過我們暫時都不會逼他.

寶石宮

PTMCYS 發表於 18-12-4 16:30
這個是推介來.

有時覺得, 人性真係天生, 好似我13歲的仔仔, 用盡方法逗他安裝, 他都不肯. 我記得我小時候 ...

之前我仲set咗離開指定距離就會震 好得

子爵府

crystal媽咪 發表於 18-12-4 16:36
小朋友咁大個無得迫,唔肯裝由佢。如果佢去特別地方叫佢自己報到。 剛才再引證到呢個apps真係好犀利。我出 ...

怪不得它有時提我, 太太的位置, 我可能唔覺意set 了她的範圍, 我還問了太太, 為何它經常提我, 她的位置, 太太講笑說, 她反被我監察, 要刪掉它.

純以家庭, 老人家, 小朋友等安全的理由看, 係超讚!

妳好似家人有機會去外國嗎? 那就更合用了.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我唔會幫我老公裝 但我想幫個女裝
雖然我已買左隻錶比佢但有時佢唔記得帶
但電話佢實跟身

子爵府

小豬澄 發表於 18-12-5 11:06
但電話佢實跟身

兩公婆就不用逼, 大家講個信字, 我成日出差, 太太擔心安危才想我裝.

剛發現有一項, 叫溢價服務, 不知是嘜野來, 要比錢的, 唔知係咪依家試用, 之後要比錢.... 不過用唔到先算....

寶石宮

PTMCYS 發表於 18-12-5 10:15
怪不得它有時提我, 太太的位置, 我可能唔覺意set 了她的範圍, 我還問了太太, 為何它經常提我, 她的位置, ...

無論裝喺乜嘢人都好,大前提係大家要坦白、同意冇問題。家人都會去外地,不過唔多。唔可能24小時都跟住,不過有咩事多一個揾返嘅機會

男爵府

小豬澄 發表於 18-12-5 11:06
但電話佢實跟身

我都幫個女裝了~今日第一天試用

子爵府

mingmama 發表於 18-12-5 12:41

妳個女有多大?

男爵府

PTMCYS 發表於 18-12-5 13:17
妳個女有多大?

12歲~今年剛升中一

子爵府

mingmama 發表於 18-12-5 13:17
12歲~今年剛升中一

同我仔一樣中一

男爵府

PTMCYS 發表於 18-12-5 13:32
同我仔一樣中一

小學時一直都冇畀手機佢用~升中後才開始~現階段好在佢仲未沉迷

子爵府

mingmama 發表於 18-12-5 13:33
小學時一直都冇畀手機佢用~升中後才開始~現階段好在佢仲未沉迷
...

控制小朋友玩手機都係好煩惱的事情來...., 我太太偏鬆, 現在仔仔不太過份已算了. 現在仔仔考試自己溫書, 叫佢溫書時把手機放離身邊, 休息時才去看, 都叫肯聽.

仔仔升中後, 反而覺得比小學成熟了一點... 起碼會聽下道理, 以前係唔會.

下一個挑戰可能係中學拍拖....

男爵府

PTMCYS 發表於 18-12-5 13:42
控制小朋友玩手機都係好煩惱的事情來...., 我太太偏鬆, 現在仔仔不太過份已算了. 現在仔仔考試自己溫書, ...

我現時係要求我女一回家就要放下手機在我書桌上~直到臨睡前才看一會~暫時都尚算運作順利至於中學拍拖呢個課題真係非常有挑戰性~尤其是我的是女仔

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

mingmama 發表於 18-12-5 12:41

我今晚番去幫個女整

洋房

等我都裝

首頁

尾頁

跳至