婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99好新潮的, 緊貼潮流, 亦鐘意試新野
佢成日都話自己好新潮, 新潮到見到我D衫褲鞋袋, 佢都話靚, 佢都想借
手袋都算, 同埋借得俾佢, 等於送了俾佢
我都有幾個名牌袋無了, LV果D.....次次入去佢房, 見到D袋, 好似真係佢先係主人咁

可能佢想我地做兩母女, 因為每個99都一定有同新袍講過「我當你女咁鍚」
有時見到我D衫同褸, 佢覺得鐘意, 佢有試過問借來著下, 多數係話想借來去旅行著
我都有拒絕, 因為一你就三五七日, 我都要著
有時佢又會記住D款, 去買D類似的衫褲返來..
試過同佢去行街, 佢見到有件衫好靚, 話要買, 我即刻同C6講, 我都有件呢款衫
C6就同99講「我老婆都有呢件衫喎」, 99話「車, 又唔係同佢一齊出街著」
其實......衫都係外面買, 係有機會同人撞, 只係睇下係陌生人定認識的人
有時自己朋友, 一齊孖公仔買一樣, 夾晒dress code都會有
但係阿99, 我同你年紀都差幾廿年, 你copy我打扮, 你想人地讚你後生定話我老
都真係講唔到佢咁多...

但最接受唔到, 係佢著我D鞋....過份到係有次我買了對新鞋, 我放了在客廳
第日我放工返到屋企, 99同我講「你對鞋幾舒服幾好著喎」
我心裡吓了一聲.....你咁講得, 即係你試著過....我對鞋係新啊....我自己都未著過啊
又或者係佢著住我對鞋, 然後問我「借呢對鞋俾我著得唔得啊」
你借...點解唔係去鞋櫃拎俾我睇, 你想借邊對
而係你著住黎問我?
咁即係點?話俾我知你著到? fit size我非借不可?
鞋真係...借俾人好唔衛生
呢件事我嬲了好耐, 多謝俾我係到呻

子爵府

開左個頭,你要拒絕就預會有條刺

子爵府

回覆樓主:

咁慘?
我唔會借,送哂俾佢,佢仔找數 到個仔肉痛,就會stop 佢媽啦!佢唔肉痛咪算啦,可能佢唔識揀唔識買又貪著靚嘢,最緊要唔駛錢喎!!!

以後有咩新嘢放哂入房啦

同住真係千奇百怪的事都會發生

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

咁慘同99腳一樣SIZE....

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

heidys 發表於 18-11-20 10:38
咁慘同99腳一樣SIZE....

係.....史上最慘的事情
所以佢好意思借, 借得一對就有第二對
幾好

大宅

我都知, 其實佢問得我借
我基本上無得拒絕, 樓上JM講得對
我話唔借, 佢會唔高興
但我借, 我都會有刺, 因為我唔想借

99, 係我99, 係長輩係C6個阿媽
我都知開壞頭就無得返轉頭
但佢當面問, 我真係又好難拒絕
所以借得我就預了係送俾佢
我都有睇過其他帖, 都見有唔少99鐘意問新袍借野
點解D 99咁鐘意借呢
我地都好難做人

男爵府

呢單嘢都幾惡搞

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

其實好容易對付
佢下次再問你借
你若無其事同佢講
哦~你攞去啦
我會叫阿x(佢個仔)買返比我架啦

借多幾次
駛佢個仔嘅錢
你話佢會唔會肉赤個仔?

大宅

xavierma215 發表於 18-11-20 12:57
其實好容易對付
佢下次再問你借
你若無其事同佢講

絕對會
99係好驚同埋100%覺得所有野都係佢個仔俾錢
點解個個99都一樣
但係99後生果陣都做過新袍啊
女人點解要為難返女人呢
真係有代溝, 幾新潮都好, 佢地思想都係佢地果一代
可能佢地果代又真係覺得鞋一齊著無所謂
但我地呢代會覺得唔衛生囉

伯爵府

anyuser18 發表於 18-11-20 10:34
咁慘?
我唔會借,送哂俾佢,佢仔找數 到個仔肉痛,就會stop 佢媽啦!佢唔肉痛咪算啦,可能佢唔識 ...

呢個做法行的通

adrio    發表於 18-11-20 16:07
adrio    發表於 18-11-20 16:05
adrio    發表於 18-11-20 16:04
adrio    發表於 18-11-20 16:03

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

次次都送,同佢講你鍾意送俾你!我叫老公俾返錢我就得了!大家經濟獨立,佢俾返錢我咪當佢送俾你囉!haha

別墅

回覆樓主:

好痴線丫(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

xavierma215 發表於 18-11-20 12:57
其實好容易對付
佢下次再問你借
你若無其事同佢講

記住一定要次次借,你就次次講,仲要加大聲調同語氣,如果咁都唔識do就真係......
Hi

男爵府

牛年勳章

下次借鞋就話有香港腳,借衫就話有皮膚病,一律以個人衛生理由唔借

大宅

回覆樓主:

下次佢再著你d鞋嘅時候,你就話:死火啦!無同你講我有灰甲添。。。
睇下佢仲會唔會著得咁過癮

禁止訪問

大宅

papercatdog 發表於 18-11-21 19:53
下次佢再著你d鞋嘅時候,你就話:死火啦!無同你講我有灰甲添。。。
睇下佢仲會唔會著得咁過癮 :h ...

無用啊....我出聲講話衛生問題, 唔係幾好
99話佢著完之後會幫我清潔返乾淨...
真係吹漲
所以有灰甲佢都會照著, 因為佢好想著

洋房

bac1234 發表於 18-11-20 10:05
我99好新潮的, 緊貼潮流, 亦鐘意試新野
佢成日都話自己好新潮, 新潮到見到我D衫褲鞋袋, 佢都話靚, 佢都想借 ...

真係要分開住,先可以防止依d事發生呀

首頁

尾頁

跳至