美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

洋房

abcde5486 發表於 18-11-23 17:29
我都想做bikini位, 但真係好怕痛...

咁A+你要睇下接唔接受到啦,以我所知佢應該係無,因為我join M記之前搵唔到有試做,就算有試做應該都係得一part仔試做~我join果間試做都係得細部位(上唇/手指etc),我手指都有所以試做左手指,我覺得係痛既,因為近骨會痛啲,bikini其實除左紅豆上面果個3角位係好痛之外其他部位都唔算好痛,熱熱地但同時有冷凍劑噴出黎,就算痛都係一下就無左,睇下你有幾大決心要清bikini啲毛毛啦,我自己都勁怕痛,但其實痛都係痛幾次,我consultant話會一次比一次無咁痛,忍佢幾次就得,又唔洗好似M痛咁個個月痛一次,而家個個月都頂得順啦

洋房

andy_leehk 發表於 18-11-23 17:51
多謝你咁詳細既解答呀,我會再留意下機種,唔好貪平

搵公司最緊要睇左係咪755機先,如果唔係你都唔洗繼續做落去,基本上唔會斷到尾,如果真係決定左幾間出黎就上去試下睇下,我覺得環境同服務都好重要,有啲間房唔係獨立既,格離房講乜都知勁無安全感,同埋記住問下有無人有得refer,一黎優惠會多啲,二黎有啲公司無會員refer係無得試做(例如M記),唔好傻豬豬想試就自己填form蝕比佢

洋房

abcde5486 發表於 18-11-23 17:30
我都怕, 去美容院對我來講都真係要就時間, 成日要去既話真係唔太方便

咁你重要搵一間相對上易約時間既美容院喎,我之前做彩光既果一間要3個月先約到一次,一黎彩光已經無用,3個月先做一次結果同無做過一樣,同埋join果時最好join全時段啦,某啲公司全時段係會貴啲,join之前要留意番~

洋房

andy_leehk 發表於 18-11-23 17:52
我都怕痛喎

咁你要考慮下A+岩唔岩你啦,用風機降溫一定無冷凍劑咁好,一黎會痛啲,二黎灼傷毛囊發炎留疤既風險都會大啲,可以search下唔同公司投訴既個案係咩情況先,某啲公司如果客人出左事係會跟得好足,例如比埋錢你去睇醫生,唔係求其開啲藥膏比你搽就算,平可能平幾千,脫果下一定係會痛架啦但打完就無事,如果唔安全有事發炎重痛啲手尾重有排你跟添~

洋房

andy_leehk 發表於 18-11-23 17:52
我都怕痛喎

咁你要考慮下A+岩唔岩你啦,用風機降溫一定無冷凍劑咁好,一黎會痛啲,二黎灼傷毛囊發炎留疤既風險都會大啲,可以search下唔同公司投訴既個案係咩情況先,某啲公司如果客人出左事係會跟得好足,例如比埋錢你去睇醫生,唔係求其開啲藥膏比你搽就算,平可能平幾千,脫果下一定係會痛架啦但打完就無事,如果唔安全有事發炎重痛啲手尾重有排你跟添~

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

洋房

andy_leehk 發表於 18-11-24 14:37
咁我唔考慮A+啦
而家諗緊搵大型公司例如M記或B記,又或者朋友推介既G2.

上去試下睇下岩唔岩自己囉~如果有需要都可以refer M記,其他果兩間我無join過

男爵府

mandymo 發表於 18-11-23 18:30
咁你要考慮下A+岩唔岩你啦,用風機降溫一定無冷凍劑咁好,一黎會痛啲,二黎灼傷毛囊發炎留疤既風險都會大 ...

呢間係有用冷凍再加風機喎!人哋Facebook出晒片解釋點解要用兩種冷凍方法。
M記一樣好多burn case, 不過我認同之後點幫個客人處理返先係重點

洋房

ktang0 發表於 18-11-24 15:42
呢間係有用冷凍再加風機喎!人哋Facebook出晒片解釋點解要用兩種冷凍方法。
M記一樣好多burn case, 不過我 ...

oh,唔該晒你更正,我都係朋友做完講我知,我自己無做過,講錯左唔好意思

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至