親子旅遊

跳至

首頁
45678...14

尾頁

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-22 07:48
我唔會揀即付,即付係唔可以free cancel,所以咪平d。

住suite係可以煮食,有廚房有爐具,可以買野自己煮 ...

多谢資料,多食店就放心!
唔知酒店breakfast 食物選擇多嗎?

有個交通問題想请教,
回程打箅坐shuttle bus由Alpensia返明洞,
在明洞出口一号站下車,
想知下車後推行李到
nine tree premier myeongdong 2
在Google 未能search到??
唔知帶住三件大行李打的容易嗎?

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-21 13:34
唔係, 佢都係一座入面其中一間房. alpensia 好多座, 有不同房型. family suite 只係房型size唔同.
...

請問One Queen bed +1 ondol deluxe係咪有兩間房架?因為我睇官網D相好似係,我哋一家4口去,怕自己搞錯到時去到先知得一間房就麻煩了

子爵府

jessyleung 發表於 18-11-23 23:15

我都係住nine tree premier myeongdong 2
明洞落車後行大約12分鐘

Google地圖用唔到,去play store裝韓巢地圖

你坐邊架shuttle bus返明洞?
我係klock買車飛,睇地圖明洞樂天城市酒店落車,
行去9樹2近D

酒店早餐好貴2佰幾1位,我到時係便利便買定早餐或去渡假村內食店食。

子爵府

cece-ko 發表於 18-11-24 00:39
請問One Queen bed +1 ondol deluxe係咪有兩間房架?因為我睇官網D相好似係,我哋一家4口去,怕自己搞錯到 ...

係兩間房,一間有床另一間瞓地

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jessyleung 發表於 18-11-23 23:15

purple bus就世宗酒店落車,行去nine tree II 韓巢寫12mins,實際拎埋行李行一定唔只10mins。

alpensia hotel 個早餐朋友食過係ok,但suite 既早餐就唔知,可能suite本身有廚房,d人多數自己煮,比教少人講佢既早餐。所以之前book hotel我就有訂早餐,但依家轉suite我就冇訂早餐,都係便利店買定早餐。

便利店好多野都有,不過貴d,如果明洞入,可以明洞入定d貨先入去。

水晶宮

cece-ko 發表於 18-11-24 00:39
請問One Queen bed +1 ondol deluxe係咪有兩間房架?因為我睇官網D相好似係,我哋一家4口去,怕自己搞錯到 ...

冇錯就係尼兩間房,1間係床,1間係Tatami房。2個廁所,一開放式廚房 (廳冇影相)

水晶宮

回覆樓主:

尼間係luxury,上次住Building 302 好遠。

我覺得張床大過deluxe

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-24 01:15

冇錯就係尼兩間房,1間係床,1間係Tatami房。2個廁所,一開 ...

謝謝你。我一個月前係agoda訂呢個房種,4日3夜$79xx,仲係冇得取消果隻,估唔到而家平成一半...

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-24 01:27
尼間係luxury,上次住Building 302 好遠。

我覺得張床大過deluxe

Luxury好似廳房同露台都大過deluxe咁,我訂果時冇luxury and family房架,見到有deluxe放房就即時訂左,仲要係冇得取消㖭

水晶宮

cece-ko 發表於 18-11-24 02:13
謝謝你。我一個月前係agoda訂呢個房種,4日3夜$79xx,仲係冇得取消果隻,估唔到而家平成一半... : ...

有冇最低價格保證?可唔可以同agoda傾?

水晶宮

cece-ko 發表於 18-11-24 02:17
Luxury好似廳房同露台都大過deluxe咁,我訂果時冇luxury and family房架,見到有deluxe放房就即時訂左,仲 ...

deluxe 係109sq,luxury 係130sq 係兩房中最大既房型。

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-24 01:12
purple bus就世宗酒店落車,行去nine tree II 韓巢寫12mins,實際拎埋行李行一定唔只10mins。

alpensia h ...

你啲資料真係好詳盡(emoji)我哋2月新年果D日子去,請問你知唔知道呢啲日子冰魚節過左未呀?

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-24 02:17
有冇最低價格保證?可唔可以同agoda傾?

好似見佢有寫最低價保證呀!可以同agoda傾架?如果係就好呀,我哋訂左4間房呀

水晶宮

cece-ko 發表於 18-11-24 02:23
你啲資料真係好詳盡(emoji)我哋2月新年果D日子去,請問你知唔知道呢啲日子冰魚節過左未呀?
...

要睇天氣情況,2016 & 2017 cny 都有開, 2016cny係 2月,我係初三去,剛剛趕到玩鱒魚節。所以都係睇天氣決定。

水晶宮

cece-ko 發表於 18-11-24 02:26
好似見佢有寫最低價保證呀!可以同agoda傾架?如果係就好呀,我哋訂左4間房呀
...

朋友之前係hotels.com訂hotel,又係冇得取消,但cs同佢講有最低價格保證,如果佢搵到同日子同房型,可以退差額比佢。所以我醒起尼樣野。

依家agoda仲有尼個房型,你試吓同agoda傾,傾到差好遠,點都試一試。

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-24 02:28
要睇天氣情況,2016 & 2017 cny 都有開, 2016cny係 2月,我係初三去,剛剛趕到玩鱒魚節。所以都係睇天氣 ...

明白。多謝你回覆
請問由Alpensia過去遠唔遠架?係咪去到先買飛就可以?唔好意思,因為第一次同屋企人去Alpensia玩,所以咩都唔識,好多嘢問

大宅

yuyu.c 發表於 18-11-24 02:31
朋友之前係hotels.com訂hotel,又係冇得取消,但cs同佢講有最低價格保證,如果佢搵到同日子同房型,可以退 ...

好,我明早打去試下同agoda傾,真係好多謝你提醒,傾到真係差好遠呀

男爵府

cece-ko 發表於 18-11-24 02:23
...

平昌鱒魚節去到1月27日咋,我打去問過韓國觀光社,定左的日期不會改變。

水晶宮

sinpop 發表於 18-11-24 09:06
平昌鱒魚節去到1月27日咋,我打去問過韓國觀光社,定左的日期不會改變。
...

你可以睇返舊POST, 係有機會延期的.

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=16987572

水晶宮

cece-ko 發表於 18-11-24 02:33
好,我明早打去試下同agoda傾,真係好多謝你提醒,傾到真係差好遠呀

agoda係有最低價保證,你搵d平網頁證據比佢(記得有優惠code就用埋)。睇吓傾唔傾到。

首頁
45678...14

尾頁

跳至