意見反饋
義工

6個月-1歲 今日: 1|主題: 14233

跳至
想bb腸胃好d,要點揀奶粉先岩?

複式洋房

國民生產總值:331

如果要bb腸胃健康d,等佢唔會咁易便秘,應該揀邊隻奶粉比佢先得架?因為我黎緊就想開始補奶粉比bb,想揀隻易d去便便嘅奶粉。

王國熱話
pico vs fotona
想問下jm們埋線好唔好
塊面好削,好凹,涙溝又勁
有邊隻顏色唖色唇膏好

大宅

國民生產總值:2333

俾D含有益生菌成分嘅奶粉,會唔會對腸胃好d呢??

珍珠宮

國民生產總值:40928

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

我覺得最主要系選擇一隻同bb夾得黎既奶粉,夾得黎既話便便自然就靚喇

大宅

國民生產總值:1207

夾得到先係最重要,始終個個bb既腸胃都唔同,要試過先知,仔仔而家就食緊illuma organic,so far都夾得唔錯,有機會就俾bb試唔同既奶粉,唔試過唔知夾唔夾到

洋房

國民生產總值:67

回覆 cookingbaby 的帖子

d營養師話益生菌係活菌,有生命嘅~
如果入左胃都有機會比胃液殺死,所以當剩返5-6成都唔夠幫到腸道健康。所以近期開始有d產品加埋益生纖維,比益生菌做食物,咁先有用呢~
同埋高溫又會殺死d益生菌,所以物流過程好重要,一個唔小心無恆溫就無用啦。所以真係唔好貪水貨,真係無保證。

複式洋房

國民生產總值:270

有隻enfinitas有加益素菌,都係對腸胃好的,可以考慮下

珍珠宮

國民生產總值:36614

最緊要係夾到bb腸胃

翡翠宮

國民生產總值:87229

BB防敏心得分享勳章

咁細個就食D難消化食物前要注意下。

珍珠宮

國民生產總值:39889

奶粉最緊要係同BB嘅腸胃夾

複式洋房

國民生產總值:342

可以揀d有水解乳清蛋白嘅奶粉,呢個成分都對bb腸道健康幾有幫助。

複式洋房

karykin 發表於 18-11-22 18:43
回覆 cookingbaby 的帖子

d營養師話益生菌係活菌,有生命嘅~

我都有聽過益生菌會比高溫殺曬,咁沖奶嘅水咪唔可以太熱呀?

複式洋房

RubyYu07 發表於 18-11-23 21:34
最緊要係夾到bb腸胃

都係,但而家太多奶粉揀,唔知邊隻先岩...係咪要隻隻都試下架?

複式洋房

迷你兵團 發表於 18-11-29 15:30
可以揀d有水解乳清蛋白嘅奶粉,呢個成分都對bb腸道健康幾有幫助。

水解乳清蛋白即係咩?有咩特別?

珍珠宮

hello.kelly 發表於 18-12-3 13:26
都係,但而家太多奶粉揀,唔知邊隻先岩...係咪要隻隻都試下架?

你自己有無心水?有就試下果隻先!

複式洋房

hello.kelly 發表於 18-12-3 13:23
我都有聽過益生菌會比高溫殺曬,咁沖奶嘅水咪唔可以太熱呀?

係呀!太熱係會殺死益生菌,飲左即係等於冇用

複式洋房

hello.kelly 發表於 18-12-3 13:27
水解乳清蛋白即係咩?有咩特別?

呢隻可以將奶粉入面嘅營養同埋蛋白分子拆得細d,bb就容易吸收到奶粉嘅營養,對腸胃負擔都會細d。

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
RubyYu07 發表於 18-12-3 15:43
你自己有無心水?有就試下果隻先!

暫時仲未有呀,而家d奶粉牌子實在太多

複式洋房

迷你兵團 發表於 18-12-5 15:38
呢隻可以將奶粉入面嘅營養同埋蛋白分子拆得細d,bb就容易吸收到奶粉嘅營養,對腸胃負擔都會細d。
...

咁係邊隻奶粉會有?

珍珠宮

hello.kelly 發表於 18-12-6 13:18

我都係聽人介紹,然後先買來試下

複式洋房

hello.kelly 發表於 18-12-6 13:18

揀奶粉呢d就要慢慢揀,最緊要就係同bb夾得到!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.