自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔知有冇人留意,呢套劇我睇到而家為止都係實景,同以前D無線劇好唔同

我覺得實景好好睇好真實,當然,故事本身及演員好ok(王君馨除外)

男爵府

個法庭一定係廠景,屋企內部都係廠,監獄都係廠,基本上所有室內景都係廠,同一般tvb劇係一樣

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

佢個法庭似係廠景,以前黃智賢個套「4個女仔3個bar」就好似真係實景,而且同係法律戲,「4個女仔」好睇好多,是咁的愈睇愈悶

侯爵府

jtw_ki 發表於 18-11-21 13:42
佢個法庭似係廠景,以前黃智賢個套「4個女仔3個bar」就好似真係實景,而且同係法律戲,「4個女仔」好睇好多 ...

"4個女仔"好睇

2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

珍珠宮

shio 發表於 18-11-21 13:36
個法庭一定係廠景,屋企內部都係廠,監獄都係廠,基本上所有室內景都係廠,同一般tvb劇係一樣
...

屋企都係廠?同平時嗰D好唔同咁嘅?

伯爵府

jtw_ki 發表於 18-11-21 13:42
佢個法庭似係廠景,以前黃智賢個套「4個女仔3個bar」就好似真係實景,而且同係法律戲,「4個女仔」好睇好多 ...

我都覺得呢套又悶又唔好睇,4個女仔好睇好多

伯爵府

牛年勳章

panyeung 發表於 18-11-21 13:58

而家D廠景靚左好多,燈光又打得好左。

男爵府

panyeung 發表於 18-11-21 13:58

燈光問題,而家技巧好好,但都睇得出係廠景。成本問題,自己搭景點都平過租地方拍。

全實景拍的多是合拍片,再創世紀同不懂撒嬌的女人都是,因為有大陸資金,咪可以租地方拍實景囉。

男爵府

shio 發表於 18-11-22 13:08
燈光問題,而家技巧好好,但都睇得出係廠景。成本問題,自己搭景點都平過租地方拍。

全實景拍的多是合拍 ...

甘係律師樓既係廠景定實景? 我真係唔識分~

男爵府

2018復活節勳章

之前不懂撒嬌的女人既屋企同office都係實景喇!我都喜歡實景好好多!

首頁

尾頁

跳至