網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

平時比長老睇, 2k, 4k都ok, 尺寸40 or 43, 求耐用同性價求, 其他一般就ok

伯爵府

想生BB熱投

小米幾好, 已買左2部啦

子爵府

miniyan 發表於 18-11-21 18:26

點運嚟香港?

男爵府

google search 淘寶 [ 虫虫液晶之家 ]
新优电器 掌柜: 虫虫伊甸园 買 电视機有得直送香港 https://szccyj.taobao.com/
查詢掌柜,約好時間運嚟直送香港 to your home .

大陸買 Sony 电视 皆可以接收香港數碼電視, 電視機內的菜單的語言設定衹有簡體中文或英文選擇, 遙控器上則是簡體中文.
好多人擔心保養問題. 有師兄打過左去Sony HK 維修部(a few years ago)問過,
回復如下:
1。只要係sony電視機,就會整。大陸買水貨都整。
2。淨檢查機唔整收600蚊檢查費。
3。Check完及整機,連人工為HK$1280 (之前600蚊檢查費已計入在內)。
4。如要換零件就另計。
5。如要運回廠就要收多600蚊運費。

男爵府

missparent 發表於 18-11-21 18:40
點運嚟香港?

私集?

男爵府

msms0117 發表於 18-11-21 20:24
google search 淘寶 [ 虫虫液晶之家 ]
新优电器 掌柜: 虫虫伊甸园 買 电视機有得直送香港 https://szcc ...

thx, 我無諗過咁貴, 我都是買2-3k算

男爵府

小米电视销量今年大幅增长是因为小米电视很多型号的价格都要比乐视电视和夏普Sharp电视的要低。

2018年3月电视线上销量TOP10出炉:小米电视凭借15.1%的市占高居榜首,老牌电视厂商Hisense海信、TCL分列第二、第三

男爵府

有JM用過,話=鍾意京東、1號店、蘇寧等網站,一站式買齊,服務更規範,送貨特快,今日訂货聽日包到集運倉,無咁煩!有時仲平過淘寶天貓架,
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=19330473
有呢4個網站裏面,都可以用香港發行嘅銀聯信用卡付款,無手續費,賺埋信用卡積分;而雙幣卡用人仔結算,大可以去找換店以最好價換人仔還卡數。其付款方法實在比淘寶香港嘅付款方法更直接更慳錢。

京東 www.jd.com 要買都儘量揀京東直營店,免費送貨直送到香港,貨有問題京東會负責,仲有价格保証,件貨買完之後幾日內平咗會比返差价你!

1號店 www.yhd.com

國美 www.gome.com.cn

蘇寧 www.suning.com

伯爵府

想生BB熱投

我用點對點送貨
但講明爛左吾賠
自己考慮一下

大宅

我用過私集運電視送上門, 同佢講咗係電視, 佢哋話佢哋好有經驗, 會輕拿輕放, 果然到我家時都完好無缺.

男爵府

Fab91 發表於 18-11-22 10:36
我用過私集運電視送上門, 同佢講咗係電視, 佢哋話佢哋好有經驗, 會輕拿輕放, 果然到我家時都完好無缺.

...

我諗間間唔同的, 如果太貴都會掉

珍珠宮

miniyan 發表於 18-11-21 18:26

收到香港既電視台?

子爵府

kaman06 發表於 18-11-21 21:20
私集?

好多大陸電視,在香港會冇聲出!!
記得搞清楚,可唔可以收到聲,同字幕正常呀!!
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

男爵府

1號閑人 發表於 18-11-22 14:50
好多大陸電視,在香港會冇聲出!!
記得搞清楚,可唔可以收到聲,同字幕正常呀!!
...

點解會咁

伯爵府

想生BB熱投

minmin 發表於 18-11-22 14:32
收到香港既電視台?
睇到呀

子爵府

kaman06 發表於 18-11-22 14:52
點解會咁

香港TV音頻用杜比,大陸TV唔興,所以要搞清楚囉
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

大宅

海信好似都大牌子我遲啲搬都諗住淘部平平地

翡翠宮

MrsTsea 發表於 18-11-23 01:28
海信好似都大牌子我遲啲搬都諗住淘部平平地

海信有行貨,可以衡量下風險再決定,内地買加埋運費平幾百到千幾。

大宅

lyh80115 發表於 18-11-23 08:14
海信有行貨,可以衡量下風險再決定,内地買加埋運費平幾百到千幾。

我知道阿多謝提醒~我見佢深水埗有得賣 好平下,4k42吋都好似係5000咁上下。但唔知得唔得

男爵府

MrsTsea 發表於 18-11-23 08:16
我知道阿多謝提醒~我見佢深水埗有得賣 好平下,4k42吋都好似係5000咁上下。但唔知得唔得
...

如果你追求 quality, 唔好買, 廢事晒錢

首頁

尾頁

跳至