時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

LIVE【女警開槍案】中槍男一度命危 家屬記者會申訴
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181121&s=6996647&a=58939236

特派員  政治話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 18-11-22 09:19

水晶宮

回覆樓主:

淨係知佢一定輸!

珍珠宮

回覆樓主:

2面睇, 在香港遇到這種情況會有很多人出來說不應該開槍, 因為地方有限怕有流彈。 但是你死你事咪搞到我就得了!

而又會好多人會話在安全的情況下認同要開, 否則其他人會成為佢的人質, 或者是警員受到生命威脅。 而在美國可能不會警告, 一槍擊斃了算數。

但是我只能說有時候家屬明知自己的家人有錯在先, 因為某些人會在後教唆他人可以申訴得到應得賠償。 而通常人聽到有得賠償或者有利益就會好樂意接受。

公有公講, 婆有婆說, 最後睇法官判。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

哦!逃緊生

放下自在

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

molasses 發表於 18-11-21 16:47
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181121&s= ...

涂謹申最愛做的……

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Fion710 發表於 18-11-21 16:53
淨係知佢一定輸!

公爵府

mln 發表於 18-11-21 16:59
2面睇, 在香港遇到這種情況會有很多人出來說不應該開槍, 因為地方有限怕有流彈。 但是你死你事咪搞到我就得 ...

好詳盡,謝謝

伯爵府

民主黨,突然聯想起釘書機個單
一丘之貉

公爵府

2面睇, 在香港遇到這種情況會有很多人出來說不應該開槍, 因為地方有限怕有流彈。 但是你死你事咪搞到我就得 ...

分析得好好

水晶宮

奇奇媽媽 發表於 18-11-21 19:42
一丘之貉

訂書機個單冇咗下文,有冇人知最後咩回事?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

奇奇媽媽 發表於 18-11-21 19:42
一丘之貉

物以類聚……

水晶宮

為$

珍珠宮

香港比香港人搞臨,請勿再賴新移民,南亞人,中國或美國!真係多得呢d議員唔少,個個為錢!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

為反而反

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

molasses 發表於 18-11-21 16:47
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181121&s= ...

留番一啖氣

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

呢條正發溫!!

SIRIABABY    發表於 18-11-21 21:39

珍珠宮

無賴明明拎把界刀警告都唔放刀,呢D所謂律師,癲倒事非,知法玩法
公民黨已經唔係第一次挑戰法律底線,想反轉香港!

公爵府

回覆樓主:

我完全理解唔到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

whywhite22 發表於 18-11-21 21:05
訂書機個單冇咗下文,有冇人知最後咩回事?
出年1月4日開審

whywhite22    發表於 18-11-21 22:34

珍珠宮

1. 應唔應該開槍同犯人家人追討係兩回事,依家唔係行人追討,係犯人家人。再者,cctv 已有片明確展示犯人先襲擊男警員,在告介下依然未有放下武器再衝向女警員。內部調查結果指出開槍合理。

2. 呢個先問題,公民黨明知合理開槍情況下(非討論邊度開槍)都走去向犯人家人作出幫助。非動機值得香港人深思。到底呢個黨目的想點?相信大家眼睛係雪亮的⋯⋯⋯⋯⋯

希望香港人諗諗呢幾十年來公民/民五主黨既所作所為!!!每一單都放緊香港血

首頁

尾頁

跳至