自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

Who can help me......
我而家可以點做呀?
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rainlamrainlam 發表於 18-11-21 22:54
係呀⋯⋯
咁係咪真係代表俾人入侵左?

iPhone 無咁易比人hack架

你有無接駁過去電腦呀?

侯爵府

畀面勳章

c.vieri 發表於 18-11-21 23:53
iPhone 無咁易比人hack架

你有無接駁過去電腦呀?
有呀,都係接駁落我自己電腦度,只係將電話內既相入落電腦度
給懶惰蓋過所有,就什麼都做不到要同恐懼做朋友我要努力,令自己和兩個女兒有屬於我地既家

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:04
有呀,都係接駁落我自己電腦度,只係將電話內既相入落電腦度

咁咪係囉果到係記錄你曾經受權比果部電腦嘅記錄黎

侯爵府

畀面勳章

c.vieri 發表於 18-11-22 00:05
咁咪係囉果到係記錄你曾經受權比果部電腦嘅記錄黎
果部電腦係我私人電腦,我電腦上名稱都不是我以上圖片橙色個名

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:10

咁你有無襟入去橙色果到睇過入面嘅info?

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:10

侯爵府

畀面勳章

c.vieri 發表於 18-11-22 00:13
咁你有無襟入去橙色果到睇過入面嘅info?
有呀,按入去最頂都係寫住橙色個度個第二個人既名xxxxx的iPhone同埋型號,之下就係
本機電話號碼,序號,機型,版本lmel呢d資料

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:19
有呀,按入去最頂都係寫住橙色個度個第二個人既名xxxxx的iPhone同埋型號,之下就係
本機電話號碼,序號,機 ...

你有無係電腦用iTunes 接手機?

有就張手機接返去電腦個iTunes 到睇返,咪係寫住第二個人名嘅iPhone ?

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:19
本機電話號碼,序號,機 ...

本機號碼係咪你個電話號碼黎?

男爵府

回覆樓主

呢個畫面係咩位置

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

c.vieri 發表於 18-11-22 00:23
本機號碼係咪你個電話號碼黎?
不好意思,請問iTunes是什麼?
本機係寫住我電話,如果係俾人入侵左,顯示的號碼會吾同嗎?

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

rainlamrainlam 發表於 18-11-21 22:14
我按左佢個名入去都搵吾到點移除

你按入去搵唔到移除即是個名係你部機!
你去 一般》關於本機〉名稱
睇下係咪自己將部機改咗依個名!
個名係比人哋air drop, 或者share 網絡出黎時search到你部機。

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:29
不好意思,請問iTunes是什麼?
本機係寫住我電話,如果係俾人入侵左,顯示的號碼會吾同嗎?
...

iPhone 如果你無jb過,跟本無乜可能會比人入侵到

橙色襟入去之後,本機號碼顯示係你自己個電話號碼就應該無問題啦。
點解會顯示人地個名,可能係你登記iPhone account 時自己填錯d野唔知,可以開返apple id account 自己check 下。

iTunes 係接駁電腦要黎backup你iPhone 嘅野同埋過歌、相、影片、小說果d。

侯爵府

畀面勳章

lm251099 發表於 18-11-21 22:24
橙色個名係你部 iphone 設了嘅名稱
你意思係橙色個度係新機買反黎時入面原先自動設定左既名?一買反黎後就要改反自己個名?

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:35
你意思係橙色個度係新機買反黎時入面原先自動設定左既名?一買反黎後就要改反自己個名?
...

你不如拎埋部電話去apple shop到問返d職員,佢地應該會解釋得好祥細比你知。

侯爵府

畀面勳章

c.vieri 發表於 18-11-22 00:33
iPhone 如果你無jb過,跟本無乜可能會比人入侵到

橙色襟入去之後,本機號碼顯示係你自己個電話 ...
我好似無登記過iPhone acc,可以點check?
為何我電話搵吾到你頭先send俾我既圖片最低個張,有紅色字寫住從帳戶中移除個頁?

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:55
為何我電話搵吾到你頭先send俾我既圖片最低個張,有紅色字寫住從帳 ...

你無iPhone account 咁你點登入你部手機

你明天有時間不如直接去apple shop到搵職員教下你。

水晶宮

rainlamrainlam 發表於 18-11-22 00:55
為何我電話搵吾到你頭先send俾我既圖片最低個張,有紅色字寫住從帳 ...

無移除呢一項咪就係因為果個係你E+ 用緊囉

我最底果張有得「移除」係因為我之前用iPhone 7+ 用iTunes 登入過我部電腦,我E+用緊xs max,即是第二張圖,我第二張圖一樣無得移除。

首頁

尾頁

跳至