自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆樓主:

中國人用筷子大鄉里地進食"偉大的"pizza,或者有好多人覺得無問題,但問返自己,你系咪同廣告個女人一樣?先考慮話其他人唯我獨尊&玻璃心。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

Mm233 發表於 18-11-21 11:59
睇完個宣傳片,咁都叫辱華真係恐怖。有D大陸人真係好敏感
拍廣告都是為增加生意, 花大錢拍廣告竟然拍到陰陽怪氣, 明眼人都知想表達什麼
設計師仲辱罵對方, 如此智障等同自斷米路! 你的智商不是跟他一樣嘛?
出了問題後仲狡辯戶口被盜, 簡直是公關災難

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

睇左食意粉、炸甜卷同埋pizza幾段片, 模特兒即使打扮漂亮穿金戴銀, 但卻嘻皮笑臉舉動幼稚。 刻意叫小棍子形狀的餐具、 中國人會以為食意粉同食麵條差不多、 覺得自己身在意大利不你正在在中國, 呢d字眼正正就係寸人的説話。

大陸人睇左仲去買佢地的野, 我會笑佢地!

男爵府

食花生, 睇下會唔會真係唔好買先....

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

emimi 發表於 18-11-22 12:49
係係ig公開留言呀,而且佢係d&g個g,咁樣公開講都唔關品牌事?如果係其他請返黎嘅designer一定炒魷劃清界 ...

我無玩IG,所以唔知,先問清楚,我睇圖片以為佢私底下講,然後被人截圖放上網,咁就好應該自己攬上身,唔好影響合作伙伴

子爵府

mln 發表於 18-11-22 00:27
以我理解應該係嘲笑外國人唔識得用筷子食野

應該是嘲笑中國人唔識變通,去到邊到都只識拿對筷子。

大宅

咁玻璃心咁愛國,就米成日移民啦,去第個國家搶人日用品啦,其他國家真係冇中國人咁愛國

子爵府

MMVV 發表於 18-11-22 13:24
應該是嘲笑中國人唔識變通,去到邊到都只識拿對筷子。

都要有位比人入先得㗎,問心近幾年偉大既民族對外製造幾多驚嚇新聞?

對方一定唔啱,但如果自己唔檢討自己國民教育,會越來越多同類歧視事件。

大家好似忘記咗曾經香港對自己國家既認同,及外國曾括起過中國熱。

依家越來越似晚清時期的中國。

子爵府

帳戶被盜用呢d藉口真係好使好用。
出左都可以唔認。

水晶宮

Carhy 發表於 18-11-22 13:26
咁玻璃心咁愛國,就米成日移民啦,去第個國家搶人日用品啦,其他國家真係冇中國人咁愛國
...

【環球時報綜合報導】據《印度時報》19日報導,美國國土安全部近日發佈的統計數據顯示,2017年共有707265名外國人獲得美國國籍,707265人中包括118559名墨西哥人、50802名印度人和37674名中國人,分列前三位。
~~~~~~~
2017年中國人移民美國數字百分比係0.00002691,真係好多,但都只係排第三

大宅

ddkaka 發表於 18-11-22 13:59
【環球時報綜合報導】據《印度時報》19日報導,美國國土安全部近日發佈的統計數據顯示,2017年共有707265 ...

人地冇中國人咁愛國嘛,中國人愛國一個都唔應該去啦去意大利留學順便反d&g,人地侮辱你國家仲唔拿拿聲返中國,罷學啦!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 18-11-22 00:45
我都記得呢單, 估唔到咁多年公關都冇進步過

真辱華或公闗「蠢」都好,結果都係一樣,不可惜,是自己做成,都唔係唔知中國人係唔可以得罪。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tester5 發表於 18-11-22 14:12
真辱華或公闗「蠢」都好,結果都係一樣,不可惜,是自己做成,都唔係唔知中國人係唔可以得罪。
...

當然, 香港都係中國一部份
香港人咪一樣唔可以得罪
你唔記得幾年前香港人先圍完佢黎咩?
拿, 拎埋龍獅旗既「真」香港人黎架

天朗氣清

大宅

tester5 發表於 18-11-22 14:12
...

其實最好就禁晒對中國不敬既國家,日本仔侵華第一個唔比佢地入中國投資,佢地求中國都唔好比,第二美國佬成日眼紅中國發達搞搞震,仲有瑞典,韓國,英國。。。。一定要禁禁禁,冇得黎中國搵錢,佢地聽乞米

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

tinlong22 發表於 18-11-22 14:17
當然, 香港都係中國一部份
香港人咪一樣唔可以得罪
你唔記得幾年前香港人先圍完佢黎咩?
請問辱華有咩值得你笑?

男爵府

這是他最新的回應,NOT ME,比佢笑死,如果佢敢做敢認,我還可以尊重一下佢係個真小人,總好過講完又怕得罪大陸市場

水晶宮

Carhy 發表於 18-11-22 14:05
人地冇中國人咁愛國嘛,中國人愛國一個都唔應該去啦去意大利留學順便反d&g,人地侮辱你國家仲唔拿 ...

你意思墨西哥人同印度人冇中國人咁愛國?
講下冇問題,有冇人信係另一回事。
其實香港都係屬於中國,罷學即係香港人去留學嗰啲都要,你覺得有冇可能?會唔會有學生因呢件事而罷學呢?我諗啲留學生唔會咁幼稚掛

伯爵府

yiqiyihui 發表於 18-11-22 00:41
成件事好荒謬。
如果個設計師冇做果D白痴回應根本冇事。
Hack就冇咩可能,忽忽地食咗誠實豆沙包喺自己個IG ...

其實很多白人看不起中國人因為他們覺得中國很落後,國家軍力弱,不像日本那麼先進,所以美國現在不停說中國偷美國的 IT 技術。

用戶要求終止服務

唔信
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

禁止訪問

首頁
34567...9

尾頁

跳至