自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

叻叻勳章

重想買俾老人家看門口用,而家唔買啦!

https://hk.lifestyle.appledaily. ... e/20181122/58937286

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

我兩年前問過中醫,都係話唔建議自服。要醫師配方。由於成本昂貴,商家唔想屯積,就廣發消息不停讚美此藥。我記憶係鳳凰衛視女主播車禍後,開始推銷此藥。
患病如缺血性中風還好,如失血性中風,就會流血不止而出事。而家d人被洗晒腦,冇事冇幹都去食,商家真係害人不淺。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

而家好多牌子開始宣傳唔係救命藥,而係平時都食得

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無犀角己經唔係安宮
#保護瀕危動物

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

依家d大6人係咁搶安宮,仲要當保健藥咁食

水晶宮

畀面勳章

rabbit75 發表於 18-11-23 12:28
無犀角己經唔係安宮
#保護瀕危動物

好耐之前已經用牛角代替!牛黃都已經改為人工牛黃啦!

公爵府

2023年兔年勳章

toffeetong 發表於 18-11-22 16:07
我兩年前問過中醫,都係話唔建議自服。要醫師配方。由於成本昂貴,商家唔想屯積,就廣發消息不停讚美此藥。 ...

咁嘅指控都好嚴重下,唔怕被人告誹謗嗎?

平心而論,說明書上係有寫明唔可以食超過三日。睇得明嘅都知道點解吧。

注意事項亦都有提醒 寒閉神昏不得使用,只係一般人根本唔知乜係熱閉,乜係寒閉。

其實香港已經無乜產業,好難得先至有一種幾賣得嘅 香港製造 藥品。老懵董 講左咁耐 醫藥港,依家先至見到少少成績,咁樣打沉佢係咪自作賤?

其實問題唔係 藥品嘅生產商,只係有關部門 無認真去發展醫藥港,無去設立完善嘅藥品監管制度。中藥應該要參考西藥,建立藥劑師制度,將藥品分級,分別中醫師處方用藥,藥劑師監管指引用藥,同一般藥品,保健品。

唔係到出咗事,先至嚟話去查找不足,隻腳又痛。

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

謝謝提醒

首頁

尾頁

跳至