自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

子爵府

2019勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

樓主加油,放鬆心情有助康復

大宅

回覆 SEWEED 的帖子

唔好擔心,乳癌相對係輕易治療,放鬆心情

珍珠宮

2019新春慶豚圓

幾年前做伴娘,朋友婚後幾個月佢媽發現有此病,立即切除,現已康復,聽佢講返頭果兩年最辛苦,因佢媽隻腳本身有少少事,要輪椅出入,依加生活如常

子爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

子爵府

2019新春慶豚圓

SEWEED 發表於 18-11-24 10:18
剛做了全乳切除手術,淋巴有擴散,很擔心,吾敢問醫生第幾期,嚟緊要化療,標靶,電療,求支持,謝謝
...

加油,我親人,朋友,工作上的個案都有很多癌病康復者,努力

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

加油

子爵府

2019勳章

剛做了全乳切除手術,淋巴有擴散,很擔心,吾敢問醫生第幾期,嚟緊要化療,標靶,電療,求支持,謝謝
...

不用擔心, 我有2位女性親戚都有, 但2位完成治療後没事, 只要定時覆診, 加油

大宅

2019勳章

SEWEED 發表於 18-11-24 12:32
謝謝,祝你和auntie身體健康,開開心心

建議你去參加癌症基金會嘅活動,好多同路人之余仲好多有心人,加油

學會放下    發表於 18-11-24 18:50

大宅

2019勳章

水晶宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都做左全乳切除, 只要配合適當治療, 不用太擔心, 加油.

wcpcelia    發表於 18-11-24 18:19

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

加油
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章

加油呀樓主

侯爵府

祝福你,加油

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

...

第幾期,存活率只係參考數據,最重要心態,積極對抗病魔,乳癌康復個案好多,樓主加油
治癒過程總會有不適(有些人輕,有些人嚴重,但先不要預設, 現在好多藥物針對治療過程中不適),心情起伏及不安,找家人朋友或在這裡傾訴下,可幫您疏導下情緒!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

勇敢面對,一定可以跨過難關!
送上祝福

大宅

加油呀,支持你

用戶要求終止服務

2019新春慶豚圓 2019勳章

祝福

子爵府

2019新春慶豚圓

...

識好多朋友都醫好左,唔駛擔心,樂觀面對

大宅

pp6113 發表於 18-11-24 13:18
我都做左全乳切除, 只要配合適當治療, 不用太擔心, 加油.

請問您幾耐之前做?大家都要為身體健康加油

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

加油祝福
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁
23456...19

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊