夫婦情感

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

littlebearrr 發表於 18-11-24 16:24
老公出左軌 但選擇留低的~妳地係點樣撐過去?

選擇了離開的,妳地又過得如何?

求女方正面,反正都係

別墅

newmamababa 發表於 19-2-12 23:10
諗住留底係為左小朋友,而且自己亦唔夠強,好怕生活既改變
但留底係好痛苦,佢話開會會夜返,會諗返起好多 ...

係 我而家都係咁 佢話佢冇做d咩已經 但係我仲係提心吊膽 因為講得太多大話

別墅

營媽 發表於 19-2-12 01:26
同你老公講清楚,如果一個男人重係愛你同頭家,佢或者會選擇斬欖同個女人,BB重細都需要爸爸,加油呀
...

佢而家係好似冇見個女人咁 但係我覺得佢個心未返返黎 我冇離開都係想俾bb有個完整家庭 但其實爸爸好少時間湊到bb 因為返工時間問題
所以主要都係我湊 我覺得好大壓力 返工+湊b+小三

別墅

jelly123 發表於 19-2-7 19:49
樓主,你愛他嗎?

我諗我愛嘅係以前嘅佢 而家面前嘅佢 我感覺好陌生 因為佢背叛左我
我好想佢會變返以前咁 但好似似係妄想

洋房

littlebearrr 發表於 19-2-13 09:00
佢而家係好似冇見個女人咁 但係我覺得佢個心未返返黎 我冇離開都係想俾bb有個完整家庭 但其實爸爸好少時間 ...

咁咪好囉!證明佢心重有你同BB,比D時間佢啦,有時唔係話斬欖就立即斬到,我都係在職媽媽,真係好辛苦又要顧小朋友又要返工,有無家人幫到手?或者請個姐姐?如果有人幫到手或者同老公出去拍拖,重拾感情

別墅

留低左,但好痛苦

別墅

littlebearrr 發表於 18-11-24 16:24

我老公3年前出軌,開初想死但為左兩個小朋友照忍但內心永遠都覺得唔會放低,事後我冇刻意再查佢,我驚有第二次我忍受唔到,我希望小朋友有一個完整童年所以我把全副心機放係佢地度,我會好過啲
我老公事後似正常但都係嗰句,我選擇原諒但對我黎講都好痛苦因為冇辦法同好多人講呢啲野

別墅

littlebearrr 發表於 19-2-13 09:02
我諗我愛嘅係以前嘅佢 而家面前嘅佢 我感覺好陌生 因為佢背叛左我
...

樓主,為左bb你堅強啲,我好明白你乜feel,我同佢拍左十幾年結婚九年(出事個陣)知道個刻直情天昏地暗冇諗過但佢做左,佢即時變左做個我唔識嘅人,我唔理佢之後點,背叛就係背叛係冇得變,只可以睇下男方點樣用佢行動去保你安心但段路會長囉,我知道時係大年初一,整整三年我都冇辦法放低但我冇表露因為朋友同我講你再去追究事情關係會仲差,就係咁呢三年我表面開心(因為兩個小朋友成日係身邊)但内心痛苦全靠對小朋友撐起我,揾多啲人傾唔好屈埋,支持你

別墅

powergirl911 發表於 19-2-15 00:54
我老公3年前出軌,開初想死但為左兩個小朋友照忍但內心永遠都覺得唔會放低,事後我冇刻意再查佢,我驚有第 ...

其實係四年前,自己都唔想諗返

別墅

powergirl911 發表於 19-2-15 01:07
樓主,為左bb你堅強啲,我好明白你乜feel,我同佢拍左十幾年結婚九年(出事個陣)知道個刻直情天昏地暗冇諗 ...

多謝,我會堅強(emoji)(emoji)
我都想嘗試唔表露唔開心出黎,但真係好難,由其係當c6同你講佢已經從良,但自己明知佢講緊大話.......真係好想踢爆佢/____\

唉,一次又一次

複式洋房

我選擇留低,亦因爲有小朋友。都係岩岩出世無耐,又有一半係唔捨得同無勇氣,原諒佢起初真係等同比自己既折磨,每晚訓唔好,無時無刻諗起,每日都驚佢再搵個女人,每日都好痛苦。到後尾慢慢佢準時放工,每日不停信息我,返工都打比我視像我,每晚手機比我,令我慢慢停落黎,開始放低,雖然我有時半夜都總會諗起佢點對唔住我,但又見到佢為頭家既努力,所以我再有條刺都無再提起,希望大家可以回覆到以前。

別墅

Babypru168 發表於 18-11-27 00:03
我依家有少少將自己抽離嘅感受,以前對佢好,好有感覺,好開心好幸福,依家有少少好似為左呢件事刻意對佢 ...

見你最尾個句,真係好刺中我心,估唔到一直以為自己有ge野,話無就無,仲永遠返唔到回頭,就算點原諒點忍,幸福快樂點都無可能返黎,心真係好痛。痛。痛。

男爵府

powergirl911 發表於 19-2-15 01:35
其實係四年前,自己都唔想諗返

我都4年,被背叛嗰種痛苦日子至今仍記得,傷口癒合唔代表唔痕唔痛,都會留下疤痕,只不過時間過耐咗,呢種傷痛感覺亦變得輕微,但記憶隨身不能忘記

別墅

littlebearrr 發表於 19-2-13 09:02
...

其實真係無可能變返以前,點原諒都係發生左,我已經發生左3年,但每一日都好痛苦,每晚喊都係一個人,為就係為對囡,我囡前幾日唔知做乜無啦啦話,媽咪你千奇唔好離婚,我會好惱你,我聽完都呆左,點解會咁講,事後問返,女話係講下者,我好想離開,錯ge係佢,但除左認錯,我唔覺得佢有改變過,或想點去改善關係,而家變得,我話乜就乜,佢聽佢跟,但從來唔會主動,我真係好心痛,好辛苦,好想放開自己,但又永遠困左係度,點解要我地受罪?

別墅

powergirl911 發表於 19-2-15 00:54
我老公3年前出軌,開初想死但為左兩個小朋友照忍但內心永遠都覺得唔會放低,事後我冇刻意再查佢,我驚有第 ...

同你一樣,身邊無仼何可以傾訴對象,好辛苦

別墅

powergirl911 發表於 19-2-15 01:07
樓主,為左bb你堅強啲,我好明白你乜feel,我同佢拍左十幾年結婚九年(出事個陣)知道個刻直情天昏地暗冇諗 ...

我都係靠2個囡,支持左3年,但每一日都好難過,我真係唔知可以再捱幾耐?到時女大,我再離婚?我要注定孤獨一生?我好想放手呀,但囡仲咁細,好唔捨得傷害佢地,好想留返個好爸爸俾佢地童年,但我感覺無隨時間變得好過,反而越黎越難受,真係好心痛。痛。痛
已經唔知可以用乜言語表達

別墅

babycc2 發表於 19-2-21 03:13
我都係靠2個囡,支持左3年,但每一日都好難過,我真係唔知可以再捱幾耐?到時女大,我再離婚?我要注定孤 ...

你老公係有冇修補嘅跡象定點(即使你覺得假)
我只能夠把我嘅時間放哂係女嘅學業到同我揾多左朋友,就算唔係個個可以講起碼大家傾下轉移下視綫,返唔到轉頭好睇自己點諗,我係放低唔到但我唔可以比佢牽住走一世,不如同最好朋友旅行,做返做女時做過嘅野,或者運動下發洩,睇多左野個人冇咁執著,我覺得我可以頂到個女出身結婚,老實說單親縱使媽媽做得幾好,有一啲係爸爸做嘅野你係取代唔到,

別墅

powergirl911 發表於 19-2-21 09:08
你老公係有冇修補嘅跡象定點(即使你覺得假)
我只能夠把我嘅時間放哂係女嘅學業到同我揾多左朋友,就算唔 ...

你如果記住就預左實痛苦,做女人好唔公平,我實情一發生時有想過識男人呢種係極端方式,有揾返以前嘅男女性朋友跟住我老公就驚驚地成日問我去邊(因為出事前我係斷六親咁)見到咁我感覺會良好啲,加油呀條路難走但都係要撐住落去!

別墅

littlebearrr 發表於 19-2-19 11:59
多謝,我會堅強(emoji)(emoji)
我都想嘗試唔表露唔開心出黎,但真係好難,由其係當c6同你講佢已經從良, ...

樓主完全明白,假由佢啦,如果佢連好爸爸嘅角色都唔做好咁佢就冇哂佢存在嘅價值,大家為小朋友都係咁行,大前提仲要考慮經濟.

珍珠宮

我估計我先生以你的定義算係對佢一位靚女下屬出過軌吧。我選擇留低。
我點樣撐過去?
我緊係唔係自己一個撐過去。我掂都要拉埋我先生落水同我一齊撐過去。
我先生好。我聽佢前晚回一個女友的問,她問 我和他有冇爭議過。他說有一次,就是為了那靚女下屬。(這個靚女下屬那女友都認識的。)他們三個曾經在同一公司做。
他說,他必須對我坦承他對那靚女下屬有的情感,因為這是他應承我的,要對我坦承。即使會惹來我兩的爭議。
我從來都唔驚,亦冇提心弔膽。我先生願意畀手機我睇佢與個靚女下屬過去所有信息。
我從來冇失去我的安全感。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

首頁
45678...13

尾頁

跳至