6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

前幾日沖涼之前嚇親氹返佢無喊就帶佢去沖涼諗住無事 點知一落水沖個陣就大喊 因為我同老公都唔知要嚇親之後唔好咁快沖涼 而家呢兩三日沖涼都喊大家知唔知有咩方法令佢唔喊 喊到我心都up埋 會唔會keep住一路都咁

珍珠宮

2019新春慶豚圓

試下摞少少玩具俾佢玩,分散注意力

男爵府

2019新春慶豚圓

szesze1991 發表於 18-11-24 20:46
前幾日沖涼之前嚇親氹返佢無喊就帶佢去沖涼諗住無事 點知一落水沖個陣就大喊 因為我同老公都唔知要嚇親之 ...

我個女前幾日都係落水就好似好驚咁,喊

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主

我囡7個月時都試過沖涼嚇親。
我地都係比玩具佢,沖涼落水動作一步步黎,等佢慢慢適應左先再做下一步。如果都仲係驚就試下轉環境沖涼,可能有幫助!

伯爵府

前幾日沖涼之前嚇親氹返佢無喊就帶佢去沖涼諗住無事 點知一落水沖個陣就大喊 因為我同老公都唔知要嚇親之 ...

搵佢鍾意嘅玩具一齊沖涼睇下會唔會好d

珍珠宮

2019新春慶豚圓

假如嚇親都要幾日時間適應,之後就無事了。

大宅

2019新春慶豚圓

試下同佢玩一陣先,玩到個人high晒好開心,就同佢沖涼,又或者轉做企係度沖,一個大人捉佢加拿大,一個負責沖身搽梘液,睇佢肯唔肯,最好比件佢從未玩過既玩具佢分心,

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我都讚成JM講既,用玩具分散佢既注意力,仲有就係快手D

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

BB好快就唔記得,放D玩具比BB玩,分散注意力。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

除了玩具也可以播下佢中意嘅歌仔

大宅

嚇親都係會驚,俾d玩具佢一齊沖,呢個注意都幾好。

別墅

我個BB近排都係,一沖涼就爆喊!

大宅

2019新春慶豚圓

放條沖涼沙巾係佢心口先慢慢落水,再唔得就拎多條沙巾比佢捉實。

複式洋房

落水之前試試用水拍拍個心口同埋背脊,一邊拍一邊講沖涼涼咯

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我一定放玩具, 同佢除衫時傾下計~

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

買個新玩水玩具好快無事

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊