自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

吳綺莉女兒吳卓林今年四月出走加拿大多倫多,她更稱在當地與網紅女友Andi結婚,並開公司準備大展拳腳!不過,她發展得不太順利,卓林坐食山崩,有指她在溫哥華欠租兩個月,最後要返港求救!

註冊結婚?

今早清晨,有人目擊卓林與Andi秘密回港,並指卓林足足瘦了一個圈,精神不俗。卓林更全程拖實Andi,兩口子又穿上白色情侶鞋兼一起穿唇環,更拖着心心和黑白豹紋行李篋,襯到絕。不過她們似乎有所心事,之後到餐廳坐下等候朋友,最後與朋友傾足一粒鐘。據知,卓林以Surprise來形容跟與Andi註冊結婚一事。講到是否跟父姓?她就予以否認,又話已跟母親吳綺莉有聯絡。

吳綺莉:佢哋搵地方住

東網向吳綺莉求證,她承認卓林已返港:「我個女係返咗嚟。(同Andi一齊返?)係,我今日又要出去做嘢,所以冇講乜嘢。(成半年冇見個女有咩感覺?)佢真係瘦咗好多。(係咪真係結咗婚?)我冇問!」由於她最近接演ViuTV新劇《理想國》,今天正為劇集影造型及唯讀,女兒突然返港,她雖有安排內地經理人去接機,但兩女返到家,她都未能全天候看守女兒,問女兒會留在家住?她說:「佢哋話要搵地方住,咁佢哋都成年人,我都要尊重!」

三方溝通

卓林與Andi返港後,不少傳媒往吳綺莉家等候,今早負責到場接機的吳綺莉內地經理人艾文,亦被內地傳媒追訪,艾文跟內地一位記者進行了交談,當中有提及當時仍在多倫多的卓林,曾跟他討論到泰國發展,亦不排除返娛樂圈發展。他又指卓林已感受到其感情生活暴露在公眾前之反應,令她日後言行更慎重。艾文亦坦言帶兩女返吳家,三方作了面對面的深入溝通,內地記者亦問到生父成龍有否聯絡和暗中幫忙女兒?艾文稱:「沒有!」

據知今次係返嚟求救。

吳卓林瘦咗好多。

男爵府

回覆樓主

任性,自以為是,唔知生活有幾難!最後咪要返香港投靠阿媽!咁叻,兩個就搬出去咪再返啦!

珍珠宮

是但啦,佢鍾意點就點啦,毫無新聞價值

水晶宮

卓林重細,佢女友就好心自己搵工啦

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

回覆樓主:

卓林連大學也放棄讀,仲可以找什麼工 ?

公爵府

美之選468 發表於 18-11-25 05:44

雖然话周街都系大学生,但讀唔到大学嘅人都唔少,唔通佢全部靠父母?定靠朋友?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

珍珠宮

美之選468 發表於 18-11-25 05:44

完美“懶·賴·厚臉”借口。

侯爵府

羞家

翡翠宮

畀面勳章

好心佢個「老婆」就去搵工,俾卓林好好地完成學業。無理由要吳綺莉養埋人地個女。
日日是好日

珍珠宮

回覆樓主:

可以唔post佢d新聞嗎

寶石宮

回覆樓主:

唔扺可憐

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

咁嘅女當無生過算了

男爵府

佢太放任。仲話出去租樓?又洗阿媽錢?真係債

禁止訪問

伯爵府

不知所謂,之前咪好把閉嘅,咁叻就唔好攪唔掂就搵返個亞媽啦⋯

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

位朋友...

伯爵府

世上只有媽媽好。 如果我係吳綺莉,會歡迎個女返來,讓她知道媽媽永不放棄佢。 卓林始終係細路女,識想的,會返轉頭。 如果媽媽今次不幫她,以後只會越走越遠。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

個女條路好難行。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

子爵府

joejoemum 發表於 18-11-25 10:33
個女條路好難行。

佢自己攞黎的,明明可以讀好書唔去讀,既然成蟲唔認佢,就應該更加叻比人睇,我冇你呢個爸爸都可以活得好好,唔係而家一pat野咁。

首頁

尾頁

跳至