烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

別墅

rose-mag 發表於 18-11-26 10:57
真材實料齋蝦,加咗半罐罐頭粟米落去,煎完又香又彈牙。

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

謝分享

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

謝分享

大宅

2019新春慶豚圓

請問呢種蝦係唔係急凍的?

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sheep010 發表於 19-1-9 00:48
請問呢種蝦係唔係急凍的?

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

大宅

2019新春慶豚圓

多謝樓主分享

子爵府

回覆樓主:

請問D蝦係咪超市買?

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

801 發表於 19-1-9 01:04
請問D蝦係咪超市買?

我唔係住香港架,所以新鮮蝦比較少,有都貴,通常去專賣海鮮嘅舖頭買急凍蝦。

男爵府

畀面勳章

rose-mag 發表於 18-11-26 10:57
真材實料齋蝦,加咗半罐罐頭粟米落去,煎完又香又彈牙。

請問用急凍蝦仁得唔得?

超級版主

karenball 發表於 19-2-14 02:49
請問用急凍蝦仁得唔得?

我都係用急凍蝦,只要品質好嘅肉唔霉就可以

男爵府

畀面勳章

rose-mag 發表於 19-2-14 03:25
我都係用急凍蝦,只要品質好嘅肉唔霉就可以

太好喇,冰箱有兩盒蝦可以清咗佢喇

洋房

2019新春慶豚圓

大宅

2019新春慶豚圓

謝謝分享
You can't change who people are, you love them.
Live Bold. Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just Live.
You only get one life, It's actually your duty to live it as fully as possible.

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

複式洋房

2019新春慶豚圓

Yummy

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊