夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章

好多人可能會問,呢個世界仲有冇好男人,尋日睇咗呢套電影,真人真事,證明好男人未絕種。

故事男主角同女主角拍拖大約一年,當準備結婚前女主角突然因罕見疾病昏迷,男主角不離不棄咁每日照顧,連女主角父母都唔忍心誤咗男主角嘅下半生,勸佢離開唔好再照顧佢哋個女,因為男主角唔係佢哋家人,亦冇義務咁做,但男主角堅持直到女主角醒返,但可惜嘅係女主角醒返之後,完全失去咗同男主角嘅記憶,男主角當然傷心,亦唔想女主角因為要去苦思我去嘅記憶,最後忍痛離開女主角,但當女主角努力找回記憶,先發覺男主角一直對佢嘅付出...

電影後半段有催淚成份,請預備紙巾。

https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E5%BD%B1/187158/%E8%B7%A8%E8%B6%8A8%E5%B9%B4%E7%9A%84%E6%96%B0%E5%A8%98-%E7%9C%9F%E4%BA%BA%E7%9C%9F%E4%BA%8B-%E5%A5%B3%E5%8F%8B%E5%A9%9A%E5%89%8D%E6%98%8F%E8%BF%B7-%E7%94%B7%E5%8F%8B%E5%AE%88%E5%80%998%E5%B9%B4%E5%A5%87%E8%B9%9F%E5%9C%93%E5%A9%9A

百花叢裡過,片葉不沾身。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

wing1388 發表於 18-11-26 11:41
好多人可能會問,呢個世界仲有冇好男人,尋日睇咗呢套電影,真人真事,證明好男人未絕種。

故事男主角同 ...

謝謝分享
我諗好男人應該仲會有嘅,但可能唔多
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

.

珍珠宮

開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 18-11-26 12:29
謝謝分享
我諗好男人應該仲會有嘅,但可能唔多

咁我都相信唔多,我見得太多表面嘅好先生好老婆,都會背住另一半出去偷食,無他嘅,人都係貪心的。

crystal媽咪    發表於 18-11-26 15:17

珍珠宮

開心吸收勳章

~小樹兒~ 發表於 18-11-26 12:32
我嚟捧場喇

我老公淨係話如果我有老人痴呆,就已經唔係同一個人,佢會好傷心.... ...

到時佢會响妳心口掛住個牌有地址電話,妳唔使驚返唔到屋企!

伯爵府

wing1388 發表於 18-11-26 11:41

故事男主角同 ...

好男人都係人地嘅

男爵府

.

珍珠宮

開心吸收勳章

hamsterma 發表於 18-11-26 13:19
好男人都係人地嘅

所以有咁多人想要人哋個老公囉...

珍珠宮

開心吸收勳章

~小樹兒~ 發表於 18-11-26 14:16
如果一個人本身係衰,但對你好,咁算唔算好男人呢?

咁對妳好已經係妳心目中嘅好男人啦,人哋點睇有咩所謂?

大宅

回覆樓主:

我同老公傾過,老公話如果是但一方死咗,另一方要揾番個伴,我唔知我會唔會揾,但我相信我老公傷心一排就會揾到個伴,因佢有好多單身女性朋友,而且佢唔鍾意一枝公,要人陪。

crystal媽咪    發表於 18-11-26 15:18

珍珠宮

開心吸收勳章

rita1208 發表於 18-11-26 14:54
我同老公傾過,老公話如果是但一方死咗,另一方要揾番個伴,我唔知我會唔會揾,但我相信我老公傷心一排就會 ...

咁我諗妳都唔想佢孤伶伶過下半世嘅!否則又真係自私咗少少...

子爵府

rita1208 發表於 18-11-26 14:54
我同老公傾過,老公話如果是但一方死咗,另一方要揾番個伴,我唔知我會唔會揾,但我相信我老公傷心一排就會 ...

咁男人揾返個伴係易D既。

我諗返起,之前太太占卜過,話我有73歲命,佢76歲,佢紅著眼同我講,話我走左佢都唔想生存。

所以我依家成日叫仔要照顧媽咪,出差同佢講要保護媽咪。。等佢入左腦。

男爵府

PTMCYS 發表於 18-11-26 15:58
咁男人揾返個伴係易D既。

你同我老公一樣~成日同個女講第日一定要照顧媽咪保護媽咪

大宅

wing1388 發表於 18-11-26 15:46
咁我諗妳都唔想佢孤伶伶過下半世嘅!否則又真係自私咗少少...

都死咗囉。。。佢咪揾囉,唔介意。最緊要唔好比女騙晒D$$$冇得留比D仔。最怕嗰D一把年紀仲去揾個北方佳麗。。。。人財兩空就惨。所以我叫佢揾個年紀差不多同自己都有D身家嘅伴。我哋D財產我都有份貢獻㗎嘛。。。。益咗第二個女人就激死我

珍珠宮

開心吸收勳章

rita1208 發表於 18-11-26 16:38
都死咗囉。。。佢咪揾囉,唔介意。最緊要唔好比女騙晒D$$$冇得留比D仔。最怕嗰D一把年紀仲去揾個北方佳麗 ...

學妳話齋,妳都睇唔到啦⋯⋯

大宅

其實我諗大部分男人都想做一個好男人 ,但事實係男人耳仔軟怕煩又受氹 ,好新奇又貪新鮮,抗 誘惑能力低, 但又自以為定力好,只想貪戀別人的仰慕,所以好多時 夾啱天時地利人和 而發生轉變而沉船,有啲好彩得到原諒, 畀佢一次重生機會, 如果識諗嘅從此可能生活得更加美滿 ,但亦有D試過甜頭之後就貪戀 新事物, 貪嗰份刺激快感,從此萬劫不復無限輪迴!

琥珀宮

但依套係戲,唔係真實

不過我信有好男人的

大宅

wing1388 發表於 18-11-26 17:16
學妳話齋,妳都睇唔到啦⋯⋯

D仔對我好重要㗎,到時刻薄D仔我會揾佢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tansyneko 發表於 18-11-26 17:33
但依套係戲,唔係真實

不過我信有好男人的

張poster寫奇蹟的真人真事,可能係真人真事改編。我信會有的
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

.

首頁
12345...6

尾頁

跳至