親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

計劃明年4月去,巴薩隆拿入馬德里走。不過半夜11點才到巴薩隆拿,有點擔心,有冇試過包車由機場去酒店?

禁止訪問

子爵府

vunona 發表於 18-11-26 14:40
Barcelona 機場通常由 23:00~24:00, 有差不多 30班機降落, 24:00 ~ 01:00 都有接近 20班, 等的士似乎不會是 ...

謝謝你

wcpcelia    發表於 18-11-27 19:16

珍珠宮

http://www.aerobusbcn.com/en/timetable

應該仲可以坐呢隻巴士,不過咁夜,最好揀間近巴士站嘅酒店。12點喺Barcelona 市中心都唔會太冷清嘅

子爵府

Ononluk 發表於 18-12-5 14:58
http://www.aerobusbcn.com/en/timetable

應該仲可以坐呢隻巴士,不過咁夜,最好揀間近巴士站嘅酒店。12點 ...

謝謝你,想問下你意見,10日夠不夠玩巴塞隆拿,馬德里,塞爾維亞,去主要景點?

珍珠宮

Helllokitty 發表於 18-12-6 00:14
謝謝你,想問下你意見,10日夠不夠玩巴塞隆拿,馬德里,塞爾維亞,去主要景點?
...

無話夠唔夠,但如果你得十日,我會5日stay Barcelona, 4日Stay Madrid, 當中包day trip 去Segovia or Toledo (2 㨂1),1 日去Seville, 中途順路去埋Córdoba
景點Barcelona 比較多,而且Montserrat 同Costa Brava 勁值得去。Shopping 又正,嘢食又好味過Madrid。一次玩唔晒唔緊要,因為你會愛上Barcelona, 會再去的。我啱啱去波圖又順便去了Barcelona 兩日了

wcpcelia    發表於 18-12-6 11:10

大宅

回覆樓主:

我暑假都去巴塞隆拿,馬德里,請問住宿有冇推介?另想問治安是否好差?

珍珠宮

靚姐 發表於 18-12-8 18:07
我暑假都去巴塞隆拿,馬德里,請問住宿有冇推介?另想問治安是否好差?
...

暑假西班牙酒店會幾貴,你有咩要求?
唔覺治安差喎,Barcelona 長期多遊客,但道路又直又闊,夜晚又熱鬧

大宅

Ononluk 發表於 18-12-10 17:49
暑假西班牙酒店會幾貴,你有咩要求?
唔覺治安差喎,Barcelona 長期多遊客,但道路又直又闊,夜晚又熱鬧

2大2小入住,方便去景點,或可否分享下上次旅遊你住那裏?謝謝!

珍珠宮

靚姐 發表於 18-12-10 23:00

2大2小入住,方便去景點,或可否分享下上次旅遊你住那裏?謝 ...

我自己無試過住family room, 但根據你要求搵到呢間
Bas Catedral Apartments
Carrer de Duran i Bas, 7, 08002 Barcelona, Spain
+34 933 04 36 34
https://goo.gl/maps/uHxfB2yGiyJ2
我圖入面圈住嘅範圍都算方便。我自己就唔鐘意住哥德區入面
另外夏天可以考慮住近海濱,但就唔就腳

大宅

Ononluk 發表於 18-12-11 22:00
我自己無試過住family room, 但根據你要求搵到呢間
Bas Catedral Apartments
Carrer de Duran i Bas, 7, 0 ...

謝謝!我詳細再研究下!

男爵府

Helllokitty 發表於 18-11-26 14:00
計劃明年4月去,巴薩隆拿入馬德里走。不過半夜11點才到巴薩隆拿,有點擔心,有冇試過包車由機場去酒店?
...

其實madrid好悶。去Seville, Malaga, Cordoba,Grand Granada, San Sebastian,Tenerife比Madrid更值得去

大宅

holemone 發表於 18-12-13 03:46
其實madrid好悶。去Seville, Malaga, Cordoba,Grand Granada, San Sebastian,Tenerife比Madrid更值得去
...

同意,其實唔去Madrid 絕對唔可惜

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔自駕,自己坐車玩,交通方唔方便?
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

AK+BB 發表於 18-12-16 23:28
唔自駕,自己坐車玩,交通方唔方便?

想去雙牙,諗緊join 團定自由行~
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

大宅

AK+BB 發表於 18-12-16 23:30
想去雙牙,諗緊join 團定自由行~

我都係,有小朋友,應該留Barcelona 耐啲,再去Lisbon, 諗緊中間去邊

大宅

Ononluk 發表於 18-12-6 01:00
無話夠唔夠,但如果你得十日,我會5日stay Barcelona, 4日Stay Madrid, 當中包day trip 去Segovia or Tole ...

想租Air bnb, 邊區去各景點交通方便啲?

珍珠宮

a328 發表於 18-12-17 00:06
我都係,有小朋友,應該留Barcelona 耐啲,再去Lisbon, 諗緊中間去邊

咩季節?幾多日?如果自由行難免要坐飛機,所以其實無話順唔順

珍珠宮

a328 發表於 18-12-17 00:07
想租Air bnb, 邊區去各景點交通方便啲?

Barcelona 睇返我十樓,Madrid 就Sol

大宅

Ononluk 發表於 18-12-17 08:57
咩季節?幾多日?如果自由行難免要坐飛機,所以其實無話順唔順

大約11日,八月去,個route 諗住Lisbon 3日,Porto 2日,通宵火車Madrid day trip. 根住Barcelona 4-5日

首頁
12345...9

尾頁

跳至