自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb上星期5晚用左sinomax bb枕頭訓左一晚後,第2朝成個身紅晒,d手腳咀腫晒,即刻第2日帶左bb去睇醫生,醫生話係敏感,食左藥一直都唔消,到今日仍然係全身紅轉睇另一個醫生話係嚴重過敏,我真係好心痛見到bb咁辛苦。
我第一日已經打去sinomax hotline, 打極都無人聽, 係facebook留左言 比佢地已讀不回,係呢3日 sinomax完全係無人覆過我。其實我覺得我bb呢d真係唔好彩遇著個有問題既枕頭,但sinomax賣bb產品應該要有良心,我呢d係個別例子,但佢地點可以完全冇覆過我,我真係好嬲,一間咁大既公司點可以咁樣。

wcpcelia    發表於 18-11-27 19:17
eddieyeung523    發表於 18-11-26 18:52

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

回覆樓主:

希望小朋友快d好返

男爵府

Himbodom 發表於 18-11-26 18:45
我bb上星期5晚用左sinomax bb枕頭訓左一晚後,第2朝成個身紅晒,d手腳咀腫晒,即刻第2日帶左bb去睇醫生,醫 ...
無用枕袋? Bb有事心痛死

子爵府

我bb上星期5晚用左sinomax bb枕頭訓左一晚後,第2朝成個身紅晒,d手腳咀腫晒,即刻第2日帶左bb去睇醫生,醫 ...

乳膠? 之前見有大人用乳膠都會敏感... 呢隻料要小心d 選擇

大宅

萬寧換果款?

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

新買就即刻用?
我習慣新野通常會先洗,洗唔到嘅都會拆袋吹1星期先用得,因為每個人嘅致候源都唔同,就算大人都會因為1啲新物質而鼻敏感或氣管敏感
我細女1歲幾時都試過沖涼液敏感,家姐1向用開嘅BB沖涼液,點知阿妹用唔到。
想認識多啲屯門友

子爵府

你最好遲 d 帶 bb 做敏感測試,小心選擇 d product 俾 bb 用
可能係你 bb 對某 d 物品過敏,咁唔代表人地件貨有問題

有 d 小朋友對奶,花生敏感,都要媽媽小心選擇,我諗你反應下都好,叫佢對寫上警告字句,等媽媽留意到,希望bb 快 d 好返

男爵府

小平媽媽 發表於 18-11-26 21:56
新買就即刻用?
我習慣新野通常會先洗,洗唔到嘅都會拆袋吹1星期先用得,因為每個人嘅致候源都唔同,就算大 ...
我都係,大人細路的都起碼吹幾日先,曬下先用,可洗就洗一次先,

大宅

cm204783 發表於 18-11-26 21:47
萬寧換果款?

係呀

大宅

小平媽媽 發表於 18-11-26 21:56
新買就即刻用?
我習慣新野通常會先洗,洗唔到嘅都會拆袋吹1星期先用得,因為每個人嘅致候源都唔同,就算大 ...

有洗呀,除左個外袋出黎洗,我都會所有新bb衣物都會洗過先用

大宅

都敏俊C 發表於 18-11-26 21:57
你最好遲 d 帶 bb 做敏感測試,小心選擇 d product 俾 bb 用
可能係你 bb 對某 d 物品過敏,咁唔代表人地 ...

我都唔係想追究d咩,我向佢地公司反映都係想佢地留意下呢d個別case,唔想第日有其他bb有同一情況。

經過今次後,我以後選擇產品要更小心更加小心。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

嘩,竟然會咁
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

我都買咗個!多謝提醒,用時都會留意一下
其實樓主出呢個幾好,如果我可能只會覺係自己小朋友問題!但係度講可能有其他人出現同樣問題⋯⋯就唔同講法

子爵府

之前係咪有 jm 新床敏感,好似同牌子

公爵府

開心吸收勳章

祝樓主 bb 早日康復

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

記得呢個牌子,之前有單大人床褥都出事

wcpcelia    發表於 18-11-27 19:17

大宅

回覆樓主

想知係邊款bb枕

大宅

回覆樓主:

呢個牌子唔敢用,之前見到好幾次出事

首頁

尾頁

跳至