網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我今日又有幾樣野需要淘,星期日就要用,邊間集運唔使等幾日入庫再等幾日運送?間集運最好星期六都可以出倉

男爵府

我想呻下,俾集運王激死啦,之前等入庫等左3日,咁我都理解的畢竟高峰期,星期日入庫好快,我以為已經恢復正常,拿拿林趕在截單前付款,雖然估到會延遲一日,但今日都未有單號,即係最快都要3日先到港,萬一今晚仲未有單號,真係唔知幾時先到我d野已經申請過延遲3日付款,但都就快自動收貨啦
我仲有野係倉到未集,猶豫係咪而家即刻集好,佢兩日前的單都未搞掂,我今日集的都唔知要等幾耐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我用開神州,但佢出事後我試用新集運叫66集運,可能因為新未有太多客量,可以做到今發明至,我雙十一買咗42件嘢,分咗兩次集,每次21件,都冇漏冇錯,第二日就收到,好滿意!

大宅

hotbuy未得, 剛集左兩件貨, 二件都要5小時後才入倉, 昨日下午下單, 今日都未發貨....

男爵府

2024年龍年勳章

861014 發表於 18-11-27 10:26
我今日又有幾樣野需要淘,星期日就要用,邊間集運唔使等幾日入庫再等幾日運送?:bashf ...

嘩~你咁抆水嘅...哩個鍾數,你要搵返格離巿買先得喎....
淨係可以答你暫時唔好用 新世代、集運王、多寶,佢地重執緊屎

男爵府

wyl 發表於 18-11-27 11:00
我用開神州,但佢出事後我試用新集運叫66集運,可能因為新未有太多客量,可以做到今發明至,我雙十一買咗42 ...

多謝建議

男爵府

pangdeng 發表於 18-11-27 12:03
hotbuy未得, 剛集左兩件貨, 二件都要5小時後才入倉, 昨日下午下單, 今日都未發貨.... ...

5小時已經好叻,集運王係72小時啊⋯⋯

男爵府

ninini 發表於 18-11-27 12:18
嘩~你咁抆水嘅...哩個鍾數,你要搵返格離巿買先得喎....
淨係可以答你暫時唔好用 新世代、集運王、多寶, ...

集運王個網寫預計高峰期到26號,期間集了的單不能更改,咁岩我見到星期日入庫好快,以為真係高峰期尾聲⋯⋯點知仲慢過11-25號......
所以我先計劃避開高峰再落單,點知而家係真正災難的開始⋯⋯

大宅

861014 發表於 18-11-27 10:32
我想呻下,俾集運王激死啦,之前等入庫等左3日,咁我都理解的畢竟高峰期,星期日入庫好快,我以為已經恢復 ...

我既貨由15 號入倉入到23號,俾錢出埋單號到今日仲係離開倉庫

以前用到付就算係以前旺季都無宜家甘哀,我用左人仔預付就變成甘,到底到付係未收錢,係着緊D,
預付個D都係孤兒仔.

自提點個大媽又係甘,有錢收既客氣好多,無錢收既就慢慢來!

下次做返到付好過

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

861014 發表於 18-11-27 10:32
我想呻下,俾集運王激死啦,之前等入庫等左3日,咁我都理解的畢竟高峰期,星期日入庫好快,我以為已經恢復 ...

你可用雙十一做理由,請賣家延期收貨,佢可延三週,但通常只延一週。

男爵府

sohato 發表於 18-11-27 14:19
我既貨由15 號入倉入到23號,俾錢出埋單號到今日仲係離開倉庫

以前用到付就算係以前旺季都無宜家甘哀,我用 ...

明白啦,原來集運王到付好d

男爵府

唉... 點算。
我星期五23/11 下單 買素描筆套裝, 買前應承當日發貨, 但比完錢, 店一直遲遲發貨, 其他8間店星期一早已到齊東莞倉, 唯獨他物流沒更新, 三催四請突然昨晚說已簽收。
但奇怪越豐集運倉一直沒更新, whatsapp一問才知他們仍未收到貨, 但奇在見菜鳥裹裹說已簽收,唯有又要聯絡那店要求他們出示提供越丰仓蓋公司章签收的底單查看。但到現在仍未有任何消息... 我可找辦?我第一次遇到這情況?我都只是想開開心心買嘢,點解咁難
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

男爵府

861014 發表於 18-11-27 10:26
我今日又有幾樣野需要淘,星期日就要用,邊間集運唔使等幾日入庫再等幾日運送?:bashf ...

應該係順豐, 雙11都好正常~~~
不要用BUYUP住...
我用順豐, 都可以做到最遲今日比錢, 第二日發貨, 第三日到...
BUYUP, 20號比錢, 24號發貨, 今日先收到派送...

象牙宮

回覆樓主:

我諗暫時只有官運!我19號先淘,24號星期六比錢buyup,到而家仲未正式出貨,都唔知星期六趕唔趕得切拎

大宅

回覆樓主:

用官集順丰,我件野趕,前日25號中午俾錢,昨日26號黃昏收到件,但我係自取点自取,自取櫃(方便果D)好爆要小心選,如果無位就要你轉櫃。又貴又麻煩但起碼份件已到我手
抱抱BB

大宅

無話可說 發表於 18-11-27 19:46
我諗暫時只有官運!我19號先淘,24號星期六比錢buyup,到而家仲未正式出貨,都唔知星期六趕唔趕得切拎 :ange ...

我21號淘,25號比錢新世代
又係到依家都未出貨

別墅

回覆 ninini 的帖子

我見FACEBOOK 佢地俾人話到 X X.......
睇到D 留言

別墅

回覆 bloodwong 的帖子

我都有用buyup ar ...不過12 號夜晚集 14號到 ,第2 轉 16 號集 ,第2日就到 雖然得幾件
最後個d 唔急住 , .... 雙11 應該間間都好爆
我朋友用順豐都失件 ,
再唔係寄錯智能櫃....

子爵府

回覆 861014 的帖子

趕到咁,你用sf直送就最穩陣,用集運,國內d貨最快都今發明至,如果星期四集得齊,4px 星期六都有機會拎。....
呢排4px都算快,雙十一到而家集過幾單,等兩三個鐘已經入庫,合併後最快可以今發明至,最遲都可以今發後至。......不過你就算星期六集單合併,星期日要拎都好抿水,而且唔係間間自提點星期日都開。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ninini 發表於 18-11-27 12:18
淨係可以答你暫時唔好用 新世代、集運王、多寶, ...
我用新世代又無問題喎, 比平時總計慢左2日啫, 可以接受。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至