網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

861014 發表於 18-11-27 10:26
我今日又有幾樣野需要淘,星期日就要用,邊間集運唔使等幾日入庫再等幾日運送?:bashf ...
無可能。

一件就話用SF直運, 要等幾樣好難喎, 有一件唔生锈遲一日發貨就係咁先啦。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章

andyman 發表於 18-11-27 23:05
我用新世代又無問題喎, 比平時總計慢左2日啫, 可以接受。

你係自取? 自取影響不大

andyman    發表於 18-11-29 14:13

男爵府

2024年龍年勳章

CACALEE1110 發表於 18-11-27 22:02
回覆 ninini 的帖子

我見FACEBOOK 佢地俾人話到 X X.......

抵鬧架!!! 都唔係第一年架LA,經過上年經驗加埋淘寶都話明X周年勁減,咁樣都唔做足準備?!

係人都知双11慢,但佢地就攞双11嚟做擋箭牌,明顯係準備不足,安排不當,不懂處理突發情況

想做大,但宣傳比實力大,未行先走,唉....

男爵府

2024年龍年勳章

ninini 發表於 18-11-28 10:30
抵鬧架!!! 都唔係第一年架LA,經過上年經驗加埋淘寶都話明X周年勁減,咁樣都唔做足準備?!

係人都知双1 ...

不過佢地錄入有序,無咩失件情況哩樣抵讚嘅!

男爵府

2024年龍年勳章

andyman 發表於 18-11-27 23:07
無可能。

一件就話用SF直運, 要等幾樣好難喎, 有一件唔生锈遲一日發貨就係咁先啦。

我都咁話~
如果係我寧願HK買,起碼唔洗擔驚受怕

男爵府

CACALEE1110 發表於 18-11-27 22:07
回覆 bloodwong 的帖子

我都有用buyup ar ...不過12 號夜晚集 14號到 ,第2 轉 16 號集 ,第2日就到 雖然 ...
你D野咁快到倉咪快囉...
我個D遲遲都唔出, 去到倉話簽收左, 但等足48小時都唔入倉= =
我第二單BUYUP 26號比錢...今日都仲未發貨....
尋日係街食晏, 隔離台都話BUYUP近排好慢...
順豐全寄大及重野...
三單都無咩甩漏..全都好快到....

大宅

其他集運就唔知,但Buyup就唔好用,24號集的單,到今天28號還未發貨,他們估計要明天才能發貨!

象牙宮

咸檸樂 發表於 18-11-28 12:41
其他集運就唔知,但Buyup就唔好用,24號集的單,到今天28號還未發貨,他們估計要明天才能發貨! ...

我咪24號比錢囉,淘寶就寫發貨,實際係未囉,激死人 但又唔知用邊間好,睇黎只有順豐,好快又到雙12

子爵府

我用多X,完全正常喎,18號星期日落order出倉,星期二便送到寫字樓了。

別墅

無話可說 發表於 18-11-28 13:14
我咪24號比錢囉,淘寶就寫發貨,實際係未囉,激死人 但又唔知用邊間好,睇黎只有順豐,好快又到雙 ...

順豐今日又有個朋友派錯智能櫃呀
之後我係公司見到有佢啲職員
幫佢問下點搞啦,佢話順豐吾會派錯個咼
跟住我話好啦,我打電話問客服點算啦

別墅

bloodwong 發表於 18-11-28 10:56
你D野咁快到倉咪快囉...
我個D遲遲都唔出, 去到倉話簽收左, 但等足48小時都唔入倉= =
我第二單BUYUP 26號比 ...

之前見過有人話雙十一大陸啲快遞好多時會假簽收
不過吾知真定假

象牙宮

CACALEE1110 發表於 18-11-28 22:38
順豐今日又有個朋友派錯智能櫃呀
之後我係公司見到有佢啲職員
幫佢問下點搞啦,佢話順豐吾會派錯 ...

下,少有派錯櫃喎,我用iherb都無事呀!

象牙宮

CACALEE1110 發表於 18-11-28 22:39
不過吾知真定假

假簽收唔奇,下午派件第二日先見入倉

別墅

無話可說 發表於 18-11-28 22:42
下,少有派錯櫃喎,我用iherb都無事呀!

係真架,呢排巳經聽過有兩單
之前有次送錯門巿
所以連咁大間既上巿公司都會出錯
仲要咁貴
我都用番集運公司算
不過我朋友最後行遠啲拎貨算數
係收到短訊時覺得奇怪,竟然會錯
有問題都可以搵到佢地解決

男爵府

CACALEE1110 發表於 18-11-28 22:39
不過吾知真定假
都有機會有假簽收...
系統話簽收左, 但有機會第二日先派....

別墅

回覆樓主:

Buyup幾日都出唔到貨

複式洋房

彩色 發表於 18-11-29 11:01
Buyup幾日都出唔到貨

我前兩日都淘左兩件貨都未落到香港,問過集運話海關查驗會遲d,小弟用新世代,唔知其他集運係咪都查驗呢!!

珍珠宮

豪Felix 發表於 18-11-29 13:32
我前兩日都淘左兩件貨都未落到香港,問過集運話海關查驗會遲d,小弟用新世代,唔知其他集運係咪都查驗呢! ...

我也是用新世代,15號打包轉運,其中一個包裹集運說被海關扣車,直到今天依然音訊全無。

首頁

尾頁

跳至