0-6個月

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我當時買pigeon寬口,同NUK,但大家都鐘用pigeon

洋房

manleong22 發表於 18-11-29 20:29
買2細,4大,配多4個細樽SS奶咀,將大樽咀換成細樽咀用,收埋啲大咀先,3個月後再將4個大樽換返做大樽咀用 ...

個人覺得一定要買,感覺少啲空間,會再少啲泡

子爵府

回覆樓主:

我一對仔女都係用pigeon,我仔用窄口闊口都得,女用緊窄口

大宅

要買幾個款俾bb試架
人地話好 都未必夾到你bb
我b用chuchu窄樽 大少少就pigeon寬樽
Nuk TT都唔啱用

禁止訪問

大宅

HBBMaMa 發表於 18-11-28 18:38
我bb 42日大,用緊pigeon ,係陪月姨姨介紹

Pigeon 係咩系列?有漏奶嗎?會易入風嗎?

大宅

irismomopig 發表於 18-11-28 19:07
pigeon寬口,ppsu材質,我仔出世到而家3個月,買左5只來用

請問有奶樽相嗎?寬口是母乳系列嗎?因我用Nuk 寛口有漏奶咁,想轉換其他

大宅

manleong22 發表於 18-11-28 20:39
Piegon好用,少泡,少氣,陪月介紹的。本身用Avent個多星期,好多泡,好多氣,吾好用。
...

請問你用pigeon 咩系列的?有圖嗎?因我用Nuk 寬口覺得有漏奶同易入風,想轉,thx

大宅

QQCASPER 發表於 18-11-29 11:34
DR.BROWNS 標準樽

我都試過dr Browns 好似食奶會難啜d 其,同埋慢d , 你會嗎?

大宅

RubyYu07 發表於 18-11-29 16:39
我B一直都用緊pigeon,啱用

是那個系列?

大宅

日本成 發表於 18-11-29 17:32
Pigeon寬口好用,最鍾意佢個排氣口 聽住滋滋聲同d泡走出來 好治癒
...

寬口?是母乳系列嗎?有奶樽相嗎?thx

大宅

asukav6 發表於 18-11-30 08:10
如果打算埋身,補奶粉用chuchu好D,佢十字咀bb要用力少少先啜到,唔會咁易食完奶樽唔肯埋身,如果全奶粉, ...

請問pigeon 是那個系列好用?寬口的?

大宅

CarlySo 發表於 18-11-30 09:59
贊成,之前我b都係唔鐘意窄口樽,一飲就喊,浪費曬全部窄囗樽。之後全部都買寛口樽。pigeon(冇乜特別純粹 ...

請問pigeon 是寬口樽嗎?有無奶樽相?因很多系列。同埋你會唔會覺得飲dr brown 會飲慢D, 難啜D ?

大宅

haha748494 發表於 18-11-30 21:40
我當時買pigeon寬口,同NUK,但大家都鐘用pigeon

我買左Nuk 寬口母乳好似漏奶甘,想問你pigeon 寬口有漏奶嗎?去買時pigeon 寬口是否得一款?是否母乳系列,怕買錯呢。thx thx

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

sk1122 發表於 18-12-18 18:52
我都試過dr Browns 好似食奶會難啜d 其,同埋慢d , 你會嗎?

無喎

洋房

sk1122 發表於 18-12-18 18:48
請問你用pigeon 咩系列的?有圖嗎?因我用Nuk 寬口覺得有漏奶同易入風,想轉,thx
...

初生用SS 0+, 寬口PPSU 膠樽,港版。
有分港版,日版,分別係樽身上啲圖案,有公仔既係日版,無公仔既係港版,港版樽身有顯示oz同ml, 日版只顯示ml,個人覺得睇既時候日版無咁方便,但2個樽製造物料,功能係一樣的,不過日版係貴廿幾蚊的。
另陪月話每個PPSU膠樽壽命只可用9個月,9個月後就要換新樽的。

大宅

manleong22 發表於 18-12-18 20:01
初生用SS 0+, 寬口PPSU 膠樽,港版。
有分港版,日版,分別係樽身上啲圖案,有公仔既係日版,無公仔既係港 ...

謝謝你呀!咁日版同港版分別在那裡買到?Aeon 是日版定港版?你用港版嗎?

洋房

bowiepolau 發表於 18-11-28 18:36
我係新手媽媽,想問下你地大多數用咩牌子呀,因為我唔識揀!謝謝你們!

pigeon

大宅

BK Milk勳章

日本成 發表於 18-11-29 17:32
Pigeon寬口好用,最鍾意佢個排氣口 聽住滋滋聲同d泡走出來 好治癒
...

我都用梗寬口,但吾明有時排吾到氣,之后個奶嘴啜到扁曬, 要攞番出嚟再食過,但係都係排唔到氣,要不停咁做好多次先食完一餐奶.

洋房

sk1122 發表於 18-12-18 21:14
謝謝你呀!咁日版同港版分別在那裡買到?Aeon 是日版定港版?你用港版嗎?
...

港日都有用,港版,日版 一田,Aeon都買到,同埋價錢最平(日版我係上次一田購物日買的),其他樓上啲嬰兒店通常只有日版出售,價錢比一田,Aeon貴。
我係樓上店配SS 0+奶咀要40幾蚊個(日版)因為吾知一田有得淨賣奶咀,但其後見到一田只係賣廿幾蚊個(港版),其實物料兩者係無分別的。
買貴左

首頁

尾頁

跳至