跳至

首頁

尾頁

民房

校長的心胸很狹窄,以前學校的班主任說所有的學生校長都會為他們寫推薦信。
本人在六月末向班主任提出要求寫推薦信,她回覆我要十幾天時間,我說沒問題。
過了幾天,教育局宣佈提前放暑假。於是本人就向學校提出退學,當時班主任還說要到七月中才有成績表,到時候成績表及推薦信一起給我。
到了今天我打電話回校問班主任什麼時候有成績表,她回答現在已經有了,可以隨時回校拿,但是推薦信就沒有了。她說校長不會每個人都寫推薦信啊!!!!!!
我本人感覺校長這樣做法實在太心胸狹窄,這樣的學校怎樣作育英才,以後還可以教導小朋友什麼叫做"誠信"??????????????????????????

早陣子我聽到有其他家長說:「荃景園×輝國際幼稚園關閉了。」有很多學生到這樣的學校報名,填補現在幾十名學生轉校的空位。因為荃灣實在沒有太多幼稚園有空位,所以令到學校以為現在已經度過了這個聲譽沒落的時期,可以挽救家長們的信心,其實很多家長是沒有選擇的餘地。因為時間太緊迫,只好那裏有學位就去報名。本人希望各位家長認清該校的真面目,其實荃灣還有其他學校可以選擇呢?例如海濱花園的慧×幼稚園就有學位,你們可以打電話去詢問一下。

民房

洋房

都唔明點解呢間野仲會有人肯將自己的兒女送入老虎口既..唔通真係針唔到肉唔知痛???我就諗起都惊了..呢個世界仲會有d咁既學校生存到..可悲~~

複式洋房

Any update development

原帖由 阿門 於 30/7/2009 00:10 發表
都唔明點解呢間野仲會有人肯將自己的兒女送入老虎口既..唔通真係針唔到肉唔知痛???我就諗起都惊了..呢個世界仲會有d咁既學校生存到..可悲~~

大宅

聽講有間幼稚園摺咗, 肯定綠楊執唔少死雞啦! 事關點都有些家長唔知到綠楊咁有人權, 咁有權威架麻, 話轉就轉一於當你們係傻仔... 好多人都只會聽到綠楊幾好幾好...以前!
香港人好善忘架! 過一排就唔知發生咩事架喇! 不過他們這樣的行政架構...真係怕怕喇! 聽過都有一些老師走了啦...

原帖由 monkeymonkey04 於 09-8-1 23:09 發表
Any update development

複式洋房

原本綠楊是收了阿女讀N1,看了這個,忽然慶幸替她選了另一間。

民房

原帖由 alice323510 於 09-7-14 12:33 發表
校長的心胸很狹窄,以前學校的班主任說所有的學生校長都會為他們寫推薦信。
本人在六月末向班主任提出要求寫推薦信,她回覆我要十幾天時間,我說沒問題。
過了幾天,教育局宣佈提前放暑假。於是本 ...

"我睇以后該校校長推薦信都無學校會睇呀!!!!!!!"

洋房

要咩推薦信啊..我既小朋友轉左校..心靈依然唔穩定..都唔知呢間野點教小朋友..點解會令d小朋友對上學有蔭影..想起我都心痛..我咩都唔要,,我只希望要返我以前的兒女..綠楊啊綠陽..可唔可以唔好再誤人子弟了..

大宅

好.........恐怖!!! 多謝各位提點

大宅

好媽媽勳章

有冇媽咪可以UPDATE下,
是否綠揚以後既 K3 都只有下午班?

洋房

好媽媽勳章

原帖由 world309 於 10-1-9 04:16 發表
有冇媽咪可以UPDATE下,
是否綠揚以後既 K3 都只有下午班?

Yes, 之前校長好肯定說以後既 K3 都只有下午班!

民房

發生咩事啊?

我都同我個仔報左綠楊k1, 到底發生咩事啊?? 我依家好驚啊呀!!

原帖由 阿門 於 09-8-6 13:52 發表
要咩推薦信啊..我既小朋友轉左校..心靈依然唔穩定..都唔知呢間野點教小朋友..點解會令d小朋友對上學有蔭影..想起我都心痛..我咩都唔要,,我只希望要返我以前的兒女..綠楊啊綠陽..可唔可以唔好再誤人子弟了.. ...

首頁

尾頁

跳至