3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

男爵府

dativebond 發表於 18-12-5 16:11
樓主嬲都好正常。

個老師可能真係心地差,唔識鼓勵小朋友,又管得太過份。

暫時我小朋友返學都仲開心,亦冇聽到佢話唔鐘意個老師咁,我自己咪當佢老人家,敬老咁忍下佢先囉,的確佢唔係后生,一定大過我先,但我仲有個細仔,咁我未必揀返呢間讀囉

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

k2咁细,已經咁多要求啦,初初聽,以為係小一,二添,咁個老師講野真係嘛嘛地,如果k3係轉另一位老師,咁就忍下佢,不過話要著少D衫,我就吾會理佢羅。

珍珠宮

回覆樓主:

管得太多了,18度都唔著校摟,唔通落雪先著咩。

大宅

回覆樓主:

病左佢負責得起嗎

大宅

RubyYu07 發表於 18-12-6 15:49
管得太多了,18度都唔著校摟,唔通落雪先著咩。

我仔有哮喘,18度大風都已經要加埋頸巾,個老師以大人自己為標準,就知佢有愛心極有限,俾我細個個唔會再選呢間幼稚園。

禁止訪問

珍珠宮

ch14kwok 發表於 18-12-6 22:54
我仔有哮喘,18度大風都已經要加埋頸巾,個老師以大人自己為標準,就知佢有愛心極有限,俾我細個個唔會再 ...

個別老師問題,應該唔係成間幼稚園都咁啩

男爵府

RubyYu07 發表於 18-12-7 14:24
個別老師問題,應該唔係成間幼稚園都咁啩

個別老師係咁,都會嬲成年囉,其實呢個唔係佢嘅單一例子,我個小朋友係細b, 佢把口已成日話我個女bb咁,好多野仲未識,返學規矩咁,講一次半次就話姐,講得多,我覺得佢label左我個女係細b囉,係其視佢咁語氣,咁佢係細b, 你學校收,interview pass,你唔想教你自己同校長講啦,係你做老師唔夠耐性先會咁label佢囉,大b都一樣可以有唔識規矩姐,個個都精英就唔洗你教啦,真係好想駁佢

珍珠宮

sumpo 發表於 18-12-7 23:27
個別老師係咁,都會嬲成年囉,其實呢個唔係佢嘅單一例子,我個小朋友係細b, 佢把口已成日話我個女bb咁,好 ...

咁既人的確無乜愛心,無乜耐性,唔適合做幼稚園老師

琥珀宮

babykiraxxd 發表於 18-11-30 17:04
成日覺得好多老師都係呃飯食

幼小中都有,尤其約40尾50嗰批

別墅

sumpo 發表於 18-11-29 15:56
佢平時對我小朋友已諸多挑剔,一啲古勵說話都冇架,我都忍佢,但我著件衫姐,只覺其實係佢冇耐性囉,佢成 ...

同我細仔一樣又係細b, 但佢班主任係後生女,日日接放學都有投訴, 又叫我係屋企要教佢多d認生字學畫畫,我識教洗鬼返學咩?我明家校合作,咁有時要返工邊有咁多時間呀⋯⋯
早排冇野好講話我仔有專注力不足,大佬呀k1咋上學期都未完。
好!轉介去健康院,得出來結果完全正常,但班主任唔相信,暗示叫我要再去第二間健康院check多次,佢話今次封信會寫嚴重d等醫生check 多幾樣嘢,其實我之前都搵咗私家check過都係話冇問題,因為細b關係有比較,醫生都話學校好似冇乜耐性去教咁喎!
(下續)

別墅

cher_cher 發表於 19-2-2 03:57

同我細仔一樣又係細b, 但佢班主任係後生女,日日接放學都 ...

唉....日日接放學都投訴,話阿b唔專心,仲好似bb咁,攪到阿仔驚咗返學,成日都唔願出門話好驚老師。
班主任好似已經label咗我仔係有問題,所以諗緊轉唔轉校好....

男爵府

cher_cher 發表於 19-2-2 04:01
唉....日日接放學都投訴,話阿b唔專心,仲好似bb咁,攪到阿仔驚咗返學,成日都唔願出門話好驚老師。
班主 ...

其實有時要駁下老師囉,有啲老師大你唔識野咁,但宜家呢一代家長唔同,有分析能力,唔係話嗌交,以事論事姐,宜家我個女好左啦,都學期中,根本係佢地急住操,想學校升級,成日話要係家點訓練,咁我地train佢,返到學校你都要有耐性比機會佢試囉,我train到精英咁仲洗鬼返學叫你教咩,根本係啲老師打份工,冇耐性

首頁

尾頁

跳至