網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

利申唔係打手!

買咗吸塵拖地機械人,用咗3次水箱就壞無水出。通知京東售後,叫我速遞去佢地紅磡地址,運費我先比(上限150),佢地會比返我。

琴日中午香港簽收,琴晚運費已退落餘額,貨款就已安排退返原先付款途徑。

如果買貴電器,京東有保障好多。保養期內壞咗,都可以送去紅磡,唔駛煩點寄返大陸。

P.S. 佢地有價格保證都好好,非電器7日,電器30日(好似)。如發現減咗价,click個申請制就可即時批核。

Fab91    發表於 18-11-29 13:20

翡翠宮

回覆樓主:

多謝報料,我都未玩過退貨。如果退返紅磡快遞倉就簡單,雙11我好多貨喺呢度自取,又近又好熟路,自己攞過去退就ok

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

lyh80115 發表於 18-11-29 09:52
多謝報料,我都未玩過退貨。如果退返紅磡快遞倉就簡單,雙11我好多貨喺呢度自取,又近又好熟路,自己攞過去 ...

我用順豐香港島去紅磡,6kg都係$40.

如果係淘寶買,要退返大陸,我諗會好麻煩。不過部機成千蚊,唔退就total loss, 好唔抵!

子爵府

lyh80115 發表於 18-11-29 09:52
多謝報料,我都未玩過退貨。如果退返紅磡快遞倉就簡單,雙11我好多貨喺呢度自取,又近又好熟路,自己攞過去 ...

所以如果係貴貨,尤其係易爛易壞嘅,就算京東貴少少,我都會係京東買。

淘寶買,9成9無得退錢。一係要你自費寄返大陸,隨時運費貴過件貨。

P.S. 上年京東買D平野,爛咗影相比佢睇,直情唔駛退貨,直接退款比我。

大宅

京東保障真係唔錯, 我試過用價格保護好多次
通常我買完嘢後都會加番件貨入購物車, 日日睇住個價, 一低過我買個價就申請價格保護, 可獲退差價

翡翠宮

missparent 發表於 18-11-29 10:05
所以如果係貴貨,尤其係易爛易壞嘅,就算京東貴少少,我都會係京東買。

淘寶買,9成9無得退錢。一係要你 ...

我都係貪有7日保障。不過買某啲商品就唔係幾好,就係有尺碼嘅貨。上次買對鞋,尺碼唔啱,想換,但係話無呢個政策,只有質量問題下退貨,即使我話攞去深圳換都唔得,結果賠番2千京豆,而對鞋唯有換過塊薄鞋墊,都仲著得……嘅……

大宅

回覆樓主:

咁京東又真係幾好喎!我上次買地貝吸塵機, 差咗24個鐘頭,點都一開熄機,佢明明有香港倉畀我退,但係佢反口唔畀, 最後我劣評佢

子爵府

meii939 發表於 18-12-3 11:06
咁京東又真係幾好喎!我上次買地貝吸塵機, 差咗24個鐘頭,點都一開熄機,佢明明有香港倉畀我退,但係佢反 ...

係京東買定係淘寶?

大宅

missparent 發表於 18-12-3 14:49
係京東買定係淘寶?

淘寶嘅地貝蘇州專賣店

子爵府

meii939 發表於 18-12-3 15:07
淘寶嘅地貝蘇州專賣店

投訴去淘宝客服要求退款,send 埋反口D證據比佢

首頁

尾頁

跳至