1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB耳入面兩邊有舊大耳屎,我地用棉花棒整佢郁黎郁去又喊完全整唔到

大宅

babygb 發表於 18-11-29 11:54
BB耳入面兩邊有舊大耳屎,我地用棉花棒整佢郁黎郁去又喊完全整唔到
...

我個女之前都係咁,諗住帶佢去洗耳流出黎,但佢勁喊,醫生話整唔到,之後比左支油我,叫我幫佢滴2個星期等佢自己流出黎。唔好淘吸耳屎嗰支野,廢嘅……

大宅

BB有幾大la?太細嘅話,仲係交返俾醫生處理好d窩。

別墅

cookingbaby 發表於 18-11-29 15:29
BB有幾大la?太細嘅話,仲係交返俾醫生處理好d窩。

16個月

別墅

monchhichijoyce 發表於 18-11-29 15:15
我個女之前都係咁,諗住帶佢去洗耳流出黎,但佢勁喊,醫生話整唔到,之後比左支油我,叫我幫佢滴2個星期等 ...

舊耳屎流出黎用棉花棒清走?bb 肯?

大宅

babygb 發表於 18-11-29 15:32
舊耳屎流出黎用棉花棒清走?bb 肯?

其實我個女嗰舊係太大太硬,一隻耳舊耳屎直情係填滿晒個“0”,冇可能new到。咁我滴左幾日,舊耳屎就好明顯林晒同埋都出左少少,咁我就容易好多new喇,依家仲有一半未清到架,我個女好中意我幫佢new耳仔,佢覺得好舒服,就係因為咁,尋晚佢唔知喺邊度搵支棉花棒吉入耳仔大喊,我即刻同佢睇急症,驚耳膜穿左,好彩冇事咋。

大宅

回覆樓主:

我淘左呢支野夾耳屎嘅,有燈,不過用嗰時要好好好小心

rainbowchuuu3    發表於 19-1-17 13:02

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

如果bb 唔俾你清,又或者太入,可以滴d 橄欖油入去,等佢軟化跌出黎
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

別墅

newspaperhang 發表於 18-11-29 18:50
如果bb 唔俾你清,又或者太入,可以滴d 橄欖油入去,等佢軟化跌出黎
...

煮餸果d橄欖油?

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

babygb 發表於 18-11-30 10:10
煮餸果d橄欖油?

係呀,又或者你去萬0 買支,佢出左隻細細支$20 內。因為每次都係用少少所以咁細支都一定夠用
我果時就咁叫老公去超市買,買左勁大支用唔哂
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

monchhichijoyce 發表於 18-11-29 15:57
我淘左呢支野夾耳屎嘅,有燈,不過用嗰時要好好好小心

呢支用嚟夾鼻屎都得喎,有燈好方便,不過真係要好小心,同埋趁佢瞓到好冧先可以慢慢嚟

大宅

親親小孩子 發表於 18-11-30 11:09
呢支用嚟夾鼻屎都得喎,有燈好方便,不過真係要好小心,同埋趁佢瞓到好冧先可以慢慢嚟
...

夾鼻屎就要用呢支喇

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

monchhichijoyce 發表於 18-11-30 11:33
夾鼻屎就要用呢支喇

個頭係夾嚟?張相唔清睇唔到係點,或者有冇淘寶link?

thanks~

大宅

親親小孩子 發表於 18-11-30 11:36

thanks~

係呀,個頭係夾,個頭係圓嘅,套左個透明蓋

大宅

親親小孩子 發表於 18-11-30 11:36

thanks~

【贝亲婴儿镊子宝宝鼻屎夹鼻口耳夹鼻腔清洁鼻孔清理KA34】https://m.tb.cn/h.3No9Gvu?sm=07ba26 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述¥89Webl457ia¥后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

伯爵府

babygb 發表於 18-11-29 11:54
...

唔肯就無整喇,岩開始我女都好怕

子爵府

monchhichijoyce 發表於 18-11-30 13:41
【贝亲婴儿镊子宝宝鼻屎夹鼻口耳夹鼻腔清洁鼻孔清理KA34】https://m.tb.cn/h.3No9Gvu?sm=07ba26 点击链接 ...

唔該哂

首頁

尾頁

跳至