意見反饋
義工

0-6個月 今日: 4|主題: 28292

跳至
BabyNes奶粉

複式洋房

國民生產總值:338

我係網上面見到有媽媽買呢隻BabyNes奶粉,見佢d奶粉係一粒粒密封,睇落都幾衛生同新鮮。有冇JM都係用BabyNes奶粉,可唔可以講下bb食左唔好?

王國熱話
HK Express 飛峴港 一千蚊有找!
【船票優惠戰】噴射飛航eBoarding訂票優惠 ...
中文版韓國地圖App面世
【如廁更EASY】日本決定統一廁所按鈕圖案

別墅

國民生產總值:668

回覆 星期四見 的帖子

我有用呀,so far阿b食左幾個月都幾好,最正就係當佢肚仔餓係度喊個陣我都可以一隻手抱住bb,另一隻手可以沖奶奶。同埋,bb聽到部機沖奶嘅聲就唔喊,唔知係咪知道有奶飲。

複式洋房

國民生產總值:175

發達喇 發表於 18-12-3 13:11
回覆 星期四見 的帖子

我有用呀,so far阿b食左幾個月都幾好,最正就係當佢肚仔餓係度喊個陣我都可以一隻 ...

呢隻即係用機沖奶呀?會唔會要沖好耐??

大宅

國民生產總值:1671

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
㩒個制幾秒就沖到,應該唔洗一分鈡吧,
支奶溫度係可以即時飲嘅!美中不足係,
Set死ml數,如果BB大食過佢定嘅ml數,就煩囉,
冲出黎D奶好幼滑,
我個囡5個月大,出世到宜家一直飲呢隻奶,
每日有便便,無辛苦谷便便,
So far ok呀
D肉仔結實,
望落去唔會好似肥得水腫咁様肥!
(因為大仔當年細過食S26,所以感覺到結實冋虛胖嘅分別)咁)

複式洋房

國民生產總值:259

回覆 星期四見 的帖子

呢隻奶粉係咪要用部機沖個隻呀?我有睇過d片話部機自己有set好溫度,沖完就可以直接比bb飲~

別墅

winterjasmine 發表於 18-12-5 15:30
呢隻即係用機沖奶呀?會唔會要沖好耐??

係要用部機去沖,你沖一杯大概半分鐘就得

別墅

crazydreamless 發表於 18-12-6 04:00
Set死ml數,如果BB大食過佢 ...

我個b有時大食d,我會再開多一粒比佢,飲唔曬放係雪櫃都可以keep到6個鐘,到時再整番熱比b飲都ok~~

複式洋房

發達喇 發表於 18-12-3 13:11
回覆 星期四見 的帖子

我有用呀,so far阿b食左幾個月都幾好,最正就係當佢肚仔餓係度喊個陣我都可以一隻 ...

咁得意?聽到部機d聲就唔喊?但呢隻嘅營養點?便便去得好唔好?

複式洋房

crazydreamless 發表於 18-12-6 04:00
Set死ml數,如果BB大食過佢 ...

咁都沖得幾快wo!但呢隻奶粉唔知甜唔甜呢?

複式洋房

iluvparis 發表於 18-12-6 13:51
回覆 星期四見 的帖子

呢隻奶粉係咪要用部機沖個隻呀?我有睇過d片話部機自己有set好溫度,沖完就可以直接 ...

係呀!要用部機沖,我覺得咁樣會衛生d~

大宅

星期四見 發表於 18-12-6 17:25
咁得意?聽到部機d聲就唔喊?但呢隻嘅營養點?便便去得好唔好?

都係喎!我都試過佢肚餓喊,我抱住佢去沖,佢聽到聲同睇倒D奶沖緊又真係唔喊

大宅

星期四見 發表於 18-12-6 17:27
咁都沖得幾快wo!但呢隻奶粉唔知甜唔甜呢?

甜•但會唔會太甜•就見人見至•但我囡食咁耐,未聽過佢有一次痰聲

大宅

星期四見 發表於 18-12-6 17:28
係呀!要用部機沖,我覺得咁樣會衛生d~

其實跟機,會有一個方便你攜帶出街嘅開奶器,而每粒奶裡面其實都有個好似Fliter嘅嘢過濾啲水,衛生啲!

大宅

其實由有咗,我就開始飲呢隻孕婦奶粉,覺得好creamy味道Ok,同埋好似長胎多D

大宅

發達喇 發表於 18-12-6 16:09
我個b有時大食d,我會再開多一粒比佢,飲唔曬放係雪櫃都可以keep到6個鐘,到時再整番熱比b飲都ok~~
...

我都有試過佢大食D嗰歺時開兩粒,但係我就選擇唔留囉

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
星期四見 發表於 18-12-6 17:25

便便都去得幾靚呀,可能因為奶粉有益生元同埋活性益生菌,可以幫助腸道健康,阿b未試過有便秘,多數都係軟身嘅。

別墅

crazydreamless 發表於 18-12-6 20:54
都係喎!我都試過佢肚餓喊,我抱住佢去沖,佢聽到聲同睇倒D奶沖緊又真係唔喊
...

可能係bb知道有聲即係有奶奶飲,所以就唔喊

別墅

crazydreamless 發表於 18-12-6 20:58
甜•但會唔會太甜•就見人見至•但我囡食咁耐,未聽過佢有一次痰聲

我買個陣係試過味,我覺得佢呢隻幾淡口,唔甜~

大宅

發達喇 發表於 18-12-7 13:22
便便都去得幾靚呀,可能因為奶粉有益生元同埋活性益生菌,可以幫助腸道健康,阿b未試過有便秘,多數都係軟 ...

係呀,每日都有一兩次便便,軟身嘅
不過就極臭

大宅

發達喇 發表於 18-12-7 13:22
便便都去得幾靚呀,可能因為奶粉有益生元同埋活性益生菌,可以幫助腸道健康,阿b未試過有便秘,多數都係軟 ...

多口問下,你食緊號呀?我食緊2-6,你有無留意奶嘅ml數呀?最近我突然留意好似唔是180ml,出奶睇180ml,但有時放底等陣餵D Creamy沉澱咗就得160ml所以打咗電話去babyNes果边,睇下會唔會換過部機俾我囉!(因為sales話有兩年保養)
因為本身有多部,又撞啱今日會送奶粉比我,所以今日會試吓,究竟係部機嘅問題定係D粒奶嘅問題

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.