親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

請問最近去過東歐的jm用哪張卡?有什麼評價?sim2fly 和wechat go 樂遊卡好嗎?見平和有3G無限。我係上網精,唔知用邊張好呢?會跟團去9日奧地利、捷克、匈牙利和德國。謝謝!

珍珠宮

EmilyBB 發表於 18-11-30 07:35
請問最近去過東歐的jm用哪張卡?有什麼評價?sim2fly 和wechat go 樂遊卡好嗎?見平和有3G無限。我係上網精 ...

我嗰陣係klook買。全程都收得好,冇問題

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問最近去過東歐的jm用哪張卡?有什麼評價?sim2fly 和wechat go 樂遊卡好嗎?見平和有3G無限。我係上網精 ...

呢條路我幾年前去過,大部分時間搭車,買左張3G卡,全程收2G,慢到速度以kb計,要去到市中心先叫好小小,仲要吾係每個城市都得。當時好後悔冇買4G卡,心捻有冇發達到轉晒4G網絡

wcpcelia    發表於 18-12-3 10:38

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Wechat go 歐洲用應該ok? 東歐唔清楚,我剛去英國用呢張就非常好用,無限數據,快同收得好。

子爵府

回覆樓主:

我會去當地買

侯爵府

夏天玩到顛

試過用3UK及sim2fly,兩者比較sim2fly略優,去到少女峰都收到,另一張死晒

男爵府

3UK

男爵府

回覆樓主:

我岩岩東歐10日返黎
用sim2fly 全程收爆 無問題
係過國境既時候會有1、2分鐘收唔到

水晶宮

巴黎之前用過WeChat go ,而家用緊3UK。WeChat go 順暢比3UK 好。遲幾日去奧地利唔知會唔會有改善。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

首頁

尾頁

跳至