懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

第一胎係女,依家陀緊又係女
我忍不住問老公,你究竟前世有幾多個情人架

利申:雖然有追仔壓力,但仔女都一樣咁鍾意,唯一煩惱係第日間屋應該會好嘈(依家一個已經嘈到爆)

別墅

2019勳章

回覆樓主:

我都係2胎係女
雖然覺得1仔1女好似完滿的 但我心底係鍾意女多的
同埋99同我媽都重男輕女 所以知道係女都鬆左口氣 唔使驚大女會無人理

咁樓主要唔要再生呀?

大宅

Cuma88 發表於 18-11-30 13:43
我都係2胎係女
雖然覺得1仔1女好似完滿的 但我心底係鍾意女多的
同埋99同我媽都重男輕女 所以知 ...

其實我覺得兩姊妹好sweet架,我自己本身都係兩姊妹,成日約家姐一齊食野行街
如果係阿哥細佬應該唔會咁親蜜
不過始終做阿媽都係貪心,有個女自然想有個仔
生埋呢胎先再打算,因為我覺得再生都係女
今晚要面聖了(6299恨男孫恨到發燒)祝我好運

大宅

女仔好呀,女仔貼心呀。不過講真,邊個唔想要一子一女,湊個好字呀。

大宅

回覆樓主:

女好好呀 我3個都係女

別墅

2019勳章

hontari 發表於 18-11-30 14:01
其實我覺得兩姊妹好sweet架,我自己本身都係兩姊妹,成日約家姐一齊食野行街
如果係阿哥細佬應該唔會咁親 ...

祝好運!
個時我99知道左之後都有講句 會唔會遲的照又唔同架 62即刻話仔女都無所謂啦 最緊要有個伴ja c6都話唔會變架啦 我唔出聲 仔女又唔係我地決定既

最緊要c6幫口

別墅

hontari 發表於 18-11-30 10:55

我堂妹2個女,成日2姐妹一起玩玩具,家姐教阿妹做功課。又一起分享衫褲幾好啊!!
我自己一仔一女都仲細,未知大個會點~
女真系貼心好多好多!最緊要健康!

大宅

回覆樓主

仔女冇所謂啦,最緊要健康可愛

JD930    發表於 18-12-3 10:13

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我一仔一女,好多人話我好彩,其實有苦自己知,真係凑得好辛苦,可能佢哋仲細,希望大d會乖少少

大宅

2019勳章

我兩胎仔,仔一樣嘈到爆
反而女大個會孝順d,貼心d

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

我大果個女,肚入面果個仔。但我係想女架
不過仔女都係自己既
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

2019新春慶豚圓

仲打算要第三個呀?

大宅

回覆樓主:

面完聖,老公趁我洗碗時出手
話62有少少扁咀,跟住99再想問,我老公已經一句,驗血架好準架 ,我地盡曬人事架喇

大宅

pigpiglamlam 發表於 18-11-30 18:42
我一仔一女,好多人話我好彩,其實有苦自己知,真係凑得好辛苦,可能佢哋仲細,希望大d會乖少少
...

其實生仔我會好緊張
我無阿哥細佬,擔心唔識處理仔的成長同心理發展

大宅

bchuma 發表於 18-11-30 23:47
仲打算要第三個呀?

對第三胎持開放態度
反正我開刀,最多開三次好了
或者第日交俾2個女決定啦

(雖然我覺得第三胎都仲會係女

男爵府

2019新春慶豚圓

hontari 發表於 18-12-1 00:07
其實生仔我會好緊張
我無阿哥細佬,擔心唔識處理仔的成長同心理發展

我仲差過你,獨女兼單親家庭長大,對男人認識真係唔多…咁當然我好了解我老公,其實唔使擔心ge,只要陪伴住小朋友成長到時自然識得處理,我自問係好開通,應該冇問題

大宅

newspaperhang 發表於 18-11-30 20:12
我大果個女,肚入面果個仔。但我係想女架
不過仔女都係自己既
...

2個囡其實係好sweet!同埋女仔顧家好多。我一早plan 生3個,仔囡都可以,不過坦白講我都怕唔識教個仔,怕唔夠man..又怕太牛精
依家堅考驗,2囡1仔 仔囡都一樣堆埋一齊就好熱鬧。。。

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

Sfive 發表於 18-12-1 01:12
2個囡其實係好sweet!同埋女仔顧家好多。我一早plan 生3個,仔囡都可以,不過坦白講我都怕唔識教個仔, ...

我明呀!因為我係兩姊妹,點都好都好痴家
係囉,仔⋯⋯又怕佢野蠻,一係就怕唔小心變左裙腳仔一係太勇亂衝,一係太膽小所以知道係仔之後,我同老公都灰灰地希望佢出世會聽教聽話啦
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

newspaperhang 發表於 18-12-1 10:41
我明呀!因為我係兩姊妹,點都好都好痴家
係囉,仔⋯⋯又怕佢野蠻,一係就怕唔小心變左裙腳仔:swea ...

大家一齊努力啦!

複式洋房

而家好似越黎越多人想生女

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊