自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019勳章

之前響bk睇到一個post 關於幸運小鐵魚,我已經用咗兩個星期。jm們收到未呀?!大家分享下!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

想問點訂,我見有JM分享話有日本代購,但我上網又揾唔到,FB又揾唔到

伯爵府

2019勳章

liy7239 發表於 18-11-30 19:31
想問點訂,我見有JM分享話有日本代購,但我上網又揾唔到,FB又揾唔到 ...

吾洗代購,自己買

The Lucky Iron Fish is a Natural Source of Iron

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

請問⋯⋯寄返香港郵費多少?

男爵府

2019勳章

oscarmama 發表於 18-11-30 19:10
之前響bk睇到一個post 關於幸運小鐵魚,我已經用咗兩個星期。jm們收到未呀?!大家分享下! ...

你用緊啦!飲落有無銹味?難唔難打理?

伯爵府

2019勳章

caryfox 發表於 18-11-30 20:29
請問⋯⋯寄返香港郵費多少?

我買咗兩條 要USD13.99

伯爵府

2019勳章

~phyllis~ 發表於 18-11-30 20:47
你用緊啦!飲落有無銹味?難唔難打理?

因為平時用開濾水器,d水係一啲味都冇嘅,加入小鐵魚又加少少檸檬汁,係有少少味道。
條魚仔唔難打理,說明書有教你點用。第一次用洗潔精洗乾淨先至用,每次用完清洗一下,抹乾身之後我就咁放響碗碟架吹乾,每次用之前會用水沖一沖。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

oscarmama 發表於 18-11-30 21:22
我買咗兩條 要USD13.99
唔該晒

男爵府

oscarmama 發表於 18-11-30 19:55
吾洗代購,自己買

The Lucky Iron Fish is a Natural Source of Iron
Thanks ,即2條加埋運費都差唔多港幣五佰?好似貴咗D

伯爵府

2019勳章

liy7239 發表於 18-11-30 22:00
Thanks ,即2條加埋運費都差唔多港幣五佰?好似貴咗D

差不多啦,1 條魚都要USD25

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 +5熱血勳章

oscarmama 發表於 18-11-30 21:28
因為平時用開濾水器,d水係一啲味都冇嘅,加入小鐵魚又加少少檸檬汁,係有少少味道。
條魚仔唔難打理,說 ...

請問你用後D水係咪有小小黃色(煲完放一段小間),可埋用完吹乾後係咪有小小鐵锈色?
可否影張想嚟睇睇,THX

伯爵府

2019勳章

ry 發表於 18-12-23 11:31
請問你用後D水係咪有小小黃色(煲完放一段小間),可埋用完吹乾後係咪有小小鐵锈色?
可否影張想嚟睇睇,THX ...
有鐵鏽色係正常,有時仲有少少帶紅色添

男爵府

回覆樓主:

無知一問。請問有咩用

伯爵府

2019勳章

我用鐵魚到依家,我覺得身體係有啲變化,例如我而家比之前嘅精神好啲, 比之前有活力 ,同埋以前我的手筋腳筋都 經常 好痛,但係依家痛楚減少咗,同埋肌肉都冇咁 死死實實 ,唔知大家用完小鐵魚之後有咩改變,希望大家可以分享下

男爵府

oscarmama 發表於 18-11-30 19:10
之前響bk睇到一個post 關於幸運小鐵魚,我已經用咗兩個星期。jm們收到未呀?!大家分享下! ...

我收咗一牌,未用,不过已经好似鑄鐵鍋開鍋咁上油同高温燒过,除時用得。

伯爵府

2019勳章

fishfish121 發表於 18-12-23 12:03
無知一問。請問有咩用
自然地補充鐵質,唔會熱氣,唔會便秘

伯爵府

2019勳章

jyjy1684825 發表於 18-12-23 12:08
我收咗一牌,未用,不过已经好似鑄鐵鍋開鍋咁上油同高温燒过,除時用得。
...
買咗就用啦,其實用開都唔係唔方便,我自己就要多數用嚟煲水,揸定啲檸檬汁放喺雪櫃,煲水嗰陣時就放幾滴落去,檸檬汁唔掂水放喺雪櫃大概可以用到一星期至十日

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 +5熱血勳章

oscarmama 發表於 18-12-23 11:59
有鐵鏽色係正常,有時仲有少少帶紅色添

唔該晒

男爵府

oscarmama 發表於 18-12-23 12:13
買咗就用啦,其實用開都唔係唔方便,我自己就要多數用嚟煲水,揸定啲檸檬汁放喺雪櫃,煲水嗰陣時就放幾滴落 ...

我会用醋,好似同檸檬一樣效果,但方便好多,只要又滴就夠。我都好期待有好效果。

伯爵府

2019勳章

jyjy1684825 發表於 18-12-23 13:15
我会用醋,好似同檸檬一樣效果,但方便好多,只要又滴就夠。我都好期待有好效果。
...

請問你用邊種醋?因為醋係用糖做,我係擔心飲得多會肥。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊