自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 wish02320 的帖子

今期cxl /1x1x 出Xs 有即減優惠
應該抵過網訂吧

https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-shopping-special/csl/terms-and-conditions/

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-3 15:36
回覆 wish02320 的帖子

今期cxl /1x1x 出Xs 有即減優惠

係Apple.com.hk 如果食到2個優惠. 本地簽帳 400RC + 網上2.4% 206RC + 普通1X 34RC =640
希望無計錯

珍珠宮

wish02320 發表於 19-2-3 15:53
係Apple.com.hk 如果食到2個優惠. 本地簽帳 400RC + 網上2.4% 206RC + 普通1X 34RC =640
希望無計錯
...

網上及海外 2.4% 已包括基本獎賞錢了

今期cxl 1x1x 淨機優惠
7500up 可減400

本地夠8000, 亦可以食到5% 的 上限400RC

珍珠宮

回覆樓主:

rewards小遊戲唔可以1日玩哂8次嗎?

狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

珍珠宮

SIUBKT 發表於 19-2-16 20:11
rewards小遊戲唔可以1日玩哂8次嗎?

係呀

一日限玩一次

簽賬最遲明天結數

玩minigame 應可玩到月尾 if 你未玩哂8次的話

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 18-12-7 10:39
有何根據呢?

我問左幾次都話計,開始以為唔計,簽夠$8000仲簽左綱上,依家差幾千就夠$38000,唔知簽唔簽夠好,為左$400去簽多咁多又覺唔值。

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 01:11
我問左幾次都話計,開始以為唔計,簽夠$8000仲簽左綱上,依家差幾千就夠$38000,唔知簽唔簽夠好,為左$400 ...

係呀, 今期如交易資料是顯示HK的話, 網上交易都計落本地推廣簽賬之內

所以易玩過上兩次呢

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-17 01:20
係呀, 今期如文易資料是顯示HK的話, 網上交易都計落本地推廣簽賬之內

所以易玩過上兩次呢

不過今次唔好在每次夠$500先計。唔知預繳d乜可以湊夠數又唔使夾硬簽其他

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 01:23
不過今次唔好在每次夠$500先計。唔知預繳d乜可以湊夠數又唔使夾硬簽其他
...

呃... 早兩期本地簽賬推廣都有此要求

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-17 02:00
呃... 早兩期本地簽賬推廣都有此要求

之前簽幾多照累積,有時候簽$8000先回$200我無理佢,今次簽左3萬幾但又唔夠$38000

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 02:08
之前簽幾多照累積,有時候簽$8000先回$200我無理佢,今次簽左3萬幾但又唔夠$38000
...

如果講緊本地簽賬推廣就應該唔係

例如上期條款...2018年7月1日至2018年8月31日

「最紅大折日﹣本地簽賬優惠」條款及細則:
  • 本推廣適用於2018年7月1日至2018年8月31日,包括首尾兩日(「推廣期」)。

• 「合資格簽賬」為推廣期內於本地以合資格信用卡單一簽賬淨額最少滿港幣500元的簽賬並於核實持卡人有資格獲享「獎賞錢」時已誌賬的交易。本地簽賬是指於香港進行並根據信用卡月結單上所列以港幣結算的交易。本行可全權絕對酌情決定哪些是合資格簽賬。現金貸款、年費、財務費用、逾期費用、賭場交易、購買及╱或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易、分期付款、繳稅、透過滙豐流動理財及╱或網上理財繳費、於「獎賞錢」購物網的換購交易、所有於推廣期內於香港百老滙攝影器材有限公司(包括由百老滙營運的合作專賣店及百老滙的網上商店)、於香港萬寧、Mannings Plus、Mannings Baby及GNC專門店進行之簽賬交易、網上簽賬、郵購、傳真及電話訂購、八達通自動增值、自動轉賬、循環付款,及所有未誌賬、取消以及退款的交易均不會算作本推廣的合資格簽賬及不會計算入簽賬要求內。
  • 「合資格餐飲簽賬」為於香港的餐廳食肆所作的合資格簽賬。餐廳食肆將根據VISA國際組織、MasterCard Asia/Pacific (Hong Kong) Limited及中國銀聯的商戶編號釐定。所有於酒席宴會、私人宴會、包場派對、設於酒店╱百貨公司╱俱樂部╱會所內的飲食專櫃、於「最紅自主獎賞」其他消費類別的指定商戶所提供的餐飲服務的交易亦不包括在內。

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-17 02:24
如果講緊本地簽賬推廣就應該唔係

滿$500先計,好似係上年先開始,以前唔係咁嘅

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 02:28
滿$500先計,好似係上年先開始,以前唔係咁嘅

據我所知, HSBC 不少promo 都要求500+ 才算合資格簽賬
(不是2018年才開始)

btw, 都要視乎每次推廣的TnC 的吧

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 01:11
我問左幾次都話計,開始以為唔計,簽夠$8000仲簽左綱上,依家差幾千就夠$38000,唔知簽唔簽夠好,為左$400 ...

差幾千?

假設爭8000 才夠3萬8的話

咪當有5%回贈囉

(唔簽夠38000就冇額外400RC)

如果餐飲類未簽夠8000的話
可以考慮去食夠數 or 買現金禮券/卡

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-17 11:03
差幾千?

萬寧、百老匯用得多又唔計,再到超市,但係得95折要買幾千放住。平時都有92折或其他優惠。所以唔值得買

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-17 11:03
差幾千?

想預繳保險,有啲唔可以用信用卡交,可以啲公司又唔係香港注冊

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 11:10
萬寧、百老匯用得多又唔計,再到超市,但係得95折要買幾千放住。平時都有92折或其他優惠。所以唔值得買
...

買對家券咪計囉

屈神 / 豐宅

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 11:14
想預繳保險,有啲唔可以用信用卡交,可以啲公司又唔係香港注冊

如不局限於餐飲消費的話

例如置換新傢俬電器都係唔錯選擇呢

仲有不足一日時間比你諗

最遲今晚23:59:59 前簽夠就ok

男爵府

Candy_CHUNG_LAU 發表於 19-2-17 11:15
買對家券咪計囉

屈神 / 豐宅

無必要,買呢兩間我不如等下次果兩間優惠時再買禮券,優惠差太遠了

珍珠宮

nicolepun234 發表於 19-2-17 11:21
無必要,買呢兩間我不如等下次果兩間優惠時再買禮券,優惠差太遠了

果兩間 (百老/萬O)
今期都有推廣
可以買禮券

推廣期至到今個月尾

首頁

尾頁

跳至