懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

mrs.suen 發表於 18-12-5 22:54
我依家都睇緊佢,都覺得呢個醫生平靚正!大概等15-30分鐘左右,我覺得OK喎。
...

想問每次產檢500元嗎?有無超聲波相?

大宅

ching215 發表於 18-12-6 09:15
想問每次產檢500元嗎?有無超聲波相?

有啊,有幾張,印喺A4紙上面

子爵府

回覆樓主:

我兩胎都係睇佢,我覺得佢幾好的,唔會因為你唔會搵佢生而hea 你。我生完第一胎怕痛,想第二胎時開刀,佢仲鼓勵我可以順產。我覺得佢係有良心同醫德的醫生嚟!~

複式洋房

回覆樓主:

我都係睇開佢,佢好細心,照到好全面,$500有埋A4紙嘅相

大宅

chaxxcha 發表於 18-12-1 17:42
我睇過四五次 每次都係等半個鐘左右 未試過超過一個鐘 我次次都係睇十二點左右依d時間
...

醫生有解釋等半至1個鐘想你谷尿。
我次次都等半至1個鐘。
醫生好nice, receiption姑娘都ok.
但房入面既姑娘就麻麻
語氣好命令式唔nice,感覺唔係幾好。

大宅

addbie 發表於 18-12-2 12:54
4年前黃建x 醫生話我仔有機會侏儒bb, 本身我有睇開嘅婦科醫生, 諗住搵多個醫生睇下, 睇開個醫生從無話過我 ...

送俾我都唔會再睇佢,佢連我呀B係單血管臍帶都照唔到反而屯門醫院一照就睇到,政府醫生頌問我平時係咪冇私家產檢,我答有,佢哋問,嘜私家冇話我知咩。

大宅

chaxxcha 發表於 18-12-4 10:44
我估佢無位d突發位攝比你 係因為佐敦個到吾係佢自己診所 以我所知佢有固定時間係個到 因為有次我中午時段睇 ...

我睇第一次hea到仆街

複式洋房

佢果部係4D機?我可唔可以指明只照2D
因之前有新聞講4D係唔係會影響到BB

洋房

nickwong 發表於 19-1-3 12:20
佢果部係4D機?我可唔可以指明只照2D
因之前有新聞講4D係唔係會影響到BB

其實我都唔太識分係唔係4d 不過我諗如果你同佢講唔想照3/4d 佢應該都唔會仲特登幫你照既

洋房

yingying1128 發表於 18-12-7 14:41
送俾我都唔會再睇佢,佢連我呀B係單血管臍帶都照唔到 ...

點解屯門醫院咁好幫你照既我除左照唐氏 都冇幫我照過 次次淨係聽心跳同摸肚

大宅

ty222 發表於 19-1-3 12:50
點解屯門醫院咁好幫你照既我除左照唐氏 都冇幫我照過 次次淨係聽心跳同摸肚
...

我因為好多問題,其實政府唔幫你照係一件好事,代表你冇問題同健康

大宅

addbie 發表於 18-12-2 12:54
4年前黃建x 醫生話我仔有機會侏儒bb, 本身我有睇開嘅婦科醫生, 諗住搵多個醫生睇下, 睇開個醫生從無話過我 ...

1年前第一次搵佢照閃閃(7w2d), 上床2分鐘, 叫我落床, 話冇閃閃, 叫我打定輸數, 得個胎囊, 叫我即刻決定要唔要做手術, 我當時一片空白啦, 即場喊啦, 我話我想等多一個星期先決定(可能係遲少少先見到啫, 仲早吖), 佢話"有就有, 冇就係冇, 我而家就係見到冇"叫我走, 過程5分鐘都冇, 我同老公好傷心啦, 搵返相熟婦產科, 第2日攝到(7w3d), 一照心跳即刻閃到爆mon, 我同醫生講尋日另一個醫生話冇閃, 佢話唔係呀嘛? 靠害咩! 而家bb出世不知幾健康, 又肥嘟嘟呀, 如果當初真係聽佢講, 我個bb就真係比佢謀殺呀!
呢個黃醫生聽到佢個名我就非常憎佢呀!!!!!!50蚊都收多呀, 簡直係庸醫呀!

大宅

yingying1128 發表於 18-12-7 14:41
送俾我都唔會再睇佢,佢連我呀B係單血管臍帶都照唔到 ...

真係離譜呀, 佢又求其, 亂咁嚟, 唔知幾多個人比佢嚇死/睇唔出有問題呀
亦都唔會介紹身邊d朋友睇佢, 係平, 我寧願比多2-300睇過一個細心嘅醫生好過

洋房

黃家三少奶 發表於 19-1-3 14:52
1年前第一次搵佢照閃閃(7w2d), 上床2分鐘, 叫我落床, 話冇閃閃, 叫我打定輸數, 得個胎囊, 叫我即刻決定要 ...

咁得人驚 咁我都睇下另一個

大宅

我兩年前生都搵佢產檢同接生啊,佢算係細心但唔太識講野。我覺得平靚正啊,以我認識佢應該唔會咁講野喎,因為佢都會幾保守。又會叫我私家政府兩邊睇

複式洋房

ty222 發表於 18-12-1 13:37
係網上睇左好多人都話黃醫生好nice 細心 收得又平 咁我就打去book 姑娘態度都ok啊 我book星期六 要一個月 ...

請問可以用手機錄低照超聲波的過程嗎?

洋房

ching215 發表於 19-1-7 08:41
請問可以用手機錄低照超聲波的過程嗎?

唔得嫁

複式洋房

黃家三少奶 發表於 19-1-3 14:52
1年前第一次搵佢照閃閃(7w2d), 上床2分鐘, 叫我落床, 話冇閃閃, 叫我打定輸數, 得個胎囊, 叫我即刻決定要 ...

咁驚,我book 左幾日後去黃醫生第一次產檢,我2星期前流啡去左睇急症,當時5w 照唔到閃閃,政府醫院要我等多3個星期覆診再照確認係咪空心胎,我心急所以聽朋友介紹早d睇私家,宜家睇到你經歷我有d擔心

大宅

taisiu102 發表於 18-12-4 15:14
佢地d姑娘唔聽電話ga我去到見到電話響 佢地都唔聽 但無野做

係...我都見到.....

複式洋房

llyynn 發表於 19-1-7 22:22
咁驚,我book 左幾日後去黃醫生第一次產檢,我2星期前流啡去左睇急症,當時5w 照唔到閃閃,政府醫院要我等 ...

唔使擔心,我睇左佢半年,覺得佢幾好幾細心!佢第一次幫我照時就照到我有個水囊,叫我去QE照清楚!之後仲keep住幫我check大小!到我去QE産檢時,又見返佢,佢仲睇左我幾次,可以話私家又係佢,QE又係佢,仲會幫我book多次照結構同聽胎心!所以我覺得佢係一位好醫生!

首頁

尾頁

跳至