想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

babybbYY 發表於 19-7-29 23:19
希望你今次可以順利移植啦
多謝!

大宅

2019勳章

felixfafa 發表於 19-7-31 21:56
回覆 提紫妹妹 的帖子

唔好意思呀,我想問下去中山泌尿呢間睇,佢個流程係點啊?我係網上諮詢左一陣,個醫 ...

要趁後生快啲做,時間唔等人

複式洋房

提紫妹妹 發表於 19-2-25 17:51
好燜水喎,試一日先囉,如果要做b超同抽血一定唔得,要預半日。

我早2日上去了解過,都想知道下如果要做埋b超加抽血,係咪要預一個上午呢?

複式洋房

babybbYY 發表於 19-7-22 10:09
回覆 bilala 的帖子

謝謝妳呀,祝大家都好孕

你好 想請問你做做IVF 是不是日日番去打針,促排時要打針加抽血加照b 超 要用幾耐時間呢

複式洋房

babybeans 發表於 19-5-23 12:56
我唔使降調 直接打10日促排呀~

請問什麼情況不用打降調

複式洋房

ccling1022 發表於 19-8-6 21:21
你好 想請問你做做IVF 是不是日日番去打針,促排時要打針加抽血加照b 超 要用幾耐時間呢
...

睇你用咩方案,常規長方案要打16日降調,17日開始降調促排針一齊打十日左右,促排後期因為要監測卵泡狀況基本日日返,其他日子大部份香港打針。你預抽血b超見醫生三個鐘左右啦。

複式洋房

babybbYY 發表於 19-8-7 19:29
睇你用咩方案,常規長方案要打16日降調,17日開始降調促排針一齊打十日左右,促排後期因為要監測卵泡狀況 ...

莫醫生建議用常規長方案,你在香港找到診所打降調針嗎,聽醫生講呢個好難自己打的~因為促排時每2、3天抽血做檢查見醫生,需要一個早上時間,而我公司很難請假我要跟公司商量一下

複式洋房

ccling1022 發表於 19-8-7 22:19
莫醫生建議用常規長方案,你在香港找到診所打降調針嗎,聽醫生講呢個好難自己打的~因為促排時每2、3天抽 ...

打降調可以係香港打,促排頭兩次三日返一次,之後隔日或每日返,你預返五次。每次都要兩三個鐘,所以半日假係好啲。打夜針果日早晚都要返,隔日取卵,三日後返去聽胚胎結果。

複式洋房

回覆 miyukib 的帖子

請問降調係咩黎??同埋中山泌尿抽卵有冇麻醉??

大宅

Hilarysasa 發表於 19-8-10 12:09

抽卵有麻醉架~放心
降調針我就唔知係咩 因我唔使打 我直接促排針
降調好似係令啲卵泡均勻啲~比啲卵巢功能好嘅人打~

大宅

Hilarysasa 發表於 19-8-10 12:09

多卵至合適用降調

複式洋房

回覆 babybeans 的帖子

甘請問想約初診係咪上網可以約?

複式洋房

回覆 ccling1022 的帖子

請問莫醫生係咪女醫生??因為我黎緊都想去初診,想搵最好既醫生

複式洋房

Hilarysasa 發表於 19-8-12 17:26
回覆 ccling1022 的帖子

請問莫醫生係咪女醫生??因為我黎緊都想去初診,想搵最好既醫生

莫醫生是女醫生話,識講廣東話,嗰度啲護士服務幾好幾貼心,驚我不懂普通話,幫我搵個識講廣東話的

洋房

babybbYY 發表於 19-8-7 23:25
打降調可以係香港打,促排頭兩次三日返一次,之後隔日或每日返,你預返五次。每次都要兩三個鐘,所以半日 ...

促排係咪返去照B照?洗唔洗抽血或做其他野?我都係常規長方案.依家打左4日降調.想問下打針係咪一定早上打?搞到我都搵唔到醫生幫手打針

大宅

Hilarysasa 發表於 19-8-10 16:18
回覆 babybeans 的帖子

甘請問想約初診係咪上網可以約?
你可以上醫院個網 微信預約架
亦都可以現場即時拎籌~ 但預約穩陣啲

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Babybabyfa 發表於 19-8-14 15:46
促排係咪返去照B照?洗唔洗抽血或做其他野?我都係常規長方案.依家打左4日降調.想問下打針係咪一定早上打 ...

B超抽血都要呀,醫生建議早上12點前打,咁你過深圳打針?

洋房

babybbYY 發表於 19-8-15 08:45
B超抽血都要呀,醫生建議早上12點前打,咁你過深圳打針?

促排次次返去都要B照同抽血?咪要2.3日請假(emoji)(emoji)(emoji)
原本唸住收工搵你講果間診所打.但早上趕唔到.依家要日日早上去fd度幫我打.好支力

大宅

Babybabyfa 發表於 19-8-15 15:29
促排次次返去都要B照同抽血?咪要2.3日請假(emoji)(emoji)(emoji)
原本唸住收工搵你講果間診所打.但早上趕 ...
促排大約11至14日
頭兩次 3日番一次 之後卵泡大 開始隔日或日日~
基本上都要請半日假~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊