懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

cindyhung12 發表於 18-12-2 09:01
我都係有高血壓,三月會生第二胎,政府都有開呢隻藥比我,食到三十五周就停藥,話驚妊娠毒血,但我問佢地需 ...

未砣b已有高血壓?

別墅

李露眉 發表於 19-1-17 18:17
未砣b已有高血壓?

生完第一胎好耐都唔降返正常水平,而家已降回正常水平,現在陀第二胎

水晶宮

cindyhung12 發表於 19-1-17 18:18
生完第一胎好耐都唔降返正常水平,而家已降回正常水平,現在陀第二胎

我第一胎愈黎愈高,有毒血,我岩第二胎,下星期一,翻威記,12周,應該會開俾我食

大宅

回覆樓主:

我第一胎去到37週血壓高胎水少冇蛋白尿私家即刻幫我開刀。今胎一開始係私家量已經血壓高但係屋企係正常,冇食任何藥。上兩個星期係政府覆診血壓高被捉留院好彩抽血留小便化驗冇事但血壓有時15x/9x,有時正常。 政府醫生confirm有妊娠高血壓,佢知我會係私家生所以都建議番我37週開刀怕遲d之後變妊娠毒血。 但我聽佢同我旁邊床已經confirm妊娠毒血既媽媽講要試左催生加順產先唔得先開刀。其實已經血壓高仲要試催生加順產會否太博,一痛果下d血壓一定係甘升

男爵府

alison_ccc 發表於 19-1-18 00:01
我第一胎去到37週血壓高胎水少冇蛋白尿私家即刻幫我開刀。今胎一開始係私家量已經血壓高但係屋企係正常,冇 ...

咁都要試順產 一發作 順唔到有咩事真係搵命搏

我都係去醫院就血壓好高。上次就15x/90,比醫生捉去做半日量血壓,之後又正常返就放我走。

而家36w ,其實都怕會突然變妊娠毒血,因我水腫好犀利。同第一胎了相差得遠 。今胎 如果可以開刀都想開,但政府唔會咁易開比你。

複式洋房

wynnlitheboo 發表於 18-12-2 18:58
我由12週開始食血壓藥加亞士匹靈,順產, 完全無問題,加上高齡,又妊娠糖尿,每次產檢都照得詳細,一定有 ...

樓主!我都有咁既問題呀⋯⋯而家14週 但未食亞士匹靈!有D擔心!

別墅

我就係上胎毒血
依家都食緊阿士匹靈
想請問你要幾到幾多週?

首頁

尾頁

跳至