嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB開始學行, 屋企係地板又硬又凍, 想買張嘢鋪地下, 見到Momomi 幾吸引, 但驚難清潔, 定去aeon買張膠地墊算, 但老公又話膠地墊肉酸,要成日收埋再放出嚟,麻鬼煩! 大家覺得邊樣好d?

大宅

familysze 發表於 18-12-2 13:24
BB開始學行, 屋企係地板又硬又凍, 想買張嘢鋪地下, 見到Momomi 幾吸引, 但驚難清潔, 定去aeon買張膠地墊算 ...

我用緊Momomi堅正又唔貴!有兩件一歲同四歲, 唔難清理, 平時吸塵便ok, 污糟左用滴露濕紙巾一擦就甩, so far未濕洗過! 之前都諗過韓國膠地墊, 但坐落去真係唔太舒服, 同放廳有d核突。你可以諗下你自己需要啲咩!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

smalltomato123 發表於 18-12-2 20:13
我用緊Momomi堅正又唔貴!有兩件一歲同四歲, 唔難清理, 平時吸塵便ok, 污糟左用滴露濕紙巾一擦就 ...

咁又幾好喎

大宅

smalltomato123 發表於 18-12-2 20:13
我用緊Momomi堅正又唔貴!有兩件一歲同四歲, 唔難清理, 平時吸塵便ok, 污糟左用滴露濕紙巾一擦就 ...

但會唔會易有菌同埋積左塵蟎?

別墅

di. 發表於 19-4-21 23:38
但會唔會易有菌同埋積左塵蟎?

我都想知、始終香港天氣潮濕

大宅

我系用3M地墊 還可以拉

複式洋房

Msagneschan 發表於 19-4-27 17:42
我都想知、始終香港天氣潮濕

0k架!我用緊棉花糖Tatami,真係估唔到的非常容易打理,一啲都唔癡塵,倒瀉野一抹就甩⭐️⭐️⭐️⭐️最緊要是我個仔同隻貓好鍾意(emoji)

洋房

bb嘔在地墊上會滲透入及難清理嗎?

首頁

尾頁

跳至