意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 2|主題: 5873

100度近視可唔可以遲啲配眼鏡?

別墅

國民生產總值:908

2018勳章

定期驗眼視光師話小朋友有50度近視, 問我幫唔幫佢配眼鏡? 但我係度諗, 50度都唔係好深姐, 過左100度之後至配都得喇?

王國熱話
大腸癌第四期
有關腸惡性腫瘤
生痔瘡唔想睇醫生
濕疹或者敏感可以吃以下的食物嗎?

男爵府

國民生產總值:6679

Pchau638 發表於 18-12-4 12:51
定期驗眼視光師話小朋友有50度近視, 問我幫唔幫佢配眼鏡? 但我係度諗, 50度都唔係好深姐, 過左100度之後至 ...

小朋友幾大先

複式洋房

國民生產總值:138

你知唔知佢點解有近視? 如果可以控制到近視就唔會加深

大宅

國民生產總值:2333

我覺得一戴咗眼鏡就會產生依賴性嘅喇。

珍珠宮

國民生產總值:40928

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

我建議你搵個眼科醫生問問,我反而覺得唔戴眼鏡會越黎越深

別墅

2018勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
bchuma 發表於 18-12-4 16:00
小朋友幾大先
10歲

別墅

2018勳章

cccdaman 發表於 18-12-5 12:00
你知唔知佢點解有近視? 如果可以控制到近視就唔會加深
我諗佢成日趴起床上面睇書... 成日話極唔聽, 激死...

男爵府

國民生產總值:6679

Pchau638 發表於 18-12-6 13:02
10歲

少少近視唔需要先

複式洋房

國民生產總值:138

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
Pchau638 發表於 18-12-6 13:03
我諗佢成日趴起床上面睇書... 成日話極唔聽, 激死...
不良習慣可以令小朋友每年近視加深>100度, 好好糾正佢壞慣
另外可以吸收多啲維他命A同花青素之類補眼營養

男爵府

國民生產總值:9371

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

你預左好快都要帶
每年加深

別墅

國民生產總值:791

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
小朋友近視加深得好快架,最好都係配返副眼鏡啦~眼仔緊要!可以既配myosmxxt減緩近視加深都係一個選擇。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.