意見反饋
義工

網購天地 今日: 65|主題: 65284

[淘寶] 集運王唔掂

別墅

國民生產總值:697

第一次用,送上門收貨,己見佢爛哂!
電郵,旺旺乜都唔覆你,以後唔會幫襯佢!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
輕身大size貨有冇得口岸代收自提?
官集運費
問 壓縮 真空袋
米格兰橱柜衣柜

大宅

國民生產總值:2644

回覆樓主:

嘩!離譜左d喎

大宅

國民生產總值:1444

都有可能送去集運時已經咁樣。不過好彩我用幾次都冇事。佢哋客服係好慢

別墅

CC雪 發表於 18-12-4 20:06
都有可能送去集運時已經咁樣。不過好彩我用幾次都冇事。佢哋客服係好慢
...

最嬲係冇人睬你,客服差!

大宅

國民生產總值:4275

heiyomami 發表於 18-12-4 20:17
最嬲係冇人睬你,客服差!

認同,fb msg話一日後覆,最後爆佢電話。。好彩有人聽

大宅

heiyomami 發表於 18-12-4 19:34
第一次用,送上門收貨,己見佢爛哂!
電郵,旺旺乜都唔覆你,以後唔會幫襯佢!

咁情況未必係私集運問題,上面快遞都係元兇,找商家重發可以嗎?

別墅

skippy 發表於 18-12-4 23:20
咁情況未必係私集運問題,上面快遞都係元兇,找商家重發可以嗎?
...

商家話收貨時要check 否則可拒收!

但集運x送上我家時,只見他除手連盒原封送黎,相信集運平時也冇好好處理,佢哋亂壓好平常!所以揾佢䀲氣都慣,suffer to learn, 比貴少少搵間有人睬你!

另,有冇人知集運到香港後可以點退回商家?

別墅

skippy 發表於 18-12-4 23:17
認同,fb msg話一日後覆,最後爆佢電話。。好彩有人聽

請問佢地電話號碼?

大宅

heiyomami 發表於 18-12-5 10:22
商家話收貨時要check 否則可拒收!

但集運x送上我家時,只見他除手連盒原封送黎,相信集運平時也冇好好處 ...

個人意見,件貨爛成咁,退翻比商家都嘥氣,你直接按僅退款,商家一定辯駁你為何會簽收,要知你是用集運,那有機會驗貨,而且銷售貨品包紮是商家首要工序,爛成咁一定是包紮問題,不能狡辯!(大家都知快遞哥多狠)

商家跟你窮詞,你按淘寶小二介入就可,件貨爛成咁,一般影響第二次銷售,商家大部分是拒收,除非你搞掂商家要收爛貨,那就做退貨退款,到時再教你

大宅

heiyomami 發表於 18-12-5 10:22
請問佢地電話號碼?

pm u

別墅

skippy 發表於 18-12-5 12:13
pm u

thx

大宅

國民生產總值:3479

回覆 heiyomami 的帖子

見到張相已知係必然的結果!
個紙箱己唔係硬皮箱,內裏件板好似紙皮甘薄,條邊軟到似香蕉!
甘既料梗無全方位既發泡膠攝往.
外面同內裏[全真空],尼種包裝只合現買自取!

尼個奇屎要找元凶其實係買賣雙方

闬得雜運,尼單 [體積重差燒] 點會放走. 如果拒收,無左單差燒又得罪快递,
尼隻死猫你話唔系你食仲會係邊過.

聖誔又到,虾你老呀.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.