0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

認識瑞士牛牛第一回

三個月奶粉孖B 出世就食能恩,之前食舊版,有新版之後就轉左新版... 呢個月發覺痰好多,便便少左辛苦左,兩日左右1次,擔心係咪奶粉唔夾ge問題,定新配方ge問題,定純粹天氣問題... 因為又唔敢貿貿然轉奶粉住...
想問下...

1) 有無媽咪覺得bb轉左新配方後都有呢個情況...
2) 你地係邊度買到新版能恩,因為有日無奶粉,我搵左好多間藥房都係得舊版,有幾間藥房職員就話雀巢無供應新版比藥房,只有百佳萬寧屈臣氏戈啲有貨,但最終我係荃灣某藥房買到,會唔會唔係正貨 先食到我孖b咁
...
3) 如果真係要轉的話邊隻奶粉無咁多痰...

大宅

一出世就食緊新版能恩,我奶粉一向只係萬寧買。所以都唔知原來有舊版

大宅

doris628 發表於 18-12-5 00:03
三個月奶粉孖B 出世就食能恩,之前食舊版,有新版之後就轉左新版... 呢個月發覺痰好多,便便少左辛苦左,兩 ...

其實能恩奶粉新版都出咗好耐喇喎,而且好容易買得到,萬寧屈臣氏惠康百佳都係新版,新版同舊版成份唔同阿B可能要慢慢適應,我仔已經食咗三個幾月.....

別墅

認識瑞士牛牛第一回

yingying1128 發表於 18-12-5 09:02
其實能恩奶粉新版都出咗好耐喇喎,而且好容易買得到,萬寧屈臣氏惠康百佳都係新版,新版同舊版成份唔同阿B ...

我大仔都一路食開ge都係無問題,先會比兩個孖b食...
因為我真係唔知其他地區新版係咪好易搵到,我C6只有係元朗及荃灣市區ge藥房搵,佢就淨係0係荃灣搵到一間有賣新版,所以我地先有疑問姐...

別墅

認識瑞士牛牛第一回

baby'sbreath 發表於 18-12-5 08:32
一出世就食緊新版能恩,我奶粉一向只係萬寧買。所以都唔知原來有舊版
...

因為我大仔都係食能恩所以知

大宅

doris628 發表於 18-12-5 19:49
我大仔都一路食開ge都係無問題,先會比兩個孖b食...
因為我真係唔知其他地區新版係咪好易搵到,我C6只有係 ...

間間萬寧屈臣氏惠康百佳都有新版買,即係你平時係藥房買開呀?我仔仔都食緊,又真係幾好

別墅

認識瑞士牛牛第一回

yingying1128 發表於 18-12-6 18:47
間間萬寧屈臣氏惠康百佳都有新版買,即係你平時係藥房買開呀?我仔仔都食緊,又真係幾好
...

因為突然搵奶粉戈日行左附近3間屈臣氏都無貨,所以之後係藥房搵到就認定左戈間,基本上都係戈間藥房買

大宅

回覆樓主:

你上雀巢官個官網睇,佢有個list講指定藥房有賣
,咁就一定唔會買到假貨。

大宅

快樂得得B 發表於 18-12-7 07:58
你上雀巢官個官網睇,佢有個list講指定藥房有賣
,咁就一定唔會買到假貨。
...

我都係上雀巢睇,但係都係得舊版

大宅

yingying1128 發表於 18-12-7 09:10
我都係上雀巢睇,但係都係得舊版

我屋企樓下間藥房係新版,或者你試下打去問下邊間藥房有新版先。。。如果無唯有係萬寧買,不過藥房真係平d

大宅

快樂得得B 發表於 18-12-7 09:14
我屋企樓下間藥房係新版,或者你試下打去問下邊間藥房有新版先。。。如果無唯有係萬寧買,不過藥房真係平d ...

係呀,慳慳埋埋又可以買多一罐

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

認識瑞士牛牛第一回

yingying1128 發表於 18-12-7 09:15

呢個都係我無刻意追求萬寧屈臣氏ge原因之一呀

複式洋房

三個月奶粉孖B 出世就食能恩,之前食舊版,有新版之後就轉左新版... 呢個月發覺痰好多,便便少左辛苦左,兩 ...

我都有問過 因為藥房存貨太多
所以都係舊板
我食左2個月先知原來有新板
因為新板 多左hmo 成份 會更似人奶
所以我去番萬寧買

別墅

認識瑞士牛牛第一回

Lion731731 發表於 18-12-7 12:24
我都有問過 因為藥房存貨太多
所以都係舊板
我食左2個月先知原來有新板

我戈陣都係話有添加HMO所以就轉新版,點知我覺得佢地由戈陣開始就好多痰,便便又不順,唔知係因為食奶粉積埋積埋D熱氣到戈個時間就開始發出黎吖,定係真係關新版事 因為我大仔由細到大食舊版能恩完全無乜痰GE問題...

複式洋房

我bb都係一出世食能恩,係萬寧買,都係好多痰,柯屎都谷住咁,之後滿月就轉左其他

禁止訪問

大宅

yingying1128 發表於 18-12-7 09:15

請問藥房買大概幾錢?

首頁

尾頁

跳至