自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

annie4 發表於 18-12-5 03:01
所以話“盡快“,真係生的話,生完要盡快考慮出番去做嘢

或者搵啲唔粗重嘅短期工,pt,做二三個月,都應 ...
生完都要有人照顧d bb先可以搵工,
兩個初生,睇字面,我唔覺有人會幫佢手照顧

珍珠宮

Chingyinyin 發表於 18-12-5 01:48
我係一個未過18既女仔,我16歲同以前既ex有bb,我因為有左所以退左學!後來因為性格不合分手,我一個人帶住 ...

帶埋女落salon幫頭幫尾。
你若以為成家立室就係不斷生叫上一輩養完兒女又養孫,其實你思想幼稚又懶惰,後者更是生人勿近,人見人憎。
唔讀得書唔一定不可接受,人到咁年紀人生都冇自己目標,點養子女?你一句喜歡,別人就要供養埋?唔好害埋你個女同懷中B B。

瑪瑙宮

大廚勳章

Chingyinyin 發表於 18-12-5 01:48
我係一個未過18既女仔,我16歲同以前既ex有bb,我因為有左所以退左學!後來因為性格不合分手,我一個人帶住 ...

其實男家介意係正常。。。你仲要同個女入住男家。。。男家就就算接受到你過去,都難照顧埋你女。。日日撞口撞面。。。你一係兩個自己搬就易接受d。。。連女寄居人地到想無說話聽都難
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

痴男家屋企住就唔係真正成家立室啦
仲要講食佢屋企住佢屋企
兩個自己都未搞得掂仲生咩仔
你鐘意細路冇錯,
如果你地自己揾錢養生10個都得
但你依家係要男家幫你養窩
有啲懷疑係咪膠Post來架

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

FB加上咁既內容
我信係膠多啲
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

樓主,香港人,個個都想做李+X
有無本事先得㗎

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

兩個小朋友先最可憐,同母異父,呀媽口口聲聲話鍾意小朋友,想成家立室就生佢地出來,但明明自己腦荀都未生埋,又無能力養佢地,將來供書教學都唔知點算?第二個爸爸先得23歲,又係同一類人,真係替兩個小朋友擔心

大宅

如果我係個男仔阿媽,我連個仔都趕得走呀,仲何況係你

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

膠到呢…

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

mother904 發表於 18-12-5 06:21
真心希望這是膠post。
但我真的有個親戚二十歲未夠,已經生左三個唔同性的仔女,從未打過工,唔係住媽家就 ...

我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

伯爵府

好亂....難以置信⋯⋯我覺得你最好去上子宮環,而家肚入面呢個 如果係我,真係唔會要,根本無能力去養2個小朋友.... 唔係一句鍾意小朋友就係咁生的

水晶宮

Hoining 發表於 18-12-5 07:11
如果我啲仔帶個17歲嘅女返屋企同居,我會連自己個仔都趕走,自己攪得掂自己嘅先叫成家立室,唔係要我養多 ...

你講中晒我想講o既o野.

如我仔23歲帶個17歲少返返屋企, 仲要攪野, 我真係會趕佢地兩個走.
我家教唔係咁.

17歲女仲要有個女, 仲要跟個男仔返屋企住在人地度.
自己檢討下個謂人生啦.

男爵府

回覆樓主:

一個故仔?

珍珠宮

newspaperhang 發表於 18-12-5 02:37
膠膠地
想成家立室係個想字,有無能力係一問題,搞清楚自己連能力未有、讀未讀完工錢都未 ...

特別寫「食屋企 住屋企」。博鬧

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

想抬起頭做人 唔俾人睇小 就應該自力更生
我係你嘅話 唔會要個bb
因為你連自己同個女都未有能力養
思想未成熟 經濟無基礎 生出黎係害左小朋友
你應該出去搵野做
可能你會話無人湊女
咁送小朋友去返學 返全日制
自己去返工賺錢 起碼養得起自己同個女
唔洗靠人 唔洗睇人面色 唔洗聽咁多說話
做人都有尊嚴啲 說話都大聲啲 可以抬返起頭
如果個男仔係愛你 會支持你
你咁後生 又咁生得
等到你兩個事業穩定 有經濟基礎
等多三年五年 結左婚 大把機會再生

我成日都話:女人一定要有工作 有收入 唔好靠男人 男人靠唔住!

子爵府

回覆樓主:

最好落咗宜家呢個
再出去揾工做
返自己屋企住
比$揾人湊大嗰個
然後
只拍拖 不結婚

子爵府

回覆樓主:

10年後
大嗰個長大後
揾個有$中佬再嫁(emoji)

伯爵府

回覆樓主:

諗下點樣增值自己,等自己快d唔需要睇人面色。

首頁
12345...11

尾頁

跳至