意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 2|主題: 5873

兒童內分泌科

大宅

國民生產總值:1897

請問有無小朋友睇過兒童內分泌科過? 有無醫生介紹? 想帶個仔去CHECK吓, 佢3歲半, 得90CM, 有睇緊政府兒科, 每次去都只係講2句, 想揾個私家睇吓.

王國熱話
HK Express 飛峴港 一千蚊有找!
【船票優惠戰】噴射飛航eBoarding訂票優惠 ...
中文版韓國地圖App面世
【如廁更EASY】日本決定統一廁所按鈕圖案

別墅

國民生產總值:1000

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
有冇睇營養科?有冇抽血檢驗生長激素?

大宅

國民生產總值:1897

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
kittybabies88 發表於 18-12-6 15:55
有冇睇營養科?有冇抽血檢驗生長激素?

睇緊政府營養科。營養師提議加油,飲奶粉等,已有照做,但幫助不大。
無抽過血驗生長激素。我好想驗,係咪要求政府兒科驗就得?不過下次覆診出年3月

大宅

國民生產總值:2154

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
你和老公身高如何?身高遺傳多

別墅

Bbfungfung 發表於 18-12-6 17:05
睇緊政府營養科。營養師提議加油,飲奶粉等,已有照做,但幫助不大。
無抽過血驗生長激素。我好想驗,係咪 ...

我囡囡40個月,都係91cm,一直有去政府醫院跟進其他問題,亦有見營養科,到之前轉咗兒科醫生,佢有用formula 用我同老公嘅高度預計佢將來有幾高,另外佢就提議驗生長激素,你下次可以問吓醫生。

別墅

囡囡抽血結果正常,所以唔知點可以幫佢增高。之前營養師都係建議多油,多食鈣質豐富的食物,結果佢重咗,但係唔高。

別墅

國民生產總值:567

我仔3歲7個月
都係得9x cm高
會唔會同遺傳有關?

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.