自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

不過都仲係唔平.........#1, #2

中美貿易戰停戰之際,發展商睇準時機推盤。由信置牽頭的觀塘裕民坊重建項目凱滙一期,繼昨日上樓書及今日較早前公開示範單位,剛剛突擊上載首張價單。

凱滙首批提供205伙,戶型由一房至三房間隔。入場單位2座7樓C室,實用面積452方呎,折實售價733.2萬元,呎價16,222元。

首批價單設有205伙,實用面積由452方呎起,一房至三房間隔,售價由922.3萬元至1999.7萬元,呎價19,538元至24,334元,提供最高折扣20.5%,折實售價733.2萬元至1,590萬元,折實呎價15,533元至19,345元。發展商提供最高8成一按。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20181205&s=7015342&a=58995581

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

cake05    發表於 18-12-6 09:03

珊瑚宮

回覆樓主:

長實總經理週國雄,今天中午說,明年樓市跌三成 ,而凱匯傍晚突然出價單,估計他今早知道價單~

【樓神睇淡】長實變大淡友!趙國雄料明年樓價最多跌三成
https://hk.news.yahoo.com/%E3%80%90%E6%A8%93%E7%A5%9E%E7%9D%87%E6%B7%A1%E3%80%91%E9%95%B7%E5%AF%A6%E8%AE%8A%E5%A4%A7%E6%B7%A1%E5%8F%8B%EF%BC%81%E8%B6%99%E5%9C%8B%E9%9B%84%E6%96%99%E6%98%8E%E5%B9%B4%E6%A8%93%E5%83%B9%E6%9C%80-041752017.html

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

今日agent call 我,真係好吸引
可惜無子彈

珊瑚宮

tommyxsarah 發表於 18-12-6 00:17
今日agent call 我,真係好吸引
可惜無子彈

但係都唔算平,三房要1600 萬~

三日前 Agent call 我,話官塘凱匯快開售,問我有無興趣,我話現在樓價甘高,在市區地鐵站旁,佢無可能開低過2萬呎價掛?

佢都話:甘又係,然後無奈地收線~

男爵府

最大 862 呎
最平1380 萬1 間2 樓買到既話

我覺得睇埋地點 配套 都

可惜得個睇字

珍珠宮

2019新春慶豚圓

tommyxsarah 發表於 18-12-6 00:36
最大 862 呎
最平1380 萬1 間2 樓買到既話

地點配套有咩好?
呢排因事經常要去那一帶,每天幾乎無時無刻唔塞車,但又唔係商業旺區,夾雜廠區住宅,條街白天灰塵大,晚上昏暗更烏啐啐。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

已經比市價平3成?

象牙宮

回覆樓主:

觀塘開❤價 屯門龍床盤凍過水

APIGMA    發表於 18-12-6 08:44

侯爵府

brindlewin 發表於 18-12-6 00:51

地點配套有咩好?

我都唔鐘意,好多人好嘈好迫

大宅

大力大力 發表於 18-12-5 23:58
不過都仲係唔平.........#1, #2

中美貿易戰停戰之際,發展商睇準時機推盤。由信置牽頭的觀塘裕 ...

反而有興趣買返間一房或者兩房收租,個價真係好吸引。市中心,又係大樓盤,成2000伙。自住就唔好了,個位周邊全部等重建,而且樓花期去到21年四月。

子爵府

回覆樓主:

7百幾萬有4百幾呎,其實都ok 諗到北角鯽魚涌舊樓3房都要千4-5萬,呢個新盤就幾好

男爵府

如果400幾呎開兩房又賣700零或800萬既話會好好賣囉⋯⋯

可惜,400幾呎又1房,唔知點咁

高不成,低不就

禁止訪問

男爵府

cinda72. 發表於 18-12-6 01:37
通常都係偷到盡,唔夠窗位採光,先會開1房唔開2房

真係要睇下個則係點

開一房整d 2,300呎算啦,一件賣500萬仲好去貨

Update:
又係d雙露台則⋯⋯
開間房變黑房

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

andyan324 發表於 18-12-6 00:53
我都唔鐘意,好多人好嘈好迫

x2
但大部分香港人最愛住近地鐵,近街市

大宅

2019勳章

正苦數據成日話觀塘係窮人區,呢口價值唔值自己想。

珊瑚宮

回覆樓主:

樓市調整,今次似乎正式打開序幕~

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

個位置雖然方便,但人多車多,周圍超大塵,同埋附近品流複雜

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

都仲係好貴喎

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

呢囗價算抵啦,觀塘市區大型新盤唔洗二萬蚊尺,隔離觀月啲二手凍過水了

首頁
12345...6

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊