意見反饋
義工

3歲或以上 今日: 2|主題: 5873

請教 小朋友行為

別墅

國民生產總值:873

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
小朋友,獨生。對熟嘅朋友會玩得好開心,但對細過自己唔識的就會起幹甘,唔侵對方玩什至會好惡甘推撞人。已經成日教佢都無改善甘。另外佔有慾好強,例如佢拖住朋友仔嘅時候,唔比人地妹妹拖自己哥哥,要獨霸個朋友仔甘。

王國熱話
淘高架床,有物流推介嗎
關於淘寶問題(我是新手)
想自己換手機MON貼,有冇換MON貼神器好介紹...
12.12 紅包 5元

別墅

國民生產總值:837

skyyyjun 發表於 18-12-6 15:05
小朋友,獨生。對熟嘅朋友會玩得好開心,但對細過自己唔識的就會起幹甘,唔侵對方玩什至會好惡甘推撞人。已 ...

我個仔都係獨仔,一話佢就會起曬槓,跟住佢會好惡咁指住人嚟鬧(emoji)

珍珠宮

國民生產總值:36614

可能平時習慣左任何嘢都係自己獨享,所以唔比其他人一起分享。

大宅

國民生產總值:2333

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
有幾歲喇?試下再慢慢咁同佢講下傾下。

翡翠宮

國民生產總值:87229

BB防敏心得分享勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
都系要提醒小朋友要共享,我細B都系唔比我同C6錫大囝。

別墅

國民生產總值:873

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 cookingbaby 的帖子

四歲

男爵府

國民生產總值:6679

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
skyyyjun 發表於 18-12-6 15:05
小朋友,獨生。對熟嘅朋友會玩得好開心,但對細過自己唔識的就會起幹甘,唔侵對方玩什至會好惡甘推撞人。已 ...

小朋友佔有慾都係強點嘠啦。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.