意見反饋
義工

0-6個月 今日: 4|主題: 28292

想問下illuxx親和人體同雅培HMO有咩分別?邊隻好啲?

複式洋房

國民生產總值:144

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
如題,想幫BB揀奶粉,有冇人可以分享下?

王國熱話
售全新H L30 bag in bag
Fendi mini strap you
平售Hermes Evelyne29
鴻福堂電子e湯券 一年期@$32

大宅

國民生產總值:1136

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
邊隻好d好難講, 個個bb體質唔同
但illuma口碑唔錯, 我仔都係食緊呢隻

複式洋房

國民生產總值:285

成分好似都係差唔多,其實要睇下邊隻啱BB多啲,真係要飲過至知

大宅

國民生產總值:2785

Luciaco 發表於 18-12-6 20:31
如題,想幫BB揀奶粉,有冇人可以分享下?

呢2隻都有Hmo,但illuma會多左sn2
HMO同SN2係人奶既獨有成份,牛奶無嫁,奶粉商研發到咪加落去囉,不過所有奶粉都係照人奶成份彷製,所以營養成份大同小異,其實唔會話成左邊個特別健康同聰明,簡番產地,價錢,容易買,大牌子,同最緊要夾bb腸胃就得

複式洋房

國民生產總值:169

兩隻都係差唔多嘅成份,個人覺得雅培冇咁熱氣,之前我個女飲illuma有少少谷便便嘅情況

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
senchacha 發表於 18-12-7 12:40
邊隻好d好難講, 個個bb體質唔同
但illuma口碑唔錯, 我仔都係食緊呢隻

咁即係要等bb出左世試飲先知好唔好呀??

複式洋房

kellyffung 發表於 18-12-7 15:26
成分好似都係差唔多,其實要睇下邊隻啱BB多啲,真係要飲過至知

咁點樣知道邊隻岩bb呀?

複式洋房

kissapplegirl 發表於 18-12-7 16:18
呢2隻都有Hmo,但illuma會多左sn2
HMO同SN2係人奶既獨有成份,牛奶無嫁,奶粉商研發到咪加落去囉,不過所有 ...

明白, 咁如果所有野差唔多我諗我會比佢試隻平既先

複式洋房

floracheng11 發表於 18-12-7 21:52
兩隻都係差唔多嘅成份,個人覺得雅培冇咁熱氣,之前我個女飲illuma有少少谷便便嘅情況 ...

明白, 咁雅培飲成點呀?

複式洋房

國民生產總值:281

我上網睇過兩隻奶粉,雅培HMO有增強免疫力嘅功能

伯爵府

國民生產總值:18880

bubucheung3 發表於 18-12-8 19:43
我上網睇過兩隻奶粉,雅培HMO有增強免疫力嘅功能

咁你應該睇漏,illuma 都有hmo , hmo 係有助免疫力,唔會增強,bb首6個月的免疫力係來自母體的抗體,呢樣野係奶粉無架

複式洋房

國民生產總值:118

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
兩隻都試過,雅培HMO冇咁熱氣

複式洋房

國民生產總值:133

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我覺得最大分別係價錢,illuxx差唔多成$500罐,雅培HMO性價比高好多

複式洋房

國民生產總值:369

發表於 前天 16:21 |顯示全部帖子
我就比呀b食illuma,雖然係貴少少,但始終都係想比最好既呀b,況且遲下都加固架啦,所以都負擔得到

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.