自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

唔知大家有冇上 youtube 搵過裝修師傅,我就搵過一個專做膩子灰既師傅,佢而家做緊屏欣苑裝修
之前好難得拎到佢電話,傾過一次,林住佢做完手頭上一單屏欣苑, 之後可以做我個單位,點知就失聯了,facebook messenger, telegram, whatsapp 打了一個月電話都唔覆,都唔知咩事,咁我梗係搵第二個師傅啦

外人普遍覺得裝修師傅難溝通,冇交帶仲陰公,林住搵個係youtube 成名,威到係facebook自組教學群組既師傅, 結果連一句 "唔好意思, 做唔到你裝修" 都冇, 好難怪外人對裝修師傅冇信心

我搵佢搵到係 facebook 留 comment 喇,不過佢已經 delete 左我 (正常), 如果佢講番句 "唔好意思, 做唔到你裝修", 我都不至於走上黎同大家分享

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

youtube成名?邊位呀?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

珊瑚宮

出名的可能只做"豪宅"啩,裝修師傅好鍾意講︰你又唔係豪宅,唔好咁多要求...事先應承哂,俾咗訂落咗叠佢哋就變哂臉,你未開始就睇清佢真臉目,算好了

象牙宮

回覆樓主:

請問是誰

子爵府

2019新春慶豚圓

wwwlala 發表於 18-12-6 22:46
唔知大家有冇上 youtube 搵過裝修師傅,我就搵過一個專做膩子灰既師傅,佢而家做緊屏欣苑裝修
之前好難得拎 ...

我個裝修師傅報價嗰陣就乜都得,之前已經講定我會買新吊燈返嚟叫佢裝,過兩日裝好同我講要比$900安裝費俾街外電工師傅,原來佢冇電工牌要比人哋做,我話你冇牌同埋要收我錢應事先同我講而非裝咗收我錢,後尾街坊講我知原來佢哋成日夾計去坤人,然後分贓!
一句講晒,裝修師傅全部都係乞兒!

大宅

2019勳章

之前好難得拎 ...

我岩岩裝修完,個師傅好好,好交代,有手尾。

珍珠宮

淋魚魚 發表於 18-12-7 01:28
我岩岩裝修完,個師傅好好,好交代,有手尾。

x2

我估我都係呢個師傅呀

超級好喎!

但係佢真係堅忙

珍珠宮

人地FB一早寫明

樓主好心你自己搞清楚先話個師傅唔好啦

如果呢個師傅都唔好,咁其他師傅真係會令你跳樓

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

2019新春慶豚圓

月見草 發表於 18-12-7 01:12

我個裝修師傅報價嗰陣就乜都得,之前已經講定我會買新吊燈返 ...

唔好一竹竿啦, 師傳好唔好, 係睇個人操手

聽聞如今好難揾人做工程, 年青代讀過書唔想做
太老做唔黎, 體力需求大, 工具技巧多! 而家裝修消費,要受下氣

而家好多男仔, 係唔識家居維修架完來,肯+識換燈胆, 要讚叻叻,逗細路咁

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我個裝修師傅報價嗰陣就乜都得,之前已經講定我會買新吊燈返 ...

梗唔係喇! 我熟果個忙到連尾期都要我地催先比到個數我地找!
總之呢行就係能者多勞! 有期先安排到! 你等到就等喇!
無料果d就呃呃騙騙! 乜都話得!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

咩係膩子灰?

伯爵府

之前好難得拎 ...

雅x ? 係好出名的、我都搵過佢。不過人地有無正式同你上門報價、有無乾應(emoji)比期你、你有無落左訂先?
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

民房

回覆 ash_yehyeh 的帖子

各位,我有比個期佢呀,仲傾過一次電話,佢果時都有傾有講,話就黎屏欣苑開工,我林住咁就岩哂喇,之後可以睇埋我個單位,點知等了又等,call極都冇人應,搵到去 telegram, 發現佢 profile picture 用張色情屁股相 (我有 capture screen 呀), 當堂感到震驚,好地地一個師傅,用D咁既相
雅國靠網絡宣傳然後成名,自然都要經得起網絡既批評,回覆一句唔做我生意,係禮貌,係基本既商業行為,我相信幾忙都唔係藉口,呢D係做生意既誠信。一般外人對裝修師傅既行為及操守感覺態度唔好,佢咁出名就更加要有交帶D,表現大體D,唔好比人有流泯既感覺

珊瑚宮

你之前未問過就唸住佢會免費幫佢裝吊燈?

其實裝修,你叫佢做任何野之前都要問價錢。

禁止訪問

珍珠宮

wwwlala 發表於 18-12-7 23:07
回覆 ash_yehyeh 的帖子

各位,我有比個期佢呀,仲傾過一次電話,佢果時都有傾有講,話就黎屏欣苑開工,我 ...

佢私人嘢我唔會評論

但係工程中,佢真係好盡力同有交代,作為裝修師傅,我已經好滿意

裝修係會令人抑鬱,我第一次裝修就係咁

呢次,雖然有波折位,但係師傅有比心機解決,我全程無嘔過血,唔關佢事嘅嘢佢都有幫我(emoji)埋,拍硬檔。我一定係撐佢!

佢係幫我裝修,但滿意

佢無幫過你裝修,你唔滿意佢,咁樣合理咩?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

唔覆你咪即係唔接你單job, 咁都要唱人地

子爵府

2019新春慶豚圓

木土土 發表於 18-12-7 23:58
你之前未問過就唸住佢會免費幫佢裝吊燈?

其實裝修,你叫佢做任何野之前都要問價錢。

我之前佢上門睇屋時,我話俾佢知要整乜佢已經知要裝燈,報價單一條大數以為包哂!
我突然要加嘅嘢例如拆掉兩個ikea櫃同一張飯枱,佢已經叧收我$1000我都照俾,原來佢只係推去十個舖位外街尾個垃圾站,我自己做唔嚟,呢D錢只好俾人賺!
但盞燈佢無講要另外請人裝,裝完話$1500、我話師傅你無講另加收費,我盞燈$800你收我工程費$1500我知一定唔使你做,因為燈飾公司問我使唔使幫我裝佢哋收200 ,我諗住有師傅包括所以唔用佢哋,裝完之後先話收我千五我直接抦師傅,佢先至話佢嗰份數算,但另外電工師傅嗰份一定要比$900我先至慶,原來佢過水濕腳都有份收

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊