意見反饋
義工

0-6個月 今日: 4|主題: 28292

狗狗和BB

洋房

國民生產總值:58

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我的狗狗3歲, 對我BB 又好熱情, 但近來BB 係咁流鼻水, 醫生話同狗毛有關, 點算好呢?

王國熱話
推介30人Party到會
想同小朋友搞生日會, 但唔係好多錢, 有邊...
請問有冇好嘅face painting 姐姐介紹?
有冇魔術師介紹?

大宅

國民生產總值:4317

ivyy844 發表於 18-12-7 11:30
我的狗狗3歲, 對我BB 又好熱情, 但近來BB 係咁流鼻水, 醫生話同狗毛有關, 點算好呢? ...

有冇做過敏感測試?如果無嘅話,即係估唧。你本身係唔係敏感底?

珍珠宮

國民生產總值:40928

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

係咪對狗毛過敏?建議可以檢查下

珍珠宮

國民生產總值:36614

可能係對狗毛敏感。有無測試過?係既話要暫時隔離一段時間

大宅

國民生產總值:2333

都未必係嘅,呢d好難講,有可能BB只係普通流鼻水,不過都唔排除可能對狗毛敏感。

大宅

國民生產總值:2785

我的狗狗3歲, 對我BB 又好熱情, 但近來BB 係咁流鼻水, 醫生話同狗毛有關, 點算好呢? ...

我覺得唔關狗仔既事,如果係鼻敏感會係咁打黑痴,bb會唔舒服,我屋企養兩隻龍貓,我個bb由3個月大開始對住d龍貓,我屋企勁細所以佢地日日近距離咁一齊生活,我個仔都無事
我覺得要諗下係咪你個bb傷風呢?

別墅

國民生產總值:966

會不會只是近來轉天氣狗狗換毛才有這個問題?平時有沒有留意到有狗毛周圍飛?可以試吓多啲同狗狗梳毛,梳走啲死毛就冇甩咁多,還有多吸密啲塵囉。暫時分開BB同狗狗看看會不會有改善啦。我都有隻金毛,佢換毛時我哋都要幫佢梳密啲毛㗎

大宅

國民生產總值:1840

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

有d醫生唔中意狗架,所以咩都入哂狗狗數。。我姨生個陣唔知填咩問卷勾左有養狗,之後醫生叫佢地唔好養狗。
我個仔三個月大起濕疹,醫生又係叫我唔好養狗如果係關事就一早起啦⋯⋯因爲我隻狗會同我個仔一齊訓教。
如果一出世同狗狗住一直都無事既咁多數都唔關事啦!

珍珠宮

國民生產總值:39889

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
RubyYu07 發表於 18-12-7 15:49
可能係對狗毛敏感。有無測試過?係既話要暫時隔離一段時間

同意,如果過敏,就暫時分開下好D

複式洋房

國民生產總值:138

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
狗毛好少會令人敏感的
假如你和你老公或4大長老都冇敏感底
Bb敏感既機會會好細

珍珠宮

國民生產總值:36614

GCHK 發表於 18-12-9 10:26
同意,如果過敏,就暫時分開下好D

係啊,等bb大D可以會接受到呢!

洋房

國民生產總值:58

我本身有少少敏感, 但主要是轉天氣才會唔舒服。所以好擔心BB 會因毛唔舒服, 我已經叫姐姐一日吸2次毛,希望有改善啦。呢2日會再帶BB 去做TEST, 希望唔關狗狗事。

翡翠宮

國民生產總值:87229

BB防敏心得分享勳章

可能系對狗毛敏感,話姐去做敏感測試。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.