意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 4|主題: 77763

救命!!小朋友成日中流感

複式洋房

國民生產總值:344

返n班撞埋轉天氣, 搞到小朋友成日中流感! 1個月已經睇左4次醫生...有冇咩方法可以令小朋友病少d?

王國熱話
免佣出租 屯門景峰兩房一大廳
屯門龍門居兩房一廳放租
日本樓你問我答
銅鑼灣3房2廁放租( 近聖保祿學校)

回覆 julianachar 的帖子

Hi julianachar ,小朋友免疫力未完全成熟,轉天氣加上返學多咗接觸外面嘅世界,會增加患病嘅機會,媽可以係增強小朋友抵抗力方面著手,飲食同運動好重要。定時、定量、種類多元化飲食,一日三餐固體兩餐奶,多D食含豐富維生素A同C食物,例如柑、橙、士多啤梨、黑加倫子、奇異果、番茄等等,有助提升免疫力架。接種流感疫苗可以能預防季節性流感同併發症,年齡介乎 6 個月至未滿 12 歲兒童,政府有資助,媽媽會唔會考慮?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

國民生產總值:262

做好清潔、消毒、同bb去多d公園玩, 煲d湯水, 加油呀!

複式洋房

國民生產總值:249

我都係…個大女呢2個月去診所好似交家用咁
btw, 我見有媽媽話有隻油油落牆可以殺菌喎, 有冇人知道其實有冇用?!

複式洋房

國民生產總值:291

maymeibb7 發表於 18-12-10 12:08
我都係…個大女呢2個月去診所好似交家用咁
btw, 我見有媽媽話有隻油油落牆可以殺菌喎, 有冇人知道其 ...
係咪講緊nippxx隻?我表姐油左話bb真係少左傷風咳喎。佢有叫我油呀,我見價錢ok都諗緊遲下放聖誕假叫老公油

複式洋房

國民生產總值:249

回覆 Sakura櫻花子 的帖子

咁勁?! 等我一陣再去佢個website研究下先

男爵府

國民生產總值:8862

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

帶口罩返學

大宅

國民生產總值:1902

發表於 昨天 16:24 |顯示全部帖子
julianachar 發表於 18-12-7 11:50
返n班撞埋轉天氣, 搞到小朋友成日中流感! 1個月已經睇左4次醫生...有冇咩方法可以令小朋友病少d? ...

我女返k1.由9月開始也常病。同你一樣,一個月睇左4個醫生

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.