意見反饋
義工

0-6個月 今日: 4|主題: 28292

一戒人奶就嘔奶

別墅

國民生產總值:947

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
BB四個月戒人奶,點知成日嘔奶,之前全人奶果陣都唔會嘔得咁西利...好擔心~!!

王國熱話
舉報賣廣告
有無妯娌關係
iphone睇bk好侄
有冇jm收到呢個訊息

洋房

國民生產總值:76

helen66 發表於 18-12-7 13:04
BB四個月戒人奶,點知成日嘔奶,之前全人奶果陣都唔會嘔得咁西利...好擔心~!!

對奶粉敏感?

珍珠宮

國民生產總值:40928

2018勳章 BB防敏心得分享勳章

應該系肚風太多?你有冇幫佢掃風架

珍珠宮

國民生產總值:36614

有無掃風?感覺餵奶粉仲要注重掃風,因為奶樽入風既機會大D

大宅

國民生產總值:2333

或者你試下飲下停低,幫佢掃下風,再繼續。睇下會唔會好d??

別墅

國民生產總值:776

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
BB消化唔到就可能會咁, 即係隻奶粉未必夾佢

翡翠宮

國民生產總值:87229

BB防敏心得分享勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
暫時每餐奶量減少D,每次飲完奶要掃風,直至有R 一聲。

別墅

國民生產總值:651

發表於 前天 13:00 |顯示全部帖子
幫佢掃風掃密D,俾佢飲奶果陣唔好咁急

別墅

國民生產總值:555

發表於 前天 18:18 |顯示全部帖子
岩岩轉奶粉既話係要俾D時間BB適應,幫佢掃多D風

大宅

國民生產總值:1136

發表於 昨天 11:59 |顯示全部帖子
咁細個,腸胃仲未發育好,應該係仲未適應,建議一係餵返人奶,一係試下illuma

別墅

國民生產總值:606

發表於 昨天 17:38 |顯示全部帖子
岩岩轉係要時間適應架啦,如果生長線都KEEP到既話者係無問題

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.